Oct 26, 2009

Kereta idaman


NOTE: Sila la klik link ni Catcheye
, die mcm nuffnang, tp dpd point leh convert to cash atau prizes...weeee~






Fffuuuhhhhhhh!! meleleh air liur aku tgk kete kt atas ni (abes bsh keyboard...wakakakaka). Mmg impian aku utk bli sebijik BMW 7 series...lalalalalala~

Aku start minat kete ni bila tgk cite TAXI the Movie. Cite die sgt la menarik (mayb sbb org jahat die terdiri dpd aweks yg hotzz hotzz...rasa teringin nk jd hotzz cam dorg..ngee~). Cara dorg bwk kete juga sgt menarik perhatian aku smpi nak praktikkan sendiri wpn kete aku x secanggeh dan x semahal kete2 dorg..hins..hins!





Korang tgk je la interior design die (mcm rumah lak), meleTOP glerrrrrr..WOW!! mmg saket ati bila tgk org len bwk kete ni..lagi2 kalo dorg tu muda, below 30 year old!!! wallaweh..mana la korang dpt duet weh?!! sharing la dgn aku sharing is caring...aku ni materialistik gak orangnyeee...hahahaha (mati la sape2 nk msk minang aku sok..ngee~)

Kalo diberi pilihan antara Merz and BMW, aku lg prefer BMW sbb design die sporty sket..merz ni mcm org2 tua nyerr kete...heh3~ naseb la manufacturer merz xreti ckp melayu..hiks!

Tp btol ke kalo nk beli kete yang canggih2 ni kena g kursus dulu??mcm kena ada lesen khas utk drive kete2 mahal ni..maybe sebab terlalu banyak gadget yang ada dalam kete tu sampai kena g kursus before leh bawak kete ni??dasyat2!!!

Papepon uols doa2kan la rezeki aku murah, bizness aku meleTOP..dpt lerrr aku merasa beli kete BMW 7 series ni..nnt korang jugak yg nk tumpang nek kannnnnn...ngeh3~ yg pasti, kalo uols keje makan gaji, mati idup balek pon lom tentu dpt beli kete ni...kalo xcaya sila wat calculation sendiri!! lalalalalala~

Dlm Islam juga ada ckp, 9/10 rezeki datangnya dari wat bisness...hanya 1/10 je rezeki dtg dari keje makan gaji...buktinya, korang g je la mane2 rmh bungalow/rmh2 yg mcm castle, dgn kete mewah brbijik2 (cth: Mutiara Bangi, rmh2 dlm Golf resort, etc..etc), korang ty owner rmh2 tu, "pacek ni keja ape eh??". Kompem jwpn dorg, "wat business sendiri.." atau pape biznes pown...janji BIZNESS!!

So gud luck pada yg impiannya sgt besar mcm aku (wpn bdn xbesar). U can do it!! "nak seribu daya, taknak seribu dalih..."




p/s: Aman sket opis ni bila orang xde, especially bila boss xde..kalo idak penin pale aku, rasa xleh bernafas sbbnyeee boss sgt kelam kabut bila soh wat keje..aduyaiii~






8 comments:

POSH76 said...

sis pun suker kalu BOSS takde aman dunia ni...huhu

Ariey said...

elok2 ssikit yana kang rosak plak keyboard tu hehe..aku pun terliur jgk tp sempat hisap balik jd selamat keyboard aku..ko wat bisnes apa skrg sharing la sikit aku pun nk kaya jgk

y@n@ M!B said...

:posh76:
sy doa la sis cpt2 jd bos, izinkan lerr staff2 sis berblogging..huhu ;p

y@n@ M!B said...

:ariey:
ceh shelekeh btol ko ni..huhu..
erm..biznes MLM je..huhu..mau join ka?? ^_^

dotblogspotdotkom said...

huhuhu jeles kepada kebaikan.. itu bagus....

nak peluang buat duit?... jengah la kat sini

http://scorerm.blogspot.com/ tak paham kalu.. pakcik blh terang kan... bukan tipu... bukan bohong... huhuhuhu

insya ALLAH... takat kete yg kamu idam tu... ada le peluang nye...

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
huyoo ada promo biz..huhu..da penah bukak link tu..mmg idak paham..tp segan mau ty..hihi ;p

niesz said...

wah!cantik nyer..mau nyer gaji bape taun ni nk dpt kete mcm ni..niesz pon suke gak kite2 mcm ni..kite usaha same2 k dpt kan kite impian kite!hihi..semangat tul niesz nih..

y@n@ M!B said...

:niesz:
kalo mkn gaji mmg xkn dapek bli, kalo wat biznes insyaAllah dpt..huhu..chaiyok2!! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015