Sep 18, 2015

New Attraction di Water Park Legoland!!

Assalamualaikum...


Ingat lagi tak aku pernah cerita pasal Water Park di Legoland?? boleh refer sini >> Legoland Malaysia Water Park


tempting sangat tengok air tu, slide tu....musim² panas ni memang syok berendam! :)


Now Legoland ada sediakan attraction baru dalam water park ni....BUILT A BOAT namo eh...bagus attraction gini menguji kreativiti anak² korang...termasuk lah korang sekali if berminat....hehe~


If anak² dah biasa terdedah dengan permainan Lego, aku jamin dorang akan teruja tahap bersorak sambil lompat bintang bila tengok attraction ni...percayalah! :)


tapak (base) untuk bina boat dorang dah sediakan macam gambar atas ni...anak² korang just perlu tambah je hiasan or rekaan kat belah atas tu ikut kreativiti memasing...


tengok anak Lan bersungguh² bina boat...haha~



dah setel bina boat, get ready kat tempat 'pelepasan'....



ni haa rupa tempat 'pelepasan' yang aku maksudkan....ekceli kalau datang ramai² dengan kazen² or kawan² meriah sikit...boleh berlumba sesama sendiri boat siapa paling lajuuuu...tapi kalau datang 1 family je pun oke...kat sana ramai bebudak lain...lawan je lah lumba boat dengan anak orang lain pun....hihi~



Akiff dah ready untuk melepaskan boat! yeehaa!


sampai menganga Akiff tengok boat dia jalan...haha~  cool weh dia punya 'track'....siap ada jeram, ada arus yang berpusing lah....zaman aku kekecik kena pi sungai, pastu guna boat kertas je untuk merasa pengalaman gini...bebudak sekarang main boat guna LEGO okeh!! pfftt!




agak² tak puas hati boat tak berapa laju or tetibe boat karam, boleh la alter balik design boat tu sampai puas hati....fizik beb fizik! secara tak langsung anak² korang yang berusia 3-4 tahun dah belajar fizik...biar dorang fikir nak bina boat macam mana bagi stabil supaya tak karam dan lajuuuu! gituuu~


Main boat je sampai kecut badan...tu belum berendam dalam air lagi...pfftt! bertabahlahhh makpak! haha~


Korang yang belum pernah sampai ke World Largest LEGOLAND Waterpark ni boleh la start planing bawak anak-anak... cuti akhir tahun tak lama lagi...kat sini ada lebih dari 20 tarikan permainan untuk dicuba... confirm puas hati dan yang paling penting....berbaloiiiiiiiii!!! 


Info lanjut boleh bukak website LEGOLAND(klik) untuk promo terkini dan info tiket...


Ejoice! (^^,)




p/s: gambar credit to Qaseh....kamera dia je yang canggih...ngee~



Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Julia Johari said...

Kenapa seronok sgt tgk akiff main bot tu ek...ranya kalau julia pi legoland rasanya qi yg tgk maknya main bot lego tu tau besttttttttttttttt...alahaiiiiiiiii cpt lah tabung lego penuh nak pi hahahhaha

mrs kayrul said...

Klu bagi kat anak2 aku nie maunya x bergerak dari situ pagi sampai ke petangnya....nie pun asyik la tanya bila lagi diorg nak g legoland

eima said...

WATERPARK MALAS LAGI NK PI ...LEGOLAND MALAS NK REPEAT .... HEHEHE TAK BERAPE NK BESH

e k i n ♥ y u s r i said...

bestnye...
x pegi lg wlupun x jauh pon dr umah

I am Pie Girl said...

orang besar boleh main ke?

aizamia3 said...

Part macam ni.. eerrr.. bertabahlah bapak budak sebab mak budak dah jadi budak2.. ekekeke..

Yana MIB said...

boleh je org besar main...org tua nk main punnn boleh :)

idzwa kamaruddin said...

aduhaiii kene kumpul duit la canni!!

adianiez AIDA said...

best nyer....
akan diusahakan kumpul dana dan cari waktu utk ke legoland thn depan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015