Feb 5, 2010

Mengidam McD..tapi....


Pernah tak korang mengidam sesuatu??Biasanya mengidam ni lebih kepada makanan. Contoh mengidam nak makan satay, kamben bakar, ice cream strawberry etc..etc..And kebiasaannya juga mengidam ni sinonim dengan wanita hamil...Tapi ada juga orang yang tak hamil mengidam...Laki pon boleh mengidam apa..erk!


Sebenanrya dalam erti kata lain mengidam ni sama macam teringin...tak gitu uols2 sume?? hehehe...Macam aku, selalu akan mengidam bila dah lama tak makan sesuatu mende tuh. Tak pun tetiba nampak iklan makanan yang sangat2 lah delicious kat TV atau dengar cerita orang pasal kesedapan sesuatu makanan atau dugaan paling hebat ialah bila baca blog orang lain yang bercerita pasal JJCM (jalan2 cari makan). (-_-") 

Tapi pernah tak bila korang susah payah mengidam, tetiba bila time makan, apa yang kita dapat tak sama dengan apa yang diidamkan. Contoh kita mengidam McD, *maklum lah di kawasan pedalaman memang tiada McD cuma ada KFC* tapi bila time nak makan ada la kekurangan pada burger atau air atau fries atau...errr..korang tahu lah kan menu kat McD tu...huhuhu~

 ..
..
..
..
..
..
..
..
 ..
 ..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

..
..
..
..



Pernah ke korang dapat burger yang macam ni??Cuba perhatian betul2 pada gambar, apakah kekurangan burger ni??Ya, burger yang sempurna mesti ada dua roti yang diletakkan di sebelah atas burger dan di bawah burger. Tapi yang ni...cuma ada one side roti je..?? Tsk...cedey oke! Punyalah semangat bukak bekas burger dengan hati yang berbunga2, tapi bila tengok burger ni terus layu bunga2 dalam hati T__T

 Aku tak tahu salah siapa. Mungkin yang buat burger ni leka sangat atau aku lupa nak check??errr pernah ke check keadaan burger masa beli di McD atau mana2 fast food restaurant??huhuhu~ Rasa klaka pon ada bila tengok balik gambar ni..adeh la..macam2 ragam...hehuhuhe~

 Apa2 pon nasihat aku pada semua pembuat burger, sila lah jangan berangan masa bekerja..kami bayar mahal untuk makanan itu jadi diharap buatlah yang terbaik. Anggaplah anda di tempat kami..Bukankah anda juga pembeli macam kami?? *dah macam iklan Esso lak kan..ngee~* \/(^_^)











p/s: Today, my colleague, An has to go to site at Saliku...again...just because somebody has misplaced the site layout drawings..hurmm..antu mana la pi cilok drawing tuh..haish..tension2..Luckily I just have to stay at the office monitoring all the renovation works..Simple??erm maybe...Have a nice day korang!! \/(^_^)








6 comments:

ika. said...

tetiba mengidam plak..aiseyy..

ape2 tah pkrja tu..mmg mamai agknye..tu yg lupe letak roti atas tu!!HEHHH!

slmt mnjamu selera ye kak! :)

y@n@ M!B said...

:ika.:
hehe..penangan blog mmg hebat kn..;p

ika. said...

ye kak. ika pon, suka sgt tgk blog2 masakan. klu lapo tu, telan air liur jelaa. haha.. kn best klu blog ley kuar bau skali! :D

y@n@ M!B said...

peh klu kuar bau mau pengsan tmbh2 time pose kan..huhuhu

POSH76 said...

me bila nak bulan ngambang jer mesti ngidam...ingatkan pregnan..ruper2nyer hampa....cam ni pun bley..komplen la sis..

u too have a nice weekend

y@n@ M!B said...

:POSH76 :
hehe..time ni da lapo sgt..lgpn perjalanan nk ke mcd agak jaoh, tu redha je..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015