Aug 12, 2015

Melaka-Seremban

Assalamualaikum...


Sambungan lagi entry raya...harhar  alkisahnya di hari raya kedua...daripada Perak kitorang gerak balik KL dulu...sebab tak packing bag untuk balik kampung suami pulak...kampung mertua kat Melaka and Seremban...biasa balik Melaka dulu then baru Seremban sebab senang dah on the way nak balik Bangi...paham?? :p


Dak encem nak gerak lepas Maghrib...dia malas lambat² sebab takmo penat sangat....bagi aku gerak awal ke lambat sama je penat nya...haha  malas nak argue dah dia yang driving nanti....marathon la jugak sebab sampai Bangi dah 6.30pm gitu....nak solat lagi, mandi, mandikan anak, iron baju, packing baju...grrr!


Sampai Melaka pukul 9pm gitu kot...tak ingat pulak....takde aktiviti apa pun....rehat² je...esoknya pun (raya ke-3) takde beraya mana sebab family lain semua dah sakan beraya masa hari raya pertama...so dak encem macam segan nak terjah rumah jenjiran nenek dia kalau takde family members lain teman...pulakkk!


So dalam tengah hari kitorang bersiap nak balik kampung Seremban pulak....eh macam cukup syarat je balik Melakanya pun...hahaha  >_<


tema raya ketiga frozen blue...sebab sama sangat kaler tu dengan kaler baju queen Elsa dalam cerita Frozen....so panggil frozen blue...bunyinya ohsem! :p


on the way pi Seremban singgah beraya kampung kawan sekolah dak encem...area Melaka jugak...


Aku je tak pakai tema biru sebab baju biru aku dah tak muat!! T__T   tunggu la lepas bersalin kita photoshoot kaler biru ehhh...dengan baby sekali...auww! :p


Petang baru sampai Senawang, Seremban...kazen dak encem bawak PS3...ke PS4?? ai tak faham game² PS ni...hahaha~   mengadap lah mereka main PS sampai maghrib...Zafirah tu duk bergaduh dengan papa nak main sekali...tapi papa tak bagi sebab papa pun sawan...sampai lah dia tak tahan dengar Zafirah merengek, bagi la jugak budak tu merasa main walaupun dummy² je...huhu sian....


lepas Maghrib kazen² dak encem ni nak balik KL dah...dorang dah stay sana since hari raya pertama...tu feveret uncle Zafirah tu...uncle Danial...sayang betul dia nak lepaskan uncle Danial balik...adohaii


Sebab taknak dia sedih sangat malam tu aku bawak dia beraya rumah makcik aku...area Seremban jugak...pastu tantrum kat rumah orang tu sebab penat sangat...tak tidur seharian....dengan tak mandi lagi...grrr~   spoil mood orang nak borak², tanya khabar....hehh!


Tengah malam tu abang ipar aku pulak sampai dengan family dia...happy lah Zafirah ada geng main²....tapi esoknya kitorang balik KL dah....memang kejap je duk kampung...tahun² sebelum ni pun macam tu...tidur satu kampung, satu malam je...sebab aku tak banyak cuti...kerja swasta kan berapa kerat lah sangat annual leave...kena pandai bahagi² masa....yang penting kitorang dapat jumpa and ziarah semua sedara mara terdekat! aku ni pulak jenis dah biasa sejak² takde kampung, asal hari raya mesti berjalan dari pagi (lepas solat raya) sampai tengah malam....so aku tak kisah pun nak balik kampung sekejap²...janji dapat beraya rumah semua orang....jangan kena duk rumah sesaja memang aku bosan...haha~


Tahun ni macam tak banyak snap gambar raya rumah orang...lupa satu hal...malas satu hal...adeyy~


k tu je nak cerita...boring kan?? hahahaha


bye! (>_<)



************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)


SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)






Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

ummi aqilah (LM) said...

Cantik biru tu. baju zafirah pun cantik. Tempah ye yana?

baby comel said...

Seronok kan travel nk balik raya. kita rumah mak dgn mak mertua alahai xsampai 20minit.

aizamia3 said...

Seronok, puas berjalan kan time raya.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015