Feb 1, 2010

Contest Kerna Diriku Begitu Berharga


Rasa tertarik mau join contest ni..Ingatkan tarikh tutup 15 Jan, so pandang sebelah mata je la..Sekali buka balik blog Cik Niesz nih, rupa2nya tarikh tutup 15 FEB...weeeee~ Sempat lagi mau join!! \(^_^)/


Ehem2...Sejak saya menceburi bidang yang cukup mencabar yang menguji ketahanan mental, fizikal, emosi dan minda mana2 makhluk yang bergelar wanita anggun, saya merasakan pengalaman2 yang telah saya lalui sedikit sebanyak
telah mematangkan saya. Baru lah rasa macam, "this is life bebeh!!" haks! *merapu je*

Saya telah berjumpa dengan pelbagai jenis manusia dan ragam mereka. Dari situ saya belajar erti persahabatan, pengorbanan, kasih sayang dan banyak lagi nilai2 murni yang saya sendiri tak jumpa istilahnya di dalam kamus dewan (apakah?)

Saya juga banyak belajar cara2 menghadapi stress, berdepan dengan manusia2 pelik yang sangat annoying atau yang boleh membuatkan saya membuka langkah silat harimau (since thn ni tahun harimau) lalu menghabiskan mereka tanpa belas kasihan *serius merapu ayat aku..korang jgn caya*


Jadi apakah relevannya kisah2 atau pengalaman2 saya dengan 'kerana diriku begitu berharga??' Oke......yang berharga ialah sifat aku..Ingat senang ke duduk di tempat orang tanpa rakan2 dan keluarga berdekatan?? Dah la sorang2 perempuan, tanpa pengalaman berjauhan dengan sesiapa before ni (~_~)

Tapi aku tidak mengeluh atau menyesal dengan pilihan kerjaya aku..oh tidak sama sekali..Aku bangga dengan kerjaya aku dan bersyukur kerana menemui kerjaya ini..erm atau kerjaya ni yang menemui aku...lalalalala~ \/(^_^)






Jadi inilah gambar yang aku rasa memang menunjukkan diri aku sangat2 berharga..Luar nampak ayu dan lembut, tapi dalam hati ada batu...wakakakaka~ Mungkin sebab tu kut aku ni degil dan sempoi orangnya..Tapi ramai orang sayang dengan aku..Mungkin sebab aku ni natural gitu, tidak hipokrit..benci katakan benci, suka katakan suka, sayang katakan sayang...ewah..(err lari topik eh?ngee~)

Saya tak tahu nak riak apa lagi bagi memenuhi syarat2 penyertaan...so
Mis Niesz, adakah karangan saya diterima dan layak ke peringkat akhir contest ini??Mari sama2 suspen dengan aku menanti tarikh tutup penyertaan...lalalalalalalala~ (*.*)




p/s: Tadi membe opis aku sms, dia kata bos puji aku sangat kental berbanding staff2 laki len just because aku boleh tahan duk di Sabah...huahuahua..terkembang hidungku selama 10 saat..ngeee~




11 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

gud luck bebeh :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

gud luck bebeh :)

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda:
TQ bebeh! =)

zafa said...

bape lama dop sabah tuh?

y@n@ M!B said...

:zafa:
6 bln, plg lama setaun kut..tp blk KL 2 bln skali..huhu

zafa said...

nnti boleh la kirim keropok ikan..haha..baru pas makan tadi

y@n@ M!B said...

:zafa :
ada beza ke kopok ikan sabah dgn semenanjung? huhuhu ;p

POSH76 said...

good luck my dear sbb u mmg sgt comei taw

y@n@ M!B said...

:POSH76:
ouh tq3..sis pn comei juga..huhu

zafa said...

ntah...xpenah jumpa pom keropok ikan yg dalam plastik besar..keropok ikan sabak besar ibu jari satu...yg kat semenanjung kena goreng..yg kat sabah bleh mam terus

y@n@ M!B said...

:zafa:
oo yg saya tahu cni ada kopok 'amplang' and kopok brunei (perisa udang). tu pn dgr cite org cni je, lom sempat bli lagi..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015