Feb 11, 2010

Bungkusan Misteri.....??

Kelmarin, tanggal 9 Feb 2010, tepat jam 9:23 am, aku menerima satu panggilan yang tidak dikenali dari nombor ini - 087331152....Disebabkan aku pun memang berada di Sabah sekarang ni, jadi tanpa ragu-ragu, aku pun angkat la fon...Terdengar suara lelaki di talian...erk! apakah???!!! bisikku dalam hati....


Aku: Helloooo (nada begitu yakin)


Lelaki: Hello cik siti liyana ke?


Aku: *sapa plak la nih..*  Ye saya bercakap...Ni sapa ek?


Lelaki: aaa...ada barang untuk kamu sudah sampai..


Aku: *blur..barang apa plak yang sampai??ish..*


Lelaki: Kamu boleh ambil barang kamu di pejabat pos ye...


Aku: *lorrrrr..orang pos laju rupanya* aaa oke2..nanti free saya ambil..Terima Kasih


Lelaki: Ya2..sama2


Di Keningau ni TIADA posmen ye. Jadi sebarang surat menyurat atau apa2 kiriman kena collect sendiri di pejabat pos. Mereka cuma akan call je inform yang barang kita dah ada, then pandai2 la gi collect sendiri kat pos opis tu kann...huhuhu..

Tapi jangan kata posmen, tukang angkut sampah pon tarak...kami kena buang sampah sendiri di tempat2 pembuangan sampah yang disediakan...bagus kan..dengan cara begini rakyat lebih berdikari dan pembersih juga...huhuhu~

Oke tapi point aku bukan nak cerita pasal posmen atau tukang kutip sampah (atau di KL lebih dikenali sebagai DBKL). Aku nak story pasal bungkusan yang aku dapat nih...





:: Jeng..jeng..jeng...begitu panjang bungkusannya..apakah isinya...sila lah scroll ke bawah dengan penuh harapan...lalalala~ ::










:: taraaaa!! cantik kan??hehe..ni namanya 'Wall Deco' *huk alo kecoh la ko yana* wek2! ::


:: Ini pula 'Deco Paper Clip' cute kan??lalalalala~ ::




Apa fungsi menatang2 di atas??hehehehe...Pada entry INI aku ada beritahu yang aku duk rumah sewa sorang2 kannnn...dan juga mengidam bercita2 untuk deco rumah aku yang kosong lagi menyeramkan itu...huhuhu...makanya aku telah membeli 'wall deco' ni bagi menghiasi ruang tamu aku...Jadi inilah hasilnya...weeeeee~



:: Baru la nampak berhias sikit dinding rumah aku nih walaupun tiada furniture, janji bila ada deco nih takde la putih je mata aku bila masuk rumah kan...hohoho~ ::








:: Ini pula souvenir daripada pengirim..Thanks Cik Nazihah atas kiriman anda..saya amat suka especially pin yang cute miut ni..huhu.. ::



Walaupun bungkusan ni ambil masa SEMINGGU untuk sampai, tapi takpe..I loikeeee! huhu...oh..bukan salah pengirim ye item ni sampai lambat, tapi disebabkan tempat tinggal aku sekarang ni terlalu hulu..dah la posmen pun tiada, maka pos laju pun jadi tak berapa nak laju...ish3~ (-_-")



p/s: Letihnyaaaaaaa...minggu ni deret masuk site..dah jadi pekerja buruh sepenuh masa dah aku ni (before ni part time je). CNY pun kena kerja gak..adeh la~ Bangla ngan Indon pun boleh bersantai di KLCC during CNY..apakah??!! T________T







9 comments:

SUHAIDA SUPALIO said...

wah..hias cantek2 tau umah tu..take care...

Ah Fatt said...

rajinnya ko deco rumah
hehe

riBEna said...

nk jd cm eric ke sis?
deco decooo~
heheheh~

meo188 said...

deko deko...

░♥si lampu neon♥░ said...

hahaha comel2 nak nak nakkkk

y@n@ M!B said...

:SUHAIDA SUPALIO:
thanks su =)

y@n@ M!B said...

:Ah Fatt :
haha..saje suka2..;p

y@n@ M!B said...

:riBEna:
kalo eric tu lg hebat deco dia..nnt bos pon pelik mana dpt duet byk2 wat deco..huhuhu~ ;p

y@n@ M!B said...

:░♥si lampu neon♥░:
ko bli kat uptown je weh..lg murah..hoho~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015