Nov 22, 2016

TUTORIAL: Letak Stickers di Status Facebook

Assalamualaikum...


 Mesti korang pernah nampak kan orang update status letak sticker kartun cute² macam atas ni?? status pun automatic jadi center cenggitu...lain dari yang lain!


 pastu ramai lah tanya macam mana nak buat status jadi macam tu...haha~  aku dah buat tutorial kat facebook...tapi saja update kat blog jugak...sebab dah lama tak update blog....nak update cerita pi holiday panjang sangat....banyak lak tu gambar nak tepek....malas nak edit lagi...hahaha *dasar!*


Makanya update entry ringkas je lah....ngee~  semoga bermanfaat ye korang...eh sebelum tu nak inform, tutorial ni khas untuk pengguna IPHONE sahaja! diulangi, PENGGUNA IPHONE SAHAJA! pengguna android kena cari tutorial lain eh....sori!😁   guna PC pun tak boleh buat sticker macam tu...henpon jeeee...✌


 oke memula klik kat update status...pastu belah bawah tu cari bahagian 'Feeling/Activity'....klik situ...


 keluar paparan macam ni....belah atas tu klik pulak kat label "Stickers"


keluar paparan macam ni pulak....pilih la memana kartun kesukaan korang....nak tambah kartun karakter klik ikon '+' kat belah kanan bawah sekali tu (refer arrow dalam gambar)...pilihan sama macam stickers untuk komen.... 


Dah pilih stickers,


 wallaaa...keluar macam ni terus...update je lah status macam biasa, dan post...


senang je kan?? hehe


Selamat mencuba!



*ya Allah pemalasnya entry hari niiii....hahaha  tapi bermanfaat oke laa kannn dari takde langsungggg 😝











IKLAN:


Jom cuba!







Terima kasih sudi membaca!

4 comments:

eima said...

tak manfaat sgt kat ai .. hihihi sbb ai jenis tak suka update status FB ....
tp comey jg tgk status yg mcm tu kan ...

Nurzakiah Hanum said...

kita samsung je

dorsett pink said...

saya tak guna iphone. saya pakai handphone cap ayam jer

Liyana said...

best best! pastu tutorial letak emoji kat blog pulak deh... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015