Feb 5, 2010

Main K.UT.U Online


Selamat hari Jumaat semua..Wallaweyyy hari ni nampak sangat aku tak bz sampai boleh update 2 entry..Kalau bos besar tau nih confirm dia suruh balik KL ASAP...huhuhu~


Uols pernah main kutu??ada yang tak tahu ke main kutu tu apa?? Bukan bermain2 dengan kutu seperti binatang peliharaan atau bermain mencari kutu di kepala orang lepas tu masukkan dalam mulut macam munyet mencari kutu di badan munyet yang lain..hahahahaha *apakah?*


:: cute oke munyet ni cari kutu..khusyuk gila..hohoho~ ::


Main kutu ialah satu permainan di mana kita akan mendapat duit yang terkumpul mengikut jumlah pemain. Contoh ada 6 orang pemain kutu, setiap seorang perlu bayar rm100 setiap bulan sehinggalah tiba giliran orang tersebut beliau akan dapat rm600 (termasuk duit sendiri). HAH!! Haram jadah korang nak paham explanation aku kannnnn...(-_-")   Klik sajolah kat sini for more info pasal KUTU GAME and apa hukumnya di sisi Islam..

Actually just want to inform you guys yang aku ada main kutu online...hehe..mesti ada yang cakap, "gilo..leh caya ke online2 ni??tak kena tipu ke??" huhuhu...Oke masa mula2 nak menceburi game ni pon aku memang ada perasaan was-was dan takut2...eh.eh..lupa nak intro kat web mana aku main kutu ni kan..hehe...korang leh klik kat SINI atau di SINI (cari bahagian 'ruang-sembang-sembang').

Actually before join aku tengok gak sejarah game ni kat forum berkenaan..dan didapati before ni permainan ni dikira berjaya..orang2 yang join semuanya jujur2 belaka...jadi aku pun memberanikan diri join..Mula2 join memang tiada siapa tahu. Aku takut kena kondem atau marah atau kena kutuk sebab mudah sangat caya dengan benda yang tak pasti......

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....aku TIDAK tersilap langkah...seperti yang dijanjikan, bulan Januari adalah turn aku untuk menerima habuan kutu...dan tadi penganjur send sms kat aku yang berbunyi, "Salam yana, che ab dah transfer duit kutu kat akaun Maybank. Nanti cek yer. tq "  oke aku tak ubah atau potong sikit pon ayat tu...hehehehe...

Apa lagi...dengan rakusnya lajunya aku bukak maybank2u...check2 baki memang bertambah kaooooo duet aku...pakcik kayooo!!!!hooraayyy!! \(^_^)/ *takmo la tunjuk jumlah duet dlm acc..bukan juta2 pon..malu I..hehe~*

Jadi, dengan berbesar hatinya aku mau adakan contest untuk anda2 semua..sila lah happy sekali dengan saya..lalalalalala~  Buat masa ni belum tahu nak buat contest macam mana..tapi jangan risau, dah ada idea nanti terus buat entry...

Sekian sajo for today..mau berjoli sudaaaaa....weeeeee~ (*.*)



p/s: Holiday ke Brunei pun cun gak kan...wakakakaka~ silalah muntah bergelen2 (^_^)



16 comments:

UXOP said...

Askum Cik Ct Yana..

Buat contest sapa yg paling banyak boleh abiskan ayam KFC boleh tak?..mmm..laparnyaaa..ahhhaaha..sajork2 bergurau..(^_^)'

dotblogspotdotkom said...

apa bezanye main kutu dengan simpan duit kat bank?...

main kutu

tiap bulan kene bagi orang simpan lps tu sampai turn kita .....buat nye org tu lesap...

simpan kat bank...

displin tiap2 bulan 100... sama je... 10 bulan dah 1000... lagi selamat...

ntah le.... huhuhuhu

tp hati2... sekali mungkin btl.. tapi bila dah tgk ramai org percaya.... ada le pula yg main tektik kotor....

y@n@ M!B said...

:UXOP:
salam...haha contest gitu kena gi terjah KFC..kt alam maya nih cano nak mkn KFC..huhuhu

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
di bank pn smpn juge..men kutu ni saje suka2..1st time trial..hehe..
InsyaAllah panganjur tu boleh dipercayai..=)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kutu?


dulu pernah gak main. tapi asyik ditipu sbb kita punye turn nak last2.

akhir sekali malas dah.

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda:
ouh xsyok aa cemtu kan..erm..naseb I punyer tgh2..hehe..

Nur_Misuari said...

Hehee da lame tak main kutu..tapi x penah lg ah main kutu online ni..dlu just suka2 dgn mber2 je.. :)

tk sabo nk tunggu contest dr yana ni.. >:D

meo suke kat monyet said...

nak main kutu dgn monyet tue juga...

comel mucuk2... huhuhuhuhu

y@n@ M!B said...

:Nur_Misuari :
hehe sabo2..tgh pikio contest yg syok nih..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:meo suke kat monyet:
hahahaha sabar je la en meo nih..adeh la~

touyakaruma said...

Huhuhu best gak main kutu , tapi yang tak best lagi tiga hari nak kena bayar diorang dah datang minta.

y@n@ M!B said...

:touyakaruma:
kalo mtk duet mesti la laju, tp bila nk byr lmbt..hehe~

riBEna said...

zra skg men kutu kat kolej
heeeee~

y@n@ M!B said...

:riBEna:
best kn bla smpi turn kita?;p

POSH76 said...

main KUTU kene 1-3 okey...kalu last baik tak yah masuk ASB lagi bess..the best tetiba rasa "terkaya" jab hehe

y@n@ M!B said...

:POSH76 :
ohoo thanks 4 da tips sis..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015