Apr 6, 2016

Kedai Fotostat A1 di Bangi

Assalamualaikum...


Entry ni dibuat bagi memudahkan orang ramai cari kedai fotostat A1 area Bangi...sebab aku hari tu payah nau mencari kedai yang ada khidmat fotostat A1 ni...hehh 


So if korang perlukan khidmat fotostat drawings A1 saiz ni, korang boleh pi area Hentian Kajang...


Ni hah nama kedai tu...kalau masuk ikut jalan utama yang ada trafik light tu, korang straight je, then ada selekoh ke kanan kan? Ikut je jalan tu haa nanti akan nampak lah kedai ni...bukak setiap hari dari jam 8am - 11pm...


Aku hari tu kena round satu Hentian Kajang ni baru jumpa kedai ni..pfft! Bagus jugak kedai ni bukak awal...tak payah risau gi kerja lambat...aku tinggalkan je drawings kat situ, petang balik kerja baru datang amek balik... ๐Ÿ‘


Untuk fotostat A1, dorang cas RM3 sehelai (depends pada kuantiti...lagi banyak helai lagi murah)...yang bestnya kedai ni bukan takat boleh fotostat, nak scan drawing A1 pun boleh...yeyy!


Hari tu manager aku suruh jugak scan drawings...senang nak tengok thru pc, nak convert masuk dalam CAD and nak emel-emel drawings ke orang lain...untuk scan, dorang cas RM6 sehelai...mahal oii...total drawings yang aku scan ada 39 helai...aku dah mintak diskaun...dia cakap normal price untuk scan A1 RM10...so after diskaun (sebab banyak helai) jadi RM6 sehelai... Total semua sekali (fotostat + scan) aku kena bayar dalam RM300++ *pitam* mujur boleh claim ๐Ÿ˜ฉ


Satu lagi kedai yang sediakan servis fotostat A1 is kat Serdang...Serdang tu sesepah kedai fotostat...dah kata tempat student...huhu tapi ni aku share kedai yang aku pi lah ye... ๐Ÿ˜


Ni haa kedai tu..kedai fotostat dan cetak tuuu... Ekceli aku pi sini bukan nak fotostat A1 semata...aku nak fotostat buku operasi...tebal nak arwah buku tu...kedai kat Kajang tu tak boleh buat sebab dorang takde kepakaran untuk binding buku tu...


Err macam ni haa buku tu ๐Ÿ‘‡


Tebal kannn...berat dia sama macam berat Zafran kot...haha patah pinggang hangkut buku ni hulu hilir ๐Ÿ˜ฉ


Dalam buku tu pun ada drawing saiz A1 jugak...untuk fotostat buku macam tu dorang kena bukak dulu setiap helaian kertas dalam tu, fotostat selai²...then kena binding balik...kena gam kat kayu lah bagai...agak leceh....fotostat and binding buku setebal ni kos nya RM296...kahkah


claim wehhh claimmmmm...tengah tunggu bos ganti balik duit aku haaa... ๐Ÿ˜


Kedai kat Serdang ni aku tak pasti boleh scan drawing A1 ke idak...tak tanya pulak... Ada jugak kengkawan yang tanya if kedai² ni boleh print banner A1 untuk iklan...erm tak sure lah boleh ke idak...apa kata korang call je...bawah ni details kedai: 


Corner 
No. 18 & 20, Jalan Hentian 3, 
Pusat Hentian Kajang, 
Jalan Reko 
43000 Kajang, Selangor 
Tel: 016 208 6703 


 Econo Print Solution 
No. 455, Jalan Susur 18/2A, 
Taman Seri Serdang. 
43300 Seri Kembangan, 
Selangor 
Tel: 03 9544 4636 


 Oke tu je nak cerita...tata





IKLAN:




FREE GIFT menarik sementara stok masih ada!




Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Sheila Adziz said...

murahnya 2.5 sen... thanks for review... :)

Yana MIB said...

haaa mana dtg 2.5 sen?? lol

Nazia Mohd Zain said...

Huh.. ni bkn buku ni.. ni contract dwg..

Norhayati Mohd Isa said...

Memang tebal buku tu Yana..
Bagus gak buat entri ni..
Senang org lain juga nak cari kan..

Nurzakiah Hanum said...

sangat murah

Afidah Azmi said...

mak aiii...tebainya buku...

idzwa kamaruddin said...

bapak tebal oii buku! jatuh kat kaki ni patah nie!

Diana Rashid said...

KALAU PENYAMUN MASUK OPIS CAPAI JE BUKU NI YANA..PENGSAN KALAU KENA HEMPUK NI..HEHEH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015