Sep 28, 2009

Menghitung hari



Hari Isnin slalunye hr yg plg membosankn bg kebanyakan org..t'msk la aku..sbbnye ari Isnin ni 1st day of da week org mula keje kecuali kelantan & ganu..mggu ni plak 1st week keje after coti raya..adusss..lg laaaa mls..opis aku ni da mule ramai org dtg keje banding dgn last week..tp bos aku xde lg hr ni..kt unit aku ni ada aku dgn ira je.yg len xtau la bila start keje...

Nk kate heaven tu bley la gak sbb xde keje nk wat & x bz...dpt men game, on9 smpi lebam!! Tp dlm ms 8jam duk dpn pc mmg xtau nk tgk ape dh...hadoiiii!!! mule la terbayang2 katil dan bantalku yg empuk lg melenakan...isk~

Sbnrnye aku da dpt keje br...ari kames ni aku start keje kt tpt br..tu yg maken M.A.L.A.S je nk g keje kt Putrajaya ni. xsabo nk rasa opis br..hohoho...Makanye td aku g jmpe dgn k. Zariah (kerani) nk mtk borang cuti..since aku ada sehr je lg 'cuti bergaji', so aku nk gune last cuti aku tu utk mtk cuti hr rabu ni...yippppiiieeeeeeee~
T'paksa la aku gagahkn mental & fizikal aku utk harungi 2 hr terakhir aku kt opis Putrajaya ni...gambate!~

B4 aku pindah aku nk ucpkan mekaceh byk2 pada sume staff2 di bhg Demografi ni..uols mmg sgt2 sporting and very-the-friendly..
wpn aku ni staff sambilan je, tp uols layn mcm pegawai2 tetap yg len..xde nk sombong2/kerek2/poyo2/diskriminasi2...aku anggap uols cam akk2 and makcik2 aku je...sob3~ terharu jap....kerani kt bhg ni pon very-the-efficient...gaji aku cpt je msk..xpnh ada mslh lg sepnjg aku keje kt cni..

B4 ni aku dgr keje gomen ni xbesh..gaji kecik la, staff x friendly la..bla..bla..private lg besh..tp tpt aku keje ni (jabatan perangkaan Malaysia, bhg Demografi) very-the-mabelesss!! gaji lg tggi dr private company wa ckp sama loooo!!!

Environment kt cni plak wat aku enjoy je keje kt cni..xde stress2/tension2...mcm2 org jugak yg aku jmpe kt cni membuatkn aku lebey matang dr segi berkomunikasi/gaya/wat decision/pemikiran/etc..etc....aku pnh je keje kt beberapa company b4 ni (private), but this is da best work experience I've ever had!!! TQ SO MUCH!!! tpt keje b4 ni pn ada je yg best cam kt Halcrow and KWSP

Yg pasti, aku mmg akn windu dgn uols2 sume!!!uuwaaaaaaa!! tetibe rasa cam nk nanges..isk~




p/s: xde idea la nk ks souvenir ape kt org2 opis ni..ingt nk bli cupcakes yg cumil2 siap deco2 tu..tp mcm xsempt je sbb sok da last day aku dtg opis..staff lak ada dlm 60 org..haiyyooo..uols tulun la bg opinion..buntu..isk~









6 comments:

chipsmore said...

souvenir ?? bg duit raya je la...mesti sume suke dapat duit..ahaha :D

y@n@ M!B said...

haiyakk..duet yg ada pn mcm cukup2 mkn je utk smpi akhir bln..huhu..kite bg muffin choclate cheese je..=)

Rinna said...

Alaahaii cedey yer..nak tinggalkan ofis lama.. tak pe laa dah dpt keje baru..kan. Tentu tempat baru lebih seronok kan..nanti.

Dapat keje kat mana lak nanti nie.. ?? Moga maju jaya..yer..

Anyway Selamat Hari Raya Yana.. :)

y@n@ M!B said...

:kak rinna:
hopefully gitu lerr..sob3~
dpt kt s.alam..TTDi Jaya..huhu..tq ye kak..excited gak ni nk g tpt br =)

f|rd4szLer said...

congratz dapat keje baru

y@n@ M!B said...

:f|rd4szLer:
tq ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015