Sep 23, 2015

Kembara Kota Paris #Part 4 | Museum The Lourve

Assalamualaikum...


Lagi tourist attaction di Paris is The Lourve...jangan tanya berhenti kat station mana....sumpah tak ingat! hahaha~  tapi tak susah nak mencari...either ko google or tanya orang....kat Paris pun aku suggest korang beli local sim and subscribe internet....zaman sekarang kalau takde internet rasa macam katak bawah tempurung...lagipun takkan kau taknak live update kat FB and instagram kan??? lol~  :p


or korang boleh refer blog adik aku...detail dia cerita pasal train, station mana nak berhenti, tips beli tiket segala...adik aku and dak encem yang banyak uruskan pasal tiket and perjalanan kitorang sepanjang kat Paris...aku menonong je follow...satu hape tak paham! kahkah~  :p


Sepanjang hari duk Paris hujan renyai²...sejuk kemain....tapi sebab banyak berjalan terbakar jugak lelemak kat badan ni...kurang lah sikit rasa sejuk tu....huhu~


sneak peak suasana dalam The Lourve...ekceli The Lourve ni muzium lukisan tak silap...ala filem The Da Vinci Code kan ada berlakon kat tempat niiii....ada beribu lukisan kot dalam ni...nak masuk kena bayar...ofkos la kitorang jenguk dari luar je kan...dah kata percutian bajet dan ekspress! kuikui~ 


haa tu yang macam piramid tu bumbung The Lourve....


kalau amek gambar dalam muzium orang tak tahu kau dah sampai The Lourve...amek gambar kat sini baru orang percaya...kannn?? kahkah~






mama bear and baby bear...bahaha! :p





Zafirah and papa asyik la posing melompat...nasib baik ai peknen...kalau tak dah join melompat jugak! >_<



yang macam pintu gerbang belakang tu namanya Carrousel du Louvre...sebuah shopping mall bawah tanah...aku baru google tadi...bahaha! :p





Habis posing, melompat², kitorang pi cari toilet...adik aku dah lama menahan nak terkucil...payah gila cari public toilet kat Paris...mujur lah Zafirah tu kecik lagi...bila dia nak kencing je aku pakaikan pampers...kencing dalam pampers je senang...haha adohaii~


ni lah underground mall tuuu...Carrousel du Louvre...ermm macam mall biasa je pun...tak tengok pun kedai² dalam ni...point datang sini pun sebab nak pi toilet...sekali adik aku pi masuk toilet mahal...kena bayar 1.50 Euro...


Dia kata dalam tu macam restoren...kena que sebelum masuk..nanti ada attendance akan panggil kita once ada toilet kosong....toilet paper pun ada macam² kaler...lepas habis membuang, dan dan tu jugak cleaner bersihkan toilet, then baru orang lain masuk...padan laa dengan harga yang dibayar kot kan?? adik aku tak amek pulak gambar dalam toilet...hehh next time awak pi sana jangan lupa singgah toilet ni lagi kayy...amek gambar sekali   :p




Belakang tu namanya Pyramide Inversée (Inverted Pyramid) weighing 180 tons and 7 metres in height << ni pun baru google tadi...hakhak! :p


Oke tu je pasal The Lourve...memang takde apa sangat...just datang untuk bergambar je...dah kata tourist attraction kan...wajib datang kalau dah sampai Paris! :)


Till next entry...tata! (^^,)

************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)


SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)




Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

Faizal Kamarul said...

pnuh pic ujang...nyesal aku klik...hahaha tp tempat ni ramai gila org...aku gi dulu nasib baik x hujan....

Faizal Kamarul said...

pnuh pic ujang...nyesal aku klik...hahaha tp tempat ni ramai gila org...aku gi dulu nasib baik x hujan....

anez zamri said...

bahahaha sumpah comel pic yang zafirah lompat tu..

mOoN IzzaN said...

comel je zafirah.. suka nau amik pic lompat2 ea.. hehehe..

bila la nak jejak kaki kat paris ni.. jejak mata kat gambar orang je la dulu.. haha

eima said...

untuk zafirah kecik2 dah pi paris....

Chekgu Azrine said...

Bestnya...teringin sgt nk pegi nih..hehehehe

mrs kayrul said...

Beria zafirah melompat sana sini..makpak feeling honeymoon bergambar...hahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015