Mar 1, 2012

Kacau Baby Tidur..hihi~

Orang tua-tua cakap tak elok tidur time Maghrib..betul??
bila dah ada anak ni aku pun nak la ajar anak aku supaya jangan tidur time Maghrib...
memang lah dia baby lagi...
tapi dari baby la kita kena ajar dia ye dak??
bak kata pepatah, bayi ni umpama kain putih...
ibu bapa lah yang mencorakkan ia untuk jadi insan macam mana...ecewahh
mendalam tau maksud ayat tu   =)


Biasanya time Maghrib memang baby Zafirah akan bangun...
tak kisah la dia nak meragam ke, merengek ke...
janji dia bangun...hihi~
tapi hari ni seronok pulak dia tidur...
puas dah aku dengan mak aku kejutkan dia...



dah main picit-picit pipi dia...~ 



main-main dengan mulut dia...kikiki~ 



angkat pun udah...usap-usap kepala, cium banyak-banyak kali...aku amek gambar ni pun semua guna flash...dengan niat dia akan terjaga bila ada cahaya terang macam tu...tapi dia boleh menggeliat then sambung tidur balik...grrr~  (-_-")


Ada cara lain ke eh nak kejutkan baby tidur?? hihi~
kelakar tengok baby Zafirah tidur...
macam-macam gaya, macam-macam mimik muka dia buat...
ikut gaya papa dia tidur...lalalalalala~   =P
jangan malam karang dia taknak tidur macam semalam udah lerrr...
semalam pukul 5am baru baby Zafirah nak tidur...
meragam pasal apa tah...
letih papa duk mendodoi...huhu~
ni lah dinamakan cabaran menjadi ibu bapa...
pengalaman yang tak boleh dijual beli  (^^,)
korang dulu kecik-kecik kuat meragam tak?? *tiba-tiba*  v(^__^)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

32 comments:

CIK MAY said...

hadui...klu baby tanak tido tu yg fenin tu...

Rozuan Ismail said...

bagilah die chance tidor.hehe

mOoN said...

selalu kejut anak buah bangun.. gosok2 dada dia bagi geli.. confirm bangun.. hehehe...

Diyana Norman said...

comelnyerrrr!! haha
tatau lah camne. huhu takde ank lgi

mas saari said...

waktu maghrib memang time sedap dia tido...

NUR AMINA said...

Bila nak cukur rambut Zafirah? Mesti nampak lg comel bila botak. Biar la dia tidur...cepat besar...

Nyamuk Terbang said...

ala comel nya tido

.........cP~ said...

Mak saya cakap, kalau budak2 ni cukuplah kejut buat syarat je time Mahgrib. Tak tau la. Mungkin takut nanti meragam, Maghrib2 bising pulak.

Saya budak baik walaupun tiap Maghrib je saya nangis dan nenek saya risaukan saya hari-hari. hahaha.

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

alolololoooooo tomei tomeiiii

Amirah Adnan said...

sebijik muka ujang..

Ana Suzana said...

yana..
pengalaman akak bila dah anak 3 ni, akak lebih suka baby tido tau... bkn apa, kata org baby ni tetiap bln akan bertukar watak.. maksudnya beralih bln.. katakan bln ni dia baikkk je (tak meragam), masuk usia 2 bln dia dah byk ragam lak, masa tu lglah mencabar nak bg baby tido.. ekekke..

mcm anak akak yg sulong la, awal2kelahiran dia mmg jenis burung hantu.. berjaga dr lps isyak sampai subuh.. sampai menanges tau akak dlm pantang sbb letih punya psl.. masuk usia baby 2 bln dia dah tak meragam dah.. lega sket.. pastu usia 3 bln berubah lg.. kuikuikui

e k i n ♥ y u s r i said...

comelnye die tdo
hehehehe

Liyana said...

ala tomey nye die... geletek pun x jalan ke? hehehe

CikNaa said...

alaaaaa....
mama nih! zafirah nak tido la..
tgh mimpi fahrin ahmad.. hehe :))

cha said...

Haha kdg geram kn tgk baby tido. I pn sama suka kacau my niece tdo pastu i kene marah dgn akak sbb bila dia dh bgn i xnk jaga plak haha

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

olololo tomeinya mulut dak kecik ni......geram tgk

mynameismy said...

alahai comelnye~

ReYNa said...

cutenya dia tido.hihi.takpa asalkan dah gerakkan dia.

nazirulhazwan~ said...

bile la die dapat jumpe uncle hemsem die ni.hahaha

POSH76 said...

apa yg org tua2 kata tu ada betulnyer....suker tido yer zafirah ni...sedap nama secomel orgnyer

Hazman said...

LENA sungguh anak ko tido yea.... bibir tebal tue....

Mama Ema said...

baby bila tidur memang tak sedar apa ler...nasiblah kena berjaga tiem2 camtu..hehehe

Cik Rose Cute said...

hehehe...cute jer baby zafrah...

nabilah_2908 said...

makin bulat pipi dia...hehe.. :)

kayrul-shah said...

ala geramnya ngan zafirah..baby kalu dah ngantuk..buat macam mana pun tak bangun gak..hehhee

Iela Fazielah said...

sbb dia tido lambt mlm smlm la tu dia qada'tido senja tu....

dzafira said...

Comelnya baby Aimy Zafirah... Moga akan sentisa beroleh kejayaan.. :D

Diana @ bilakukatacinta said...

ala tomey sgt pp baby tu...lena benar tidonya

Eera Shera said...

mak sy ckp ssh jga sy mse baru lahir sbb asik nangis je..bese la anak sulung..sje nak test mak ngan abah haha

Nia_alJunid said...

yana~
nak bagi baby bangun senang je..bukak stokin dia, then usap2 sket kaki dia..nanti insya Allah dia bukak la mata..naufal dulu lau susah sgt nk bgn mmg wat cenggitu..

Cik Bulat said...

alolo.. syomelnye ! bagusnya sis ! mengajar :) kne jadikan contoh nie.. ajar anak dr baby jgn tdur maghrib :) smoga zafirah mnjadi anak yg solehah

walk lady said...

Comelnya baby Zafirah..lepas ni ajar dia membaca plak dari kecik..semoga menjadi anak yang hebat..Amin..

Entry terbaru..BABY PANDAI BACA