Oct 10, 2009

Sejarah blogku


heh3..hr ni 10.10.09, followers aku cecah 100..sj la kn gedikz sket nk wat n3 ni..sbb xtau nk update ape..uols layan je la yek..lalalala~ Lgpn no 100 ni diminati oleh Monk..sape yg minat cite2 penyiasatan cam detective Conan ke, CSI ke, mesti uols akn pnh dgr nama cite Monk (sila tgk gbr sebelah).
Monk ni seorg detective yg sgt hebat, tp sgt cerewet..die suke kn perfectionist...erm pjg nk intro psl mamat ni, uols tgk je kt astro..xtau la skrg ni ada lg ke x cite tu.lame xbukak astro...haha~


Klu uols sume nk tau (xnk tau pn bc gak cite aku ni..buwek!), aku mule2 b'blogging thn lps..tp bkn personal blog..kunun2 wat biznes la..jual2 brg gitu..membe aku Mcd yg intro aku dgn dunia blogging ni . Mase mule2 tu mmg excited..pehtu bz stdy, senyap cemtu je blog aku tuh naseb la free..huhu (uols leh klik kt sini)

Blog utk personal mmg ada, tp aku wat kt dlm Friendster je..then membe aku Dayah plak ckp wat blog kt blogspot lg besh, sbb leh boh gadget2, pehtu deco2..mcm2 la..mule2 mls gak..tp lelame tgk org len punyerr blog cam da bommmm je, "haish, xleh jd ni" (kataku dlm hati).
aku pn create la satu lg blog utk personal..mule2 mmg bengap gak dgn gadget2 pe kejadah sume tuh..tp disebabkan aku rajen
wat tour
bc blog2 org, aku blajo2 lerr ilmu2 IT ni dgn deyall...lastly jd la blog aku cam skrg ni...weeeeeeeee~

*kredit to Ariey Blog, sifu aku ni..hins..hins..sifu sbb aku asek ty die je cano nk boh gadget2 yg meleTOP2 ni..ada je blog len yg ajr2 org deco2 blog/comp., tp dh aku rajen bukak blog die je nk wat cane kn..haks! sila la lanje sprite lemon ye ariey..lalala~ *

Masa mule2 ada blog ni plak cam addicted glerr asek nk update je.sehr smpi 2-3 post..ish3~ almaklumla kan time wat blog ni aku da nk abes blaja..byk glerrrr ms t'luang...hohoho~
Skrg ni, aku xingt la exactly umo blog aku ni, tp dlm 5-6 bln cemtu la, aku still meneruskan rutin mengupdate blog, visit2 blog org, komen2, follow2 dsb and aku rasa blog lg besh dpd layan Friendster ke, myspace ke etc..etc...tp fb aku shuke sbb byk game...hik3~

Wpn followers da cecah 100, ramai gak antara followers2 aku ni, xtgglkan jejak deyall..adeh la..cano aku nk visit blk??bkn sume aku rajen nk boh link kt sidebar belah kiri aku tu.xsempt sgt nk begger2 blog skrg ni...
so pada yg bakal jd followers, aku mtk la uols tgglkan link, kt chatbox kt sidebar belah kiri tu pn jadi lerrr..aku nk gak tgk blog2 uols tu..mmg minat gak bc2 blog org ni wpn xtgglkan komen...slalu xde ms nk usha blog org lame2..huhu~

Jd, sempena 100 followers, aku dgn b'besar ati dan dgn vangganya memberi award khas wat sume followers2 aku..1st time ni ks award..hohoho..sudi la amek...jgn ketawa ye..aku mmg wat ala kadar je..curik2 masa ni nk deco..hehe~


:: ni la awardnyee...meh2 amek..jgn malu2 ye..lebey afdal uols tepek kt blog uols..br la terasa diri ini dihargai (kerana dirimu begitu b'harga..lalalala~) ::




p/s: aku ada bukak kedai Spa + Sauna..nnt da start operate aku wat n3 khas invite uols sume dtg k...peace!!






5 comments:

joegrimjow said...

yg ke 100 xnak bg spesel skit ke?
hihik

y@n@ M!B said...

:joegrimjow:
spesel??hehe..nk adiah ape??aknku cube tunaikn..tgh gud mood ni..hehe ^_^

dotblogspotdotkom said...

huhuhuhu

tahniah.... teruskan usaha kamu..huhuhuhu

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
haha..usaha mengupdate blog ek pacek?? =)

unwanted said...

aku berminat dengan Spa dan Sauna tu..ha3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015