Aug 21, 2015

Cosmoderm Teman Setia Kami Sekeluarga!

Assalamualaikum...


Kali ke-2 jejakkan kaki ke negara sejuk dan kering such as London buatkan kami lebih bersedia terutamanya dalam pemilihan produk kecantikan yang sesuai digunakan di negara² sejuk dan kering....kitorang takmo beli yang mahal²...yelahh perbelanjaan kat UK nanti bukan guna daun oii...kena pakai duit jugakkkk...so mana yang boleh jimat tu kita jimattttttt.... :)


Syukur kami diperkenalkan dengan jenama COSMODERM! bukan takat harga produk yang mampu milik, berbaloi lagi...pengasas syarikat pun orang melayu kita tau...aku suka tengok orang melayu yang berjaya...suka nak support...tambah² produk dia memang berkualiti....lagiiiiii ler aku akan support 100%! ^_^


3 daripada produk Cosmoderm yang jadi teman setia kami sepanjang 2 minggu di London...dari kiri, Vitamin E facial cleanser (mak aku pun pakai cleanser ni...sedap gila bau), krim muka Cosmoderm and lotion badan...puas hati wooo!! now ada lagi balance² krim and lotion kat rumah tu...tu aku cakap berbaloi gila beli produk Cosmoderm...dah la murah, tahan lama pulak tu...me ♥! :)


Masa kitorang pi London hari tu musim Spring...almost Summer...tapi kalau musim Summer sekali pun cuaca sana memang sentiasa kering! kalau tak pakai krim apa² kat muka and badan dalam masa tak sampai seminggu kulit ko mesti mengelupas punya....takat sunburn tu aku tak heran sangat...kulit orang Asia memang senang sunburn pun...tapi tang kulit kering mengelupas tu yang tak tahan...gatal² tau...pastu lama² kalau tak dirawat dia jadi pedih...percayalah! aku dah sampai sana 2 kali....so kena percaya apa aku cakap! bahahaha~  :p


rutin harian di London, sebelum keluar rumah aku akan make sure semua orang tepek krim muka Cosmoderm! memang kena paksa, kalau tak semua malas² nak sapu krim pastu kulit muka mengelupas macam apa tah...hahaha~   


Zafirah pun tak terkecuali okeh!


Teringat 3 tahun lepas datang sini, masa tu umur Zafirah baru 8 bulan...aku tak prepare apa² krim muka pun untuk dia...harapkan lotion badan je...masa tu stay sana dalam 5 hari je...belum masuk hari ke-5 dah mengelupas muka anak dara aku tu...lahaii sian tau! so kali ni memang aku akan pastikan sebelum keluar rumah semua wajib tepek krim kat muka dan badan...! hehe~


anak blogger...rindu pulak dengan rumah adik bila tengok gambar ni  T__T


lotion badan and krim muka ni sentiasa aku bawak pi mana²...sentiasa ada dalam beg...yelah lepas solat mesti dah hilang krim² kat muka tu kan...so bila ada stok dalam beg senang lerr nak tepek krim banyak² kali...giteww~  :)


tak pun agak² kulit tu macam kering je sebab dah lama sangat berjalan, tepek je lagi krim kat muka...aku rasa time duk London kemain banyak aku lumur krim kat muka...nak kasi moist punya pasal...hahaha  eh cuaca sana kering gila kot...dalam masa seharian berjalan kat luar, boleh tengok beza tangan ko ada rupa tangan gadis 20an atau mak dara 60an...muahaha! >_<



Body lotion pun gitu...tiap kali lepas basuh tangan ke, lepas wudhu ke, terus lumur balik lotion kat tangan jangan kasi kering...bila kulit dah start kering, tu jadi mengelupas...bila dah mengelupas dia jadi gatal²...tak selesa tau nanti...asyik nak menggaru je...percayalah, aku dah alaminya! >_<


Thank you Cosmoderm kerana menjaga kulit kami sepanjang di London... (♥_♥)


If korang berminat untuk beli produk Cosmoderm, meh klik laju² website dia www.cosmoderm.com.my
atau
boleh LIKE fanpage Cosmoderm


Happy shopping and happy holiday!! ^_^





Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

aizamia3 said...

Cosmoderm ni ai bagi dekat dak Kakak guna..
Setakat ni Alhamdulillah.. nampak ok dah sikit muka dia.. ;)
Nak kena pakai berterusan baru ok.. ;)

beat said...

xpenah sampai lg..xpenah pakai lagi..hehe

Innanie Ariffin said...

Bila ke kawasan sejuk macam tu memang kulit muka kering. :)

Allene typicalmommy said...

gigih korang tangkap gambar sana sini... terbaik la....

Nyamuk Terbang said...

kak yana memang kena beli dekat website ke..dkt farmasi biasa ada tak eh

Yana MIB said...

kt farmasi mcm guardian ada jual rasanya...x sure pulak..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015