Nov 1, 2016

SusunAtur: Clothes Bar dari IKEA

Assalamualaikum...


Tak plan pun nak beli cloth bar ni sebenarnya....tah macam mana masa jalan² kat show unit IKEA terpandang cloth bar ni, dan dan tu jugak dapat idea...TING! nak gantung kat belakang pintu, atas bakul baju kotor...nak gantung jaket² / sweater etc...


Kagum dengan diri sendiri sebab dapat idea menarik kat dalam IKEA...kalau dah balik baru dapat idea memang kempunan je lah....setahun sekali je kot merasa jenjelan dalam IKEA...jalan nak pi situ jem! nak cari parking pun hazab...kena keluar awal pagi baru ngam....tapi kena ada mood, ada motif penting baru dak encem nak layan bawak pi IKEA...takat jalan sesaja dia boolayan kan aje permintaan bini dia....hahaha


 oke ni lah dia cloth bar yang aku beli tu...eh sebenarnya dah setahun kot aku beli Mulig clothe bar ni....tapi hari ni baru dan nak up entry...kahkah


 aa gini lah ghope lepas dah drill + gantung baju...yaaa kena drill! lepas beli dari IKEA kena tunggu lagi few weeks untuk dak encem drill...kau ingat dia sentiasa rajin ke?? hahaha~   nak harap aku drill sendiri memang tak ghetiiii 😝  maka tunggu je lah mood rajin laki datang baru boleh pasang cloth bar ni...ngeee


Plan asal nak gantung baju² / sweater yang nak diulang-pakai....pastu tengok almari baju makin lama makin penuh dengan baju....heran aku mana datang baju bebanyak tu *alasan nak beli almari baru...lalala*....so terpaksa keluarkan baju yang besar², yang jarang pakai, nak bagi ruang untuk simpan baju yang berlebih² dalam almari...makanya jaket / sweater / cardigan and hanger tudung terpaksa gantung kat  cloth bar tu....


close-up sikit


 Actually aku ada 2 hanger tudung ni...satu lagi simpan dalam almari....rasa semak nak letak 2 hanger tudung sebelah²...tu yang kena letak asing² *saja bagitau kang korang ingat tudung aku sikit nau nau...padahalllll* 😁


kalau bukak pintu bilik tak nampak pun ruang baju ni....memang design bilik tidur aku ada ruang kosong camni belakang pintu...just nice untuk lambakkan baju² kotor and menggantung baju macam tu...hehe


ouh cloth bar ni boleh ejas length dia ikut kesesuaian bilik korang...😁


k tu je nak cerita....bye!

















Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Jueliza Jamani said...

Mulig tu boleh panjangkan. Heheh kita letak dekat bilik laundry..

Nory Zoulkefle said...

Nory kalau pegi ikea , sanggup amik cuti pergi hari biasa..weekend tak sanggup lah..hehehe

CikNaa said...

tengok entry ni terus bagi idea. tak sabar nak buat jugak kat umah baru! tQ dear..

Diana said...

Teringin gak mencari untuk kegunaan tahun depan..
Nak sangkut baju sekolah abang Eusoff darjah 1.
Sek kebangsaan 3 pasang, sekolah agama 3 pasang. Nak sangkut atas papan gosok.. Siap gosong seminggu gantung je sini lek lok.
Nak dekat-dekat ujung tahun nanti lah beli.

Untung belakang pintu ada ruang kosong situ.. memang kalo saya pun memang buat gitu juga..sebab kalo buka pintu tak nampak apa bende pun kat belakang tu.. Bagusnya asing baju ikut masing-masing punya bakal.

Tak mampu nak buat gitu... rumai i is kecik.. :(

mrs kayrul said...

Kat umah habis gantung benda tue...nak ambik baju feeling2 kat butik pilih baju....ahaha

Mommy Cici said...

wahh good idea. nak jugak. senang nak gantung apa apa kan. letak kat laundry area pun cun jugak

tu lah, I malas beli benda benda macam ni, kena tunggu mood orang yang men drill. hahaha

zeera lily said...

kemas je.. tapi tak perasan la menda alah ni mase g ikea hari tu..

Raihanah Ahmad said...

sesuai buat utk suami saya ni, suka sepah baju dah dipakai

Diana Rashid said...

Lambatnya IKEA sini nak buka..selalu lalu depan IKEA dok tertnya2 bila la nak siap..tak sabar2 nak membeli..haahah

eima said...

aku tak pernah pi ikea kesian tak kat aku ... hahaha
tp menarik jug idea ko ni .... ko dah apply setahun baru up mmg terbaik sbb ni betui kongsi pengalaman dan produk yg baik .... keep it up

Nadia Johari said...

kalau beli yang macam ni, memang takkan terpasangla..sebab suami tak de benda tebuk tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015