Jun 5, 2009

Pulau Tenggol (Day 2)




::Molek Inn, penginapan we ol (1 mlm) b4 gerak g Tenggol Island::


Seperti yg dijanjikn, aku akn menyambung kisah trip aku ke Tenggol Island, Ganu (Ganu=t'ganu) Since kt cni agak hulu, line mmg kurg clear. Tp aku ucpkn maceh byk2 pada Celcom (broadband) sbb meluaskn coverage dorg smpi pulau ni..huhu..(supportla celcom!! lalala)
tapiiiiiiiiiiiiiii w'pn ade line, halaju tenet masyaAllah lmbtnyeeeeeee..mmg xde hrpn lgsg nk hapdate blog..haha..aku dpt berchit-chat jek, tu pn lembab glerr nk tggu msg dr org di sebalik alm maya ituuu...

Wokeh, back to my story, since aku da ade kt rmh skrg, bley aku truskn (perjuangan) hapdate blog haku..lalala...enjoy reading!!


After spend a night at Molek Inn, we ol gerak g jeti Kuala Dungun around 9am..Boat bertolak dr jeti patotnye kul 10, tp time tu kul 9.30 die da gerak..huhu..maybe sbb seme passengers da smpi, so nk tggu lelame pn nk watpe kn.kitorg pn mmg da xsbr sgt2 nk g island tuuuhh..huish..syok2!!



::ketibaan di jeti Kuala Dungun..ngeh3..::


Perjlnn nk g island ni amek mase dlm 30-45 mnt..tappiiiiii otw tu boat tersgggttt la BUMPY!! sape2 yg xbiase thrill tu mmg akn fenin dan muntah...wahaha...tp aku cool beb..hehe..


::ni la boat die::


:: Keadaan dlm boat..dlm 20 org bley msk dlm ni ::


:: Arrival at Tenggol Island, around 10am ::


:: Gbr dr cafe..tgk la kaler laut die..bkn biru, tp hijau..EXCELLENT quality nyer air laut tuuuu ::


:: borang ni seme visitors kna isi utk safety. Kut2 la jadik pape, senang nk wat report or contact sesape yg knl kite...lgpn dorg xnk aa ade kes pendtg haram lak kt Island ni kn ::


:: B'fast we ol, ns lemak and ns dagang. 1st time tgk ns lemak dgn lauk ikan..hehe..sdp, tp smbl die manis..standard la kn org ganu msk..huhu.. ::


:: Pas b'fast, g bilek..nk tkr baju nk TERJUNNNN dlm lautttt!!! wahaha.. ::


:: ni la ghope bilek we ol..mak aku amek 2 bilek, satu utk parents aku, satu utk aku and adk aku..nk privacy la kunun..huhu..tp bilek die mmg sgt2 convinience.. bsr, bilek air pon besar..BEST2!! ::


:: ni view dr bilek aku..chanteq kn..hehe.. ::


:: ni tahap kejernihan dlm air laut, so korg pandai la nilai sendirik ye ::


:: Time lunch..kt cni food disediakn (hidang), 3 kali sehari+tea time.lunch die start kul 12.30pm. hr2 lauk mmg berubah2, so xde la bosan kn..food die plak mmg sedap..nyumm..nyumm!! (lapa la plak aku post n3 nieehh..adeh la..Pas mkn kitorg membute smpi ptg. tak g pon minum ptg sbb letih sgt..huhu.. ::



:: Time sunset..canteq kn...hehe..love this pic..maceh pada adk aku sbb amek gbr niiee.. ::


:: Dinner lak start kul 7.30pm. Pas mkn lepak2, borak2 dgn org2 kt c2, owner resort ni kwn ayh aku, so ade la geng utk borak2, cite history Island ni..besh2..kt Island ni xde inhabitant, so workers die kna mentally strong sbb xde life lgsg kt cni..huhu..Then pas mkn, balek ke bilek masing2 and TIDOO!! ::



So ni je lah brite utk hr kedua aku kt cni..sile lihat smbgn plak yee...huhu..

p/s: gbr byk sgt aa, aku pileh yg menarik+tertarik jek. xlarat lak nk haplod byk2..hehu..


4 comments:

JS said...

1st

JS said...

erm..
ak rindu kat ayam ke 4 ari ck yana?
ngadap seafood je ni..
balik mesti qada seekor ayam nih..ngee

JS said...
This comment has been removed by a blog administrator.
y@n@ M!B said...

ade la lauk aym yg dorg sediakn..daging pn ade..huhu..kalo seafood hr2 pn ape slhnyee..sdp..tp kolestrol tggi aa..wuuu kna g check nieee..isk..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015