Apr 12, 2016

Kedai Itik Halal di Cyberjaya

Assalamualaikum...


Actually dalam minda aku bila sebut 'itik' je terus terbayang kedai chinese...sebab biasa nampak kedai² cina je yang jual menu itik....


Then, baru ni kawan aku ajak makan kat kedai husband dia....kawan masa belajar dulu....tapi jarang gila jumpa...selalu contact via facebook, blog and whatsapp je...tau² je dia nak kahwin...tapi tak dan nak pi kenduri dia sebab jauh nau kat Kuala Kangsar nunnn....haha ampun! πŸ™


Katanya specialties kat restoren asben dia tu nasi ITIK! aku pun macam teruja lah nak try...sebab rasanya seumur hidup aku tak pernah kot makan itik....kalau pernah pun aku tak ingat dah rasa itik tu macam mana...hahaha~   aku suka je makan benda pelik², benda yang susah nak dapat....kalau orang tanya, "eh ko makan itik??"  aku akan jawab balik, "apa je yang aku tak makan?? tolak batu kayu je kot..." lol~


Mujur jugak dak encem setuju nak bawakkan...sebab ada jugak menu nasi ayam....ffuhh selamat! so tak perlu risau if pasangan korang tak makan itik...boleh suruh dia order nasi ayam je...setel masalah! jarang kot orang tak suka nasi ayam...kan...kan? πŸ˜


yaaa ni lah nama kedai tu...siapa yang bekerja area Cyberjaya mesti familiar dengan Shaftsbury Square kan? dari jalan besar dah boleh nampak Roast Kitchen...senang sangat nak cari...guna waze pun bolehhhh...


watak utama...ITIK panggang! yummeahhh! lembut gila daging dia wehhh...terus jatuh cinta dengan itik...hahaha πŸ˜


snek...Crispy Mantoa with Roast Duck...kalau nak inti ayam pun boleh....RM 8.80/set 4 pcs ...sesuai dijadikan appetizer or untuk minum petang...roti dia tu lembut sangat....pastu rasa lemak²....nak bagi bebudak, hidang untuk orang pantang punnn bolehhhh....highly recommended!!


Nasi ayam, RM8.80


mee pun ada...RM12.00/set....tapi untuk lunch better order nasi lahh....depends lah perut memasing kan...perut reksasa macam aku kena makan nasi....kalau order mee mau 2 pinggan aku belasah....bahaha πŸ˜


Nasi Itik, RM12.00/set.... πŸ‘Œ


ada 2 jenis sambal / sauce disediakan...memang ada atas meja just cedok je sendiri seberapa banyak yang korang suka...sedap sambal dia....memang kena la dengan tekak aku...tak pedas sangat...so aku letak banyak² sebab tekak aku suka pedas²...haha


Additional: Yau Mak (Lettuce), RM6.50


Air sejuk, RM4.00...hari tu kitorang order Green Tea, Honey Lemon Lime, Kiwi & Grape jus


nampak tak licin pinggan memasing??! sedap oke sedap! haha


So kalau korang nampak signboard kedai ni, jangan takut² nak masuk....menu²nya HALAL...pekerja² semuanya orang Malaysia...suasana kedai yang cozy, if nak mengeteh, menjemah, bincang hal² bisnes ke sesuai sangat nak melepak kat sini....




"jauh la nak pi Cyberjaya..."

"malas nak keluar...panas terik sekarang!"

"tak familiar area Cyberjaya..."


or apa² je lah alasan korang....no worries....order online je beb! πŸ‘‡

yang penting henpon korang ada apps food panda...ngeee


Thank you belanja lunch...semoga bisnes asben ko terus success πŸ˜



Roast Kitchen 
Alamat : Unit P1-23 Shaftsbury Square 
Persiaran Multimedia Cyber 6 
Kuala Lumpur 

Tel : 03-8322 1087 

Waktu Operasi: 
Mon-Fri: 11:30 am - 9:00 pm 
Sat: 11:30 am - 8:00 pm



Selamat menjamu selera!! ✌



Sumber gambar: nazlee.com



Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

PCL said...

Itik sedap.. itik sedap.. itik sedap .. boleh pi lagi ni. Recommended.

Afidah Azmi said...

Terliuq pulak tgk itik tu..harga pun not bad gak..boleh order ni

Diana Rashid said...

Akak palingsuka itik..kalau balik rumah mertua dulu , dia bela itik, mesti sembelih itik..sedap giler..tapi bukan boleh makan banyak..:p

Semut Senyum said...

Waaahhh.. nampak menarik dan menyelerakan! tahniah utk bisnes orang Melayu. Support!! =D

idzwa kamaruddin said...

itik? hmm...hmm...akak pun tak pernah makan itik!! hahahaha..

ehh akak adalah org yang kureng mkn nasi ayam! lol!~

Cik Puan Eka said...

kite sama la kak. Ingat itik ingat chinese suka makan itik kan. Pecking duck. Sedap je gaya. ngan ranggup je nampaknya kulit. nYum2.

Mantau goreng tu mesti sdapp. nyum nyummm

achiek anis said...

Tak bau ye yana..dulu pernah mkn itik kt chinese restoran yg famos tu tp bau..so ku tak lalu

Yana MIB said...

haa xde bau langsung! klu nk nipu kwn yg xmkn itik ckp tu ayam pun dorg caya kot...haha sedap!

adianiez AIDA said...

dap nyer.
sesekali ke syberjaya kena rasa ni.
bcoz sgt rare hidangan nasi itik ni. unless kat kedai chinese la.
and aida memang makan itik tau, yana.
hari raya kat kampung mesti sebelih itik.
hidangan utama ~ kari itik.

aizamia3 said...

Dah lama tak ke Cyberjaya, dah lama tak makan itik panggang. Biasanya en. hb bawak balik sampai satu tahap dah jemu. Mulalah ni nak merengek kat en. hb.. ekekeke..

Suriaamanda said...

Ya allah...fav SA ni yana oii.....

eima said...

pernah perasan tp aku tak mkn itik ... tp klu nk pi mkn nasi ayam its ok ...

Aty_Fared said...

ya Allah..lebat nya rambut anak bujang ko..hensem nau nampak nya tu...*tetibe

aku ada masalah ngan itik...hahaha..
aku makan... tapi kalau aku tak tau tu adalah itik..
kalau aku tau..aku tak makan..tah apa2 kan aku ni..
macam tu gak ngan kerbau.. kalau tau tu kerbau..aku macam tak selera jer..
tapi kalau tak tau..kemahen sedap aku hadap..dah habes baru tau tu kerbau...mihmihmih...

Julia Johari said...

Wowww watak utama adalah ITIK! hahaha suka ayat yana tu terus semangat nak baca...wah dh ada food panda lah...ish ish senang sungguh ni...dok umah je leh call order itik tercinta datang ruamh...aduyaiii skrg gak nak belek food panda...entah2 esok ada org tu lunch lauk itik kt opisss hahaha

Nadia Johari said...

nad jenis suka bedal apa saja..aslkan sedap..ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015