Aug 19, 2015

Trafalgar Square, London

Assalamualaikum...


Sambungan lagi entry London Trip yang tergendala sejak sekian lama...haha~  mood update dah mula datang ni....jom lah kita gigih menaip...pfft!


Last entry hari tu aku stop kat Buckingham Palace...kalau tak ingat boleh klik je mana² perkataan Buckingham Palace dalam entry ni...heee~  


Masih lagi di hari ke-3...daripada Buckingham Palace kitorang jalan kaki pi Trafalgar Square...jalan kaki sejauh 800 meter okeh!! nasib baik tak terberanak tengah jalan...kahkah  *drama!*  pengalaman berjalan kaki tu aku up lain entry lah...sebab entry ni pun dah berjela²....banyak pulak gambar....enjoice reading!! ^__^


mercu tanda Trafalgar Square...ni pun salah satu London attraction jugak....terletak di Westminster, London....a-must-visit place gitu...Alhamdulillah rezeki kami sekeluarga....ni kali kedua jejakkan kaki ke Trafalgar Square... (♥_♥)


Trafalgar Square ni berdepan dengan The National Gallery London....dia macam muzium lukisan....FREE entrance tau! masa first visit 3 tahun lepas kitorang tak masuk pun gallery tu sebab memang tak minat nak tengok lukisan²....2nd visit ni kitorang masuk jugak...sebab?? sila teruskan membaca....ngeh²  :p


Tapi sebelum masuk gallery moh ler kita bergambar puas²....walaupun dah sampai kali kedua....eh lantak di situ...dulu kami muda, Zafirah pun baby...now dia dah besar...kena laa amek gambar lagi sekali kan?? mihmih~


time ni mood Zafirah macam ting tong sikit...nak berdukung je....mungkin jugak sebab banyak street show pakai topeng² menyeramkan...dia jadi takut....huhu~  ouh cuaca time ni sangat nice! tak terlalu sejuk, tak terlalu panas...nice sangat! macam kat Cameron...tak payah pakai jaket pun takpe... ^_^


aa belakang tu laa National Gallery...masa kitorang sampai ni sesak sikit tempat ni....mungkin kebetulan dengan time cuti sekolah negara² lain so ramai² ber-holiday kat london...hihi~


street show yang aku maksudkan menatang ni laaa...sesepah makhluk² ni sepanjang jalan depan National Gallery tu...memang Zafirah takut laa kan...hahaha~


 muka lapar...serius aku lapar sangat time ni...lupa bawak bekal makanan banyak²...tskk  T__T


tapi bergambar tu penting!! :p


budak penakut...dah cakap banyak kali patung tu tak boleh kejar dia pun! tapi sebab 'benda' tu bergerak² dia jadi serammmm! hahaha~


kalau korang perasan dorang sediakan tabung depan setiap makhluk² ni....patutnya lepas bergambar derma la sepound dua...or se-pence dua...tapi bila fikir², 1GBP sana bersamaan RM5.4...eh takpe lah....rakyat Malaysia lagi ramai perlukan derma....lepas amek gambar dengan makhluk² ni kitorang blah je laju²....muahaha~


amek gambar jauh² sebab Zafirah takot!! -.-'


kecuali dengan pakcik Batman...dia seronok jumpa Batman...pengaruh papa sangat ni  :p


Selain show dari makhluk² pelik tu ada jugak street art macam ni...aku tak pasti lukisan ni permanent or akan terpadam bila hujan? haha~  tak tanya pulak...  :p


More, ada breakdance show...tak amek lak gambar sebab macam tak penting...haha~  dah penat tengok street show kitorang berehat² kat belah bawah, area dataran, tengok ragam orang....


toilet pun disediakan kat kawasan ni k...tu yang anak panah merah tu....but macam biasa kena ready sendiri botol air and wet tissue untuk beristinjak...ngee~   Zafirah dah diapers free memang kena selalu alert lokasi public toilet....kena selalu remind dia pasal kencing...kalau tak dia pun lupa, duk tahan² pastu basahhhhh seluar! cuaca sana sejuk pulak kan....lagi cepat pundi kencing tu penuh  -.-'



Zafirah yang snap gambar ni...percayalah!! merasa la kejap mama papa fefeeling bercintan cintun...kahkah!


then ada orang offer nak tolong snapkan gambar kitorang....maybe dia kesian kot tengok Zafirah susah payah amekkan gambar mama papa...lols~  :p


kitorang tak paksa! dia sendiri yang gedik nak main henpon amek gambar orang! haha~


Dah puas rehat kitorang masuk pulak National Gallery...err boringggggggg!!! bahahahaha~  lukisan semata wehhh! kalau ko berjiwa seni yang meminati lukisan mungkin sesuai lah tempat ni dengan ko...aku masuk dalam ni asyik la menguap setiap 5 minit...ohoii! :p




Ekceli ada sebab kenapa nak jugak masuk galerry ni....tengok gambar bawah ni...



sama tapi tak serupa...kahkah! gigih oii dak encem cari lukisan yang exactly sama macam dalam filem James Bond...siap tanya pak guard lagi sebab gallery ni sangat besar and sangat banyak lukisan dalam ni...sekali dah jumpa lukisan belah kiri tu and kerusi dia lain pulakkkkk!! adeyy...dah la ramai orang...ramai duk lepak² kat kerusi dalam tu macam apek sebelah tu...haha pasghahh laa papa oiii! janji jumpa jugak lukisan yang diidamkan...kannn? :p


tu je motif utama masuk galeri....kuikui~  setel amek gambar barang 2-3 keping, kitorang sambung melepak kat luar pulak....lagipun dalam Gallery ni panas....dorang pasang heater kot...ngada kan dah duk London 3 hari terus tak biasa suhu panas² ni...tampar nak??  :p


bergambar depan Gallery je...dalam kawasan dataran Trafalgar Square tu jugak...ramai sangat orang time ni....tapi tetap nak posing² jugak!! weeeeeee   ^__^







Macam² aksi kitorang buat untuk amek best shot! pedulikkan penonton² kat belakang tu...memang ramai orang time ni...sama macam kat Buckingham Palace, MAJORITI yang ada kat sini foreigners / tourists....so tak payah nak malu² sangat posing macam² gaya depan orang ramai...nak baring atas jalan pun takde hal....janji gambar kau cantik...lagipun orang sini tak heran pun kita nak buat apa...mind your own business gitu...hehe~  :)


k tu je nak cerita buat masa ni...till next entry...tata! (^^,)



************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)


SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)




Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Cik Puan Eka said...

Rasa seperti berada di london gitu.

Hihi comel zafirah takut makhluk2 tu. kalo ika pon takut muahahahaha.

paling klako papa Zafirah tu hahahah

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah ptg
hari ini bz sangat x sempat nak BW

aisy haiqal said...

comelnya zafirah pandai pulak tu bergambar...

Yana Libra said...

wah..bestnye :)

Diana Rashid said...

cantik gambar tu..pandainya dia ambik gambar..belikan satu camera untuk dia Yana..nampak dia minat bab2 ni..heheh

Nyamuk Terbang said...

fefeling james bond sangat haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015