Apr 14, 2016

Kuala Lumpur Cafe in London

Assalamualaikum...


 Dah hujung² percutian baru dapat datang kedai ni....ate tokey cafe asyik sibuk...kitorang pun sibuk berjalan sana sini...dah hujung² baru ada masa nak gathering...ecece  ๐Ÿ˜‚


Cafe ni milik maklang aku...kazen ayah aku...family belah arwah nenek...dah lama dia berhijrah pi London....aku pun tak ingat bila kali terakhir jumpa maklang...tau² je dia dah duk London...almost 20 tahun jugak dia dah duk sana....siap bukak cafe...pfft!


 Suasana dalam cafe...cozyyyyy! ๐Ÿ˜


 sementara tunggu maklang sampai, bedal kfc dulu...dia pi amek anak dia balik sekolah tak silap...tak ingat pulak...paklang je ada time ni....KFC tu mak aku beli masa dorang pi Cambridge kot...tak sure...tak habis makan tu ditapaunya...kitorang tolong perabihkan...haha


 ni lahhh maklang kiteeeee... ๐Ÿ˜   kemain panjang borak dedua orang...long time no see kekdahnya...mujur takde drama air mata bagai....ngeh²


papa cuba asah skill petik gitar yang semakin berkarat...huu bila boleh ajar Zafirah petik gitar ni??? heh!


cheeky girl


tak lama pun lepak kedai maklang...time ni pun dah lewat petang...memasing dah kepenatan...sempat la merasa mee goreng special paklang...eh paklang terer masak oke...sedap kot mee goreng dia...ngee


ouh adik aku baru inform yang cafe maklang dah BERTUKAR LOKASI....dulu dia bukak kat Chinatown...now dekat area Shoreditch...bukan proper kedai macam yang aku pi ni....dia jadi warung je sekarang...


More info boleh like FB Warung Kuala Lumpur London.... 


Tapi korang memang wajib singgah KL Cafe ni if sampai London....asam pedas and nasi lemak maklang terbaik dari ladang! kalau student or yang bekerja kat sana, kot lah rindu masakan Malaysia memang highly recommended untuk lepaskan rindu tu kat warung KL ni...insyaAllah terubat lah rindu nasi lemak lepas makan kat sini...hehe ๐Ÿ˜


More, if ada sebarang ketidakpuasan atas service or food kat cafe ni mohon lah review secara berhemah....ni duk travel kemain merata dunia tapi budi bahasa KONG! orang tak respect derr...ingat! orang yang kita keji, yang kita duk marah² tu, mereka pun ada family yang sayangkan mereka...yang akan back-up mereka no matter what! macam korang jugak....if ada orang memaki dengan bahasa² kesat pasti keluarga korang pun akan terkesan sekali kan?? setiap orang ada khilafnya....tak guna belajar tinggi² tapi takde budi bahasa bang!


geram ni gerammm #ehh


anak papa ๐Ÿ˜


Next, kitorang gerak pi Hard Rock pulak...ada penambahan order last minute...


seronok ye borong t-shirt banyak²...duit dah negatif pun time ni....mujur ada FAMA ๐Ÿ˜


dah gelap baru balik...tekan loceng tu cepat Zafirahhhh...kang terlajak stop kang letih nak jalan kakiiiiii...ngeee~


k tu je nak cerita...tata





IKLAN:




FREE GIFT menarik sementara stok masih ada!




Terima kasih sudi membaca!

4 comments:

Julia Johari said...

Wowwwwwww mak lang pak lang bukak cafe kat London wowwwwwwwww ini mmg byk wowww untung sungguh tau...ish tgk maklang vas vasss vogue dia, tgk air muka pun tau mak lang jenis peramah sgt ni...haishhh bila entah nak jejak London, tak de lagi tabungan kahkahkah, dpt baca cerita yana ni kira lumpsump lah juju dh pi London dalam fantasi hehhe

Zafirah awak cute sgttt laa...bila nak dating dengan Qi....ehhhhhhhhhh larikkkkkkkkk haha

Chekgu Azrine said...

kalau dpt makan ns lemak atau asam pedas kat london akk rasa akn jd lg sedap kot...hahahahaha
maklumla payah nak cari melainkan masak sendiri

mrs kayrul said...

Voguee la maklang....klu g travel mana2 masakan malaysia gak yg best kan...

Nadia Johari said...

pergh terbaiklaa..masakan malaysia kalau ada kat sana senang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015