Aug 5, 2015

Swimming di Hari Raya ^_^

Assalamualaikum...


oke sambung lagi entry raya...haha~  masih lagi di Perak...dalam entry lepas dah cerita kitorang bermalam kat DHotel Seri Iskandar, Perak...first time sebenarnya beraya tidur hotel...new experience for us! ^_^


Walaupun aku melantak macam orang gila masa hari raya pertama, tapi amazingly bila bangun pagi keesokan harinya aku kelaparan! perut berkeroncong...kuat makan baby dalam perut ni ye...kuikui  seronok jadi makyong...asal keluar nafsu jin terus salahkan baby dalam perut...hahaha  ampun lah nak! tapi memang betul pun...susah nak kawal nafsu makan bila jadi makyong...ngee~


Pukul 8am dah segar...sebab kelaparan kan...kalau perut tak berbunyi² memang nak sambung tidur lagi...mungkin tengah hari baru bangun....letih oii beraya sampai tengah malam! tak percaya cubalah buat!  :)


appetizer...mujur hotel ni includes sekali breakfast...tapi terkilan service too slow! baru pukul 8.30am gitu main dishes habis! staff lambat refill...nasib la ada food ringan² yang lain...so aku alas perut dulu dengan buah and cereals...yang cereals tu pun satu hal jugak...aku ingat coco crunch...tapi rasa macam pelik je...tekak makyong sensitif tahu?? bila rasa makanan tu tak ikut kriteria tekak memang tak lalu nak makan! grrr~


budak drama...senang giler nak kejutkan bangun pagi...sebut swimming pool je terus segar mata tu...amboi sangat! -.-'


Sepanjang kitorang makan dia boleh menepek je kat cermin tu....pastu bersajak², "mamaaa aimy nak mandi swimminggggg...."


"makan la dulu! lapar ni..."


"taknakkk...aimy nak swimminggg..."


grrrr~


30 minit kemudian...baru lahhh siap main dishes...!! heh!


kuey teow goreng je pon! hak alaa....kemain lama menggoreng...


ekceli ada lagi main dishes yang lain macam nasi impit, rendang ayam and mee sup ke mihun sup..tak ingat pulak...semua tu cepat habis tapi lambatttttt nak refill...dah la tekak aku takmo makan yang lain tu....hari raya pertama dah muak makan rendang, ketupat, nasi impit...nak la makan benda lain kan....huhu


Nasib la kitorang takde nak kejar masa apa²...memang santai je sebab hari ni nak balik KL...eh tapi kan bila aku tanya makcik aku yang stay hotel area Ipoh, dia pun cakap breakfast cepat habis and lambat refill...kena makan pelan² sebab nak tunggu staff refill makanan...pehhh ramai rupanya yang beraya tidur kat hotel...barangkali bilangan ahli keluarga terlalu ramai...kena la tidur hotel ye dak?? untuk keselesaan gitu...  :)


so lepas perut dah kenyang kitorang naik bilik bertukaran baju....anak dara tu dah tak sabar sangat nak terjun swimming pool...  :)


kemain senyum sampai telinga! haha~   berbaloi sangat aku beli swimsuit tu kat Mr. DIY...dah la murah...sampai sekarang still boleh pakai lagi....if dah tak muat memang tak ralat pun nak belikan swimsuit baru sebab murahhhh!! ^_^


masa ni papa kat bilik lagi membuang hajat...kahkah~   bila papa takde dia main air tepi² je lah...aku memang idak la nak terjun sama...tak sesuai oke! :p


bila papa datang makin seronok la dia mandi sebab dapat explore swimming pool tu...hehe~





tak lama pun berendam...papa tu mengantuk sebenarnya...tapi kena paksa gak teman anak mandi manda....sekali sekala la papa! ^_^


Time nak suruh naik satu hal jugak...kalau boleh Zafirah tu nak berendam sampai kecut! grrr  orang nak pi beraya lagi lah!! lain kali la pulak mandi swimming pool...heh!


anak-bapak = my nyawa   (♥_♥)


"u ni amek la gambar i betul²...jangan bagi nampak boroi..."


"fine!"


10 kali snap...takde beza pon! kahkah!  >_<


dah dah...jom balik bilik...sambung mandi shower dalam bilik pulak! ada air panas...


ate dah masuk bilik air tu, dia taknak keluar jugak...nak mandi lama²....eeii tak paham tau bebudak ni apesal suka sangat main air?? -.-'


Sampai la ada insiden gelas kaca hotel pecah dalam bilik air tu....baru dia berenti mandi...pastu nangis²...terkejut barangkali....papa lerr pi bagi Zafirah main² dengan gelas tu...pastu terjatuh agaknya....huii nasib baik tak luka kaki anak tu papa ponnn! aku tak tahu pasal insiden tu sebab tengah sibuk iron baju² raya kat corridor luar bilik...papa kata ada la terkena sikit kaca kat kaki Zafirah tapi tak berdarah pun...macam bercalar sikit....tak pasal papa kena tuduh cederakan Zafirah...hahaha  sian papa! :p


family HIJAU!


Betul² pukul 12pm kitorang check-out...terus gerak pi rumah sepupu mak kat Teluk Intan....pastu on the way balik Bangi tu ayah ajak singgah rumah atok pulak kat Shah Alam....nasib atok ada kat rumah....lupa amek gambar....raya tahun ni asyik lupa je nak bergambar...sibuk melantak kot...dah tuan rumah hidang makanan sedap² siapa suruh...ehh! *tetibe*  >_<


k tu je nak cerita...till next entry...babai  (^^,)



************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)


SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)






Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Anak2 kalau jumpa kolam..
Memang itu lah yg dituju dulu..
Tak hirau perut lapar..
lepas tu baru cari benda makan kan :)

eima said...

comey betui zafirah si takd e rambut ni bila dah besar .. rambut die sangat cantik .......

Rizziela said...

Seronoknya beraya kat HOtel...budak2 dgn air mmg x dpt dipisahkan la kan

Nyamuk Terbang said...

zafirah ni mmmg dri dlu suka mandi kolam kan

Bitt (double IS) said...

cerianya...ehehehe tergelak2 saya baca caption gambar awak...

salam kenal...saya follow....

jemput singgah http://bitttravel.blogspot.com/2015/08/contest-for-reader-bitt-2015.html

Aty_Fared said...

aku dah biasa dah raya2 dok tido hotel. hahaha.. aku kan kaki merayap..beraya satu meysia.. tapi nak tumpang2 tido umah orang macam tak syiok lah raya2 ni kan.. tu tido jer lah hotel... ;p

MissNadia said...

bestnya mandi kolam.. nanti nak cari juga swimming suit anak kat MR DIY. harga murah n boleh pakai lama okay la tu :D

baby comel said...

kt DHotel tu ade swimming pool eh? kita xtau pun.

aizamia3 said...

Budak-budak memang tak boleh dipisahkan dengan air.. jangan kata dorang.. ai mak budak pun sama.. ekekeke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015