Feb 3, 2010

Ini Bukan Cerita Hantu cuma suspen je

Masuk hari ni sudah 8 hari aku stay kat rumah baru di Sabah ni..Bukan rumah sendiri, aku hanya menyewa..huhu..Pada yang pernah merasa duk rumah sewa tu maybe akan faham perasaan aku. Kalau ada housemate ok lagi, ni aku sorang2 oke! Dah la rumah tu kosong, tiada furniture, cuma ada langsir je..pehhh...bayangkan betapa takutnyaaaaa aku pada malam pertama tidur di rumah tu sorang2 (~_~)



Kawasan perumahan di Sabah ni ramai anjing..Sepatutnya penjodoh bilangan bagi anjing adalah banyak, sebab tu SPM aku tak dapat A untuk subjek BM...ish3~  (-_-")  Kadang2 terdengar lolongan anjing bersahut2an..Orang kata kalau anjing menyalak tu perkara biasa, tapi kalau dah melolong atau menyalak bersahut2 tu macam dorang ada nampak 'benda'...yeke??ish...suspen2...

Naseb la aku ada bawa kitab Al-Ma'thurat, so every night aku akan baca surah2 dalam tu sebagai pendinding diri dan bagi menghalau makhluk2 yang bukan manusia dan bukan binatang...pahe dok??huhuhu~

Selama seminggu aku tido hanya beralaskan tilam yang agak nipis. Rumah aku tu 2 tingkat, kat belah atas tiada kipas jadi terpaksa tidur di ruang tamu T__T   

Tapi berkat kesabaran, akhirnya kelmarin aku sudah dapat katil baru..yiippiieeeee!! \(^_^)/



Comelkan katil tu, kaler pink lagi kaooo...best2!!. Harga cuma rm299+rm20 delivery charge (^_^)
Kipas juga dah beli baru, jadi semalam secara rasminya aku beradu di atas katil yang cute-mute itu...weeeee~ Plastik pun tak bukak sebab takut brhabuk nanti susah nak cuci..hohoho..Bertuah punyer anak dara!! \/(^_^) 


Disebabkan rumah tu kosong, jadi geliga lah otak ni fikir nak deco rumah tu..hehe..syok weh bila ada rumah sendiri (walaupun cuma menyewa). Aku cuma beli barang2 deco kat blog je..Later dah sampai barang2 tuh aku akan share dengan uols..kasi tunjuk sikit cantek ke tak deco yang dipilih...lalalalala~


Sesungguhnya 'rumahku ialah syurgaku'. \/(^_^)






p/s: Hari ni sangat bosan sebab takde keje langsung! haish...ikutkan hati nak je merayau, meronggeng, merempit, meroyan, pe kejadah sume tuh...tapi takut tetibe bos besar lak call dari HQ apa nak jawab??!! isk (-_-)








10 comments:

riBEna said...

igtkn suspen ape la td
hehehehehe~

y@n@ M!B said...

:riBEna :
hehe..

POSH76 said...

bessnyer dapat outstesen ke sabah bah...kiutlah katil pink tu

y@n@ M!B said...

:POSH76:
huhu mmg besh =)

aleena said...

haha semangat ok siap tak buke plastik..

nway cute je colour pink:)

zafa said...

"baiti jannati" untk anda dan hnya perkataan ini yg aku ingat spnjang 2 tahun beljar dekat skolah agama

y@n@ M!B said...

:aleena:
br thn lama sket xbuka plastik..hehe

y@n@ M!B said...

:zafa :
apa maksud perkataan tu??huhu..

lionteen said...

katil da cntik da..
klau lionteen xbrani nk tito sorg2..
lg2 kat tmpt org...
huhu..

smlm kan,lionteen sorg2 je kat bilik..
tbe2 ade org ketuk pintu..
lionteen pun bkk la pintu tu..
tp bile bkk xde org pun..
scary..
huhu

y@n@ M!B said...

:lionteen:
mmg takut lionteen, tp sbb terpaksa so lupakan aje perasaan tu..huhu..

yana dl pn pnh kena cemtu ms kt kolej, tp pk positif, maybe ada org saje2 nk men2 dgn kita..huhu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015