Mar 15, 2012

Tension Pulak Nak Online Macam ni =(


Tengok la skrin lappy aku nih...
tu BUKAN screen saver ye...
tapi screen pecah! iskisk~ T__T
skrin yang belah dalam tu yang pecah...
bukan ada retak ke apa...tapi kat dalam tu yang retak...
aaaaa paham tak aku cakap apa?? grrr~


Tak tahu la siapa buat...
samada terpijak atau terjatuh...
tapi firasat aku kuat mengatakan lappy ni kena pijak...adeyy~
mak aku cakap cost nak tukar screen dalam RM500 jugak...
mahal derrr~!
sebab tu tak tukar-tukar sampai sekarang...
yes memang dah lama pun skrin ni jadi macam ni...
sejak 3 minggu lepas...ngehh~  =.=
mak aku cakap daripada bayar rm500 untuk repair skrin,
baik tukar je lappy baru terus! *yeyyy!*
padahal lappy ni belum sampai setahun pun beli..erm erm~


ekceli ni bukan lappy aku pon...
ni ayah aku punya...hihi
tapi dia jarang guna...
aku guna pun untuk main game Castleville kat FB tu haaa...
lappy dak encem tak best nak main game...
sebab lappy saiz kecik lambatttttttttt nak loading  (-__-)
erm memang betul ke charge nak tukar screen sampai RM500??
korang ada tahu mana-mana tempat yang charge murah sikit??
macam kesian pulak mak aku kena beli lappy baru nanti...haihhh~



mood::  sakit mata  @__@






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

29 comments:

nabilah_2908 said...

mcm spider beso pun ada gak..huhu..

cuba Yana try google...td sy tgk2 gak..ada yang 300 lebih..

tp tak sure samada sama jenis dgn lappy Yana or tak..

meh tgk sini...

http://www.lelong.com.my/kx/laptop+screen.htm

lagi baik...bawa ke kedai komputer tuk tau harga..jenis.. :)

ain sudin said...

kalau blom sampai setahun beli..maybe warranty ader lg x kak???

kalau warranty ader lg,xyah ar byr..tkar jer...hihii...

screen lappy ain penah pecah gak,adik baling senduk...tukar kne 300 lebih jer...

setahu ain,yg tukar screen sampai 500 lebih nie,laptop acer...laptop asus x sure...:)

Puteri Biru said...

kronik gak tu kak. adoyai. beli la baru. beli netbook je.

oli-go said...

memang susah kalau skrin yang pecah sebab nak baiki nye mahal sangat..

missxiera said...

aah kak,tuka skrin 500 rat, sy penah kene..tp bile dah tuka pown,tak oke2 gak..melayang 500 rat..sobs!

Hazman said...

Hurmm betul tue...satu lagi alternatif ialah beli flat skrin monitor dalam rm300 then connect ke lappy ko...

tak pun kalau lappy ko ade HDMI cable connection boleh cucuk kat tv jee...

YanaMIB said...

thanks hazman..aku x terpk lak alternatif ko tuh..huhu =P

Cik Sara said...

betul kata ain sudin.. member saya dulu kena charge rm500 untuk laptop acer.. asus tak tahulah..

Ayu Online Dairy said...

mmg rm500 pernah tnya gak lappy sy screen rosak kejap ada kejap hilang... tanjat jgak la dgr rm500.. baik beli baru je sbb lappy kan dh murah skang

fizafantagirO said...

lappy sy penah kena cam ni . sebab .. sy tak perasan atas keybord dia ada penutup brodband .. pastu sy terus je tutup .. bila tak boleh nk rapatkan sy bukak balk , tgk2 ada penutup tu . pastu terus skrin jd cmni . sy repair kat Mines .kena RM300 ..

Anum said...

rasanya boleh tahan mahal repair nie

Liyana said...

blh hantar icu ni, hehe entah2 bb bambam yg pijak, kekeke

Masz Sidek said...

retak tu macam ada spider besa jer kat skrin tu... huhuhu... ;(

Siti Fatimah Fuzz said...

cik siti pnah jadi mcm ni gak.....bkn Rm500...tp harga dia dlm RM800 gak la....so org kedai tuu kata baik beli lappy baru drpd tukar screen.....=)

kayrul-shah said...

parah gak retak tue..dah macam kena gigit ngan spider plak

mas saari said...

memang mahal tukar skrin laptop, akak pernah tanya kat low yat.. dia nak rm600!

Lya Colours said...

sape la yang bertuah pergi pijak tu

izwahasnan said...

awk jgn beli lain reper je screen nye RM300 je kat lowyat tpi kene rajin ke sana.. dalam masa 2 jam je plng lama... kalau nak nnti email kat saya mintak nama kedainye... wa tak ingt jhizwa77@gmail.com

msredcheesecake said...

CANTIK SCREEN SAVER LAPPY... HHEEE.... KUMPUL DUIT BELI LAPPY BARU....

Yana Libra said...

mmg mahal lah kalau skrin rosak..baik beli laptop baru je..skang laptop byk yg murah2..1300 plg murah leh dpt..kalau netbook lagi murah~

YanaMIB said...

netbook mcm dak encem pakai..tak suka sbb xleh men game..lembab gila..

qina said...

hari tu kawan saya pun mcam ni. rm 700 tuk baiki screen tu. tapi rasanya depends kat ssebuah kedai tu la. kalau kat lowyat tu rasanya boleh dpat lgi murah.

aTy _faRed~ said...

ha'ah...nak repair screen memang mahal..dolu2 kene gak macam tu..tapi tak teruk sangat pon kene nak dekat rm 400 lebih...memang sakit hati..!! huhu..

.........cP~ said...

Salam.

Wah. Jadi sampai gitu? Mujur laptop saya walaupun kena pijak, kena sepak, kena campak tak jadi gitu. Laptop la dulu la. Rosak pun problem internal. Siapa la yang pijak sampai gini.

Huda said...

lebih kurang la gitu harganya, alangkan skrin netbook akak retak pun kena RM400 apalagi laptop besar kan..huhu, tapi sekarang dah okeh dah..

Cik Bulat said...

wahaha. tahniah sis ! :)

nanakimie said...

nana kena ritu dlm 400,melayang duit.huhu....skrin dia gegar2 gitu,

kawan nana beli yang flat monitor tu je,dalam 300,dia kata jimat sikit.masa tu nana tak tau pun pasal monitor tu,heee....

zubir@zek said...

salam...
ikut pengalaman den,tukar screen blm dpt solve 100% sbb antara critical part..kdg2 ad line halus la...better gne external monitor..ad budget lebih beli laptop baru..sebaik2nye yg ad graphic card,berbaloi men game..netbook xsesuai men game..sayonara...

Insan Biasa said...

baru tukar skrin netbook kecik tu, harga rm250 je kat lowyat... sbb ni kecik punye kot...