Jun 19, 2015

Buckingham Palace, London

Assalamualaikum...


ni pun salah satu tourist attraction...kiranya kalau datang London wajib singgah Buckingham Palace...ekceli point orang datang sini untuk tengok 'Changing of the Guard ceremony' ....tapi ada time² tertentu untuk tengok ceremony tu....korang boleh google untuk more info pasal ceremony ni....ngee~


2 kali sampai London...tak pernah lagi tengok ceremony penuh bersejarah tu...harhar *gelakkan diri sendiri!*  (-_-")


ni lah guard dalam Buckingham Palace...ala yang femes dalam cite Mr. Bean tuuu...time ni dorang just tukar shift...pertukaran biasa je...yang ceremony tu lagi meriahhh...korang try gugel pasal ceremony bertukar guard kat sini...mesti korang pun terujaaaa!! ^_^


dah tak tengok ceremony apa je kau buat kat Buckingham Palace???


Kitorang datang ni saja nak round², imbas memori 2 tahun lepas...ecece  *puiii*   takde aktiviti apa² pun kat sini....moh la tengok gambar je  :p



tak perlu malu nak bergambar tengah² dataran ni sebab MAJORITI yang datang sini semuanya tourist!! macam² bahasa kau boleh dengar sepanjang duk sini....bahasa inggeris?? susah sikit nak dengar orang borak bahasa inggeris...dah kata tempat tourist....memang sesepah tourist je laa kat sini...termasuk lah kitorang! hehe~




cuaca hari tu best sangat! not too cold, not too hot...dalam gambar nampak je matahari terik....tapi angin dia sejukkkk...nyaman je... :)


Zafirah teruja gila tengok duck! sampai takmo berganjak dari situ....kitorang nak jalan tempat lain dia takmo! nak tengok duck! hehh datang jauh² takkan nak tengok duck je Zafirah oiii...! moh la luaskan lagi pemandangan kita kat tempat lain pulakkkk!



kena layan dia main lompat² baru dia nak pi jalan tempat lain...grrr~  lenguh pinggang! -.-'


k tu je nak cerita...bercampur² dah entry London, entry puasa, entry² semasa yang lain...haha  jangan mara haaa~  :p


till next entry...tata! (^^,)



************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)


SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)


Jommm lahh cantik berseri before raya!! ^_^





Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

eima said...

nak lagi ....

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
lagi2

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam ramadan yana..
Bestnya dapat jalan2 london ye :)

SweetLikeWhat said...

bestnya zafirah..

Diana Rashid said...

Kiranya zafirah dah dua kali la ke london..kan?/adik nya nanti nak bawak kemana pulak??Korea lak yana..hehehe

cik hani said...

Salam ramadan yana..
Bestnya dapat jalan2 london

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hidayah said...

campur la apa entry pun... kita tetap happy baca entry awak...

YattAkasah said...

bestnye kak. i is dlm ngare pon xhbis lgi brjln. sobss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015