Jun 4, 2009

Pulau Tenggol (Day 1)



1st time dgr aku pn xtau pe kejadahnye Pulau Tenggol ni. Org2 tempatan (org t'ganu) sendirik xtau mane tpt nii. Cume org2 yg rajen g scuba diving, snorkeling @ org2 yg mmg ske bercoti di pulau2 maybe akn familiar dgn name Pulau Tenggol ni..Tp mak aku ajak g holiday kt cni. die kate tpt ni beshh pehtu pantai and laut die chanteq (tp dlm gbr la..hoho..)

Since we all pn da lame x g bercoti, so setuju aje la dgn idea mak aku nk g pulau ni. We all gerak dr rmh tgh hr td. Pehtu sggh lunch kt Setapak...




::we all mkn kt restoren MU Pit Stop tuh..(MU tu stands 4 Manchester United kut..ngeeee)::



Jln g pantai timur clear, i mean xde la byk kete w'pn cuti sekola..selamat2..tapiiiiiiiii!!! tetibe plak ade speed trap!! adeh la..biasenye ayh aku akn prasan katne dorg psg camera, tp td dorg mcm pandai lak sorokkn camera dorg (xpn mmg da naseb nk kna tangkap..ahak!!) abes aa kna saman x pasal2 jek..haha..mat bon (pacek polis) tu ckp ayh aku speed 127km/hr...(idak la laju sgt pon..ish3)


::abg polis tu trainee aku rase sbb lmbt glerr die tls saman..dh aa byk kete kna saman..fuhh..kureng baek aa naseb td..isk..::



Pehtu, we all pn meneruskn perjalnan ke Kuantan. We all kna singgah uia dl sbb nk amek adk aku. Die duk asrama, so since perjalanan pn mmg lalu Kuantan, sggh la uia jap amek adk aku niee..


:: ni pintu gerbang UIA Kuantan ::



Pas amek adk aku, we all truskn lerr perjalanan g ganu niee..nk carik hotel or tpt tggl mane2 utk tdo mlm ni sbb boat utk g pulau tenggol tu akn gerak dr kuala Dungun kul 10 pg sok..mak aku lupe nk cr awl2 so kitorg ni kire naseb2 je la.mane ade kosong redah je, tp amek yg murah sbb 1 mlm je..(cukup syarat utk tdo je la katakn)
Smbl2 carik, we all jln2 area Dungun nii...g mkn tpt yg view die laut..fuhh..sdp btol kna angin laut time mkn..heaven2..huhu..


:: Aku xtau a ape name jmbtn ni and mane die menghala, tp scene time ni mmg chanteq so aku snap jek gbr..haha..::


::ni dkt area2 jmbtn kt ats tuu gak::



::ni la tpt dinner we all. dpn tu mmg laut je tuu..syok glerr..food die pn not bad (smbl blacan die sdp glerr, pedas N mengancam!!)::



::kuching ni ade kt kedai mkn ni, cam cute lak, so amek la gbr.sian die fenin tgk flash..haha..kejam btol haku nieee..adk aku ckp kucing ni demam.ahak!!mmg siot adk aku tuuhh::


::ni la motel murah kami utk satu mlm, rm90 xsilap..agak terbiar sket tpt die, tp kire ok la, utk tdo je kut.sok pepg bute nk kuar dh..haha..::



::Cenggini la ghope bilek we all ni..ade 2 katil queen. Utk 4 org mmg ok sgt dh ni..hehe..almari die agak dasyat sket (terkopak2), bilek air die ok je la..overall seme ok (utk tdo 1 mlm je)::



huarghh!! skrg da kul 1.18pm..smbl2 mengepost n3 ni aku berchatting dgn Mr. JS (lembab lak tenet ni kn..haha..) maceh pacek sudi temankn beta menunggu n3 ni dipost..huhu..

Utk brite di Pulau tenggol, aku akn keudara sok mlm, sbbnye mak aku ckp kat sane siang2 mmg xde letrik. generator die hanye dipasang waktu mlm..so siang2 berendam je dlm laut smpi kechot..wahaha..akn ku haplod gbr under water, ontopwater dan seme scenery yg menarik utk dikongsi (mane la tau ade yg nk bwk famili, aweks2, pakwes2 atau members2 g berchoti kt pulau tenggol ni plak kn)

Camat mlm seme..sweet dream!!


2 comments:

JS said...

berhantu tak yana?

y@n@ M!B said...

apola pacek ni..xde antu aa..xtau la kalo sy yg xpasan kehadiran dorg..ngeee..~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015