Jun 18, 2009

Chiropractic...Treatment Tulang....


Semlm aku bwk macek aku g treatment kt HSC ni. Aku kuar rmh dlm kul 10am. Amek macek aku kt rmh die, kt Ampang pehtu gerak g Tmn Maluri...

Disebabkn tergesa2 nk kuar rmh, aku lupe mkn suppliment royal jelly..adeh la..skrg aku mmg depends pada royal jelly je sbb aku xleh nk mkn obat..isk..




wokeh balik pada cite asal .....................................................................................
dr rmh macek aku, kitowg gerak g Tmn Maluri. Tpt ni dkt dgn jusco Tmn Maluri tuuhh..macek aku tjkkn jln sbb aku mmg x familiar lgsg dgn area tu..huhu..Macek aku ni ade byk masalah penyakit, pakej, seme ade, dr migrain, smpi la skt jantung..cian die...tp skrg ni die suffer dr skt kt tgn die. Dulu die slalu bwk arwah nenek aku g treatment kt tpt ni. tp da lame, nenek aku pn da meninggal 2 thn lps..So skrg die tetibe teringt tpt ni, macek aku ni pn nk la try wat treatment kt cni, utk diri die plak.....

So sesmpi kt building yg dikatakn tpt Chiropractic (name treatment utk tulang) ni, kitowg pn msk la parking.. rm4.00 daaaa per entry..ish3..
We ol pon nek la tgkt 3, masuk dlm opis.....tetibe ade sumthin jadik....

receptionist: yes mem, can i help u??

macek: yes, sy nk jumpe doctor...

receptionist: (muke blurrr) doctor?? oh chiropractic ye..they move to other place already.. time ni muke seme berubah

macek: ooooo yeke??to where?? xtau pon. i haven't been here for a long time..

receptionist: they move to menara PGRM. It has been 2 years that they moved..

aku: mak aih lame dh rupenye..nmpk sgt lame xdtg..

Dgn rase kecewa dan sedikit malu, we ol pon ty direction then gerak g menara PGRM tu..naseb amoi receptionist tu x blur sgt..muke manis lak tu..hehe...tp yg felik bin ajaibnyeeeeeeee, dorg x bukak pon signboard 'Chiropractic' kt building tu. mane la org nk tau tpt da berubh kn..adeh la...

Naseb kami mmg agak baek hr ni..xde pon sesat2 nk cari tpt chiropractic ni. xyah ty org pon..ahak!! alhamdulillah.. tuhan nk tlg macek aku ni kut.die tgh saket la plak kn...
Macek aku mmg xwat appointment pape sbb die kate time arwah nenek aku dl pn walk-in je, sbb xramai org. doc yg bertugas pn agak ramai, so xde mslh kalo xde appointment..Tpt die plak agak luas dan selesa..da upgrade la kirenye banding dgn building yg lame (yg kitowg sesat tu).



















Treatment yg macek aku wat agak byk. Bilek die pn byk. Pas satu bilek, die kna g bilek yg len. Lame gak aku tggu kt bhg luar ni. Kebetulan hr tu doc yg bertugas x ramai, so ble da nk abes treatment, kna tggu lame glerrrrrrrr. Naseb xilang sabar..Yg aku tau, doc2 kt cni majoriti import dr oversea, aku xsure lak dr mane..huhu..pehtu seme mmg pakar dlm tulang. Overall tpt ni mmg bagos. Arge pon xmahal. Ni kire alternatif len bg yg xmo amek drugs (pain killer). Stuff2 kt cni seme baek2..muke manis je. Senang ati customer w'pn kna tggu lame..hehe..



:: Antara treatment2 yg dijalankn. Seme jenis penyakit yg ade kaitan dgn tulang dorg leh settlekn, insyaAllah..Aku lupe nk amek brochure psl bhg2 tulang yg dorg leh cure,so xleh nk haplod pic..ngee~~ even otak pn dorg ade specialist die..manTOP ::


Mlm kelmarin (b4 g treatment ni) macek aku ada g Ampang Puteri, die kate, "dh la ramai org yana, byr mahal2 tp satu ubt pon xde. Doc tu bley lak kate tulang mak onga gelaran pada macek aku xde apa2. Tgk bile dtg tpt ni, mcm2 doc tu wat. Rase lega tangan mak onga ni yana. br la rasa bley tdo mlm ni". Tu la keluhan macek aku. sian die da lame xlena tdo mlm...

Pas da abes treatment, we ol g mkn kt Junction Bistro. Sbb da lapa sgt, we ol mls nk g cari2 kedai mkn, redah je mane2 yg dkt. Kebetulan bistro tu mmg dlm building tu jugak............Pas mkn g smyg pehtu macek aku ajak jln2 kt jusco. Die kate da lame x g jln2, skrg da rase sehat die nk jln2..hehe..Tp xlame pon kitowg kt jusco, macek aku lanje aku t-shirt sehelai, pehtu g bli roti, pehtu blk. Patotnye macek aku nk bli baju gak, tp xde yg die berkenan..ish3..Dlm kul 5.15pm br smpi rmh macek aku. Die ajk singgah jap, tp aku tkt jem nk balek rmh aku, so aku pn tolak la pelawaan die. Die pn phm time org balek keje cane..


Sekian...roger & out!!!



2 comments:

JS said...

Chiropractic....belit2 lidah nak sebut..
erm..kena jagalah kesihatan...
semoga makcik ck yana ok...insyaallah....
kepada yg takut nak makan ubat tu..
insaf2 lah..
sakit mmg kena makan ubat...:)

y@n@ M!B said...

hehe maceh ats nasihat anda en JS..kalo anda saket tulang juge bley wat treatment di cni..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015