Nov 30, 2016

Anugerah Pelajar Cemerlang 4 Tahun

Assalamualaikum...


A photo posted by Azfar Roslan (@ujang9897) on
Sabtu lepas tadika Zafirah buat majlis konvokesyen aka majlis ihtifal...ekceli majlis ni untuk taski² Abim sekitar Bangi...dan biasanya majlis ihtifal ni untuk kekanak 6 tahun je...sebab dah graduate dari tadika gitu kan....tapi Zafirah dapat anugerah pelajar cemerlang, so dijemput sekali join majlis ni...ada penyampaian hadiah...wohoa!


pelajar cemerlang keseluruhan 4 tahun...tempat ketiga...well done my doter! mama doa semoga awak berjaya capai cita² nak jadi doktor gigi tuuu...senang mama nak beli gigi palsu dah tua sok...ehh! ๐Ÿ˜


Walaupun baru 4 tahun, kami laki bini tetap lah happy...eksaited tahap lompat bintang bila dapat tau anak wakil pelajar cemerlang...priceless moment for us!


Hari Sabtu tu, gigih la semua bangun awal pagi macam biasa....Zafirah pun takde nak drama²...sebab dah cakap nak pi amek hadiah...suka la tew dapat hadiah...menyengih je sepanjang masa ๐Ÿ˜


sebelum bertolak, selfie sedas! dia yang mintak nak posing nampak gigi ๐Ÿ˜‘


selfie lagi...lambat pulak tunggu papa siap....pfft~


Ikutkan tentative pukul 7.30am kena ada kat dewan...tapi kitorang malas datang awal...takut kena menunggu lama...weols ada baby leceh la nak tunggu² ni....so pukul 8am baru keluar rumah....alaa majlis buat kat dewan dalam UNITEN tu jee...bukan jauh nau....10 minit je dari rumah....haha~


Sampai dewan, kena register nama Zafirah dulu....sebab ada banyak tadika yang involved tu kena register kot...senang penganjur nak trace siapa yang tak dapat hadir....eh memang ada yang tak datang pun! so mc boleh announce sesiap masa penyampaian hadiah...baru la teratur majlis..gituuhh!๐Ÿ‘


Kitorang masuk dewan agak lambat...sebab duk makan nasi lemak and roti sosej dulu kat luar...lapar oii! beli breakfast kat Petronas...kaya kauu beli makanan kat Petronas...hahahaha! Zafirah pun makan sekali...sian kang lembik je jalan nak amek hadiah...then dia duk ramai² dengan kengkawan and teachers kat tepi dewan...makpak proceed masuk dewan....


time kitorang masuk, dah start pun VIP bagi ucapan...ada 2 orang VIP yang bagi ucapan...panjang lak tu! makin lama dewan makin bising...yelahh semua orang pun bawak anak² kecik...bebudak mana reti duk diam...10 minit duduk je dah bosan...kalau boleh majlis untuk bebudak ni toksah la bagi speech panjang lebar....walaupun speech tu ditujukan untuk makpak, tapi kami tak dan nak dengar and hadam...sebab sibuk melayan anak yang melasak! hahaha~  pendapat seposen daku lah ye...harap dipertimbangkan  *macam lah dorang baca blog aku..lol* ๐Ÿ˜


 see, baru je letak punggung dia dah menggelupur nak turun....dah la seat dewan tu sempit...dia nak berjalan hulu hilir pulak depan tu....mujur la time persembahan nasyid dia duk diam...teruja agaknya tengok akak² & abang² berlakon + nyanyi + baca doa + baca sajak....pheww~  lega lah kejap...huhu~


persembahan pertama dari tadika mana tah, tak ingat....ya Allah cute gilaaaaa!! kagum aa cikgu² latih anak² boleh hafal skrip, hafal step, buat persembahan yang comel lotey giniiii....terhibur jap makpak dengan gelagat anak² time ni....CUTE OVERLOADED!!!! ๐Ÿ˜

ni persembahan kedua dari tadika lain pulak....ya ampun sajak tu bikin leleh air mata...hati tisu kekdahnya...huhu~ pastu teringat time aku tadika dulu...ada buat persembahan lakonan + nasyid...lagu 'Ibuku'....aku pegang watak 'mak'! pastu mati....kahkah~  bakat berlakon dah terserlah dari kecik hokayyy *flip tudung*


Dah habis 2 persembahan, penyampaian hadiah pulak....haa dah macam award apa tah...penyampaian hadiah selang seli dengan persembahan dari anak²...wohoaa!


Time penyampaian hadiah, Zafran dah makin tak senang duduk...bagi berdiri pun takmo, duduk pun takmo, bagi makan pun takmo...dah mula cranky...adoii~  makanya daku terpaksa lah bangun pi cari port lapang sikit bagi dia bebas bergerak....duduk lah aku kat tangga...hahaha~  Zafran tu seronok la main turun naik tangga...grrr~


Sampai lah turn penyampaian hadiah pelajar cemerlang...hah! eksaited dah aku standby depan pentas untuk amek gambar...hahahaha~  gila kau tak eksaited?? biar la baru 4 tahun pun...kenangan ni oke kenangannnnnnn


tu diaaa my baby girl...halahh halahhh dah big girl dah diaaaa...tacing pulak moment ni...kahkah~  time ni Zafran dah meronta² nak turun, takmo dukung...tapi bila nampak kaklong berdiri situ dia pun eksaited panggil² kaklong...alolo~


congratz my doter!! mama papa bangga sangat! keep up the good work oke! tahun depan rembat sekali anugerah Al-Fateh (pelajar contoh)....kemain cita² mama...bahaha~


proud parents...normal la bangga dengan pencapaian anak kan?? takkan nak sedih pulak...haha~  sok dah besar boleh baca balik entry ni ye nakkkk....teruskan usaha jadi insan berjaya dunia akhirat...insyaAllah~


Saja nak cerita, aku dulu pun taski Abim jugak...kat Taman Seri Serdang tu...Taski Abim Saidatina Fatimah....sekarang masih ada lagi taski tu...rumah yang sama! legend oii taski tu...haha~  kot ada readers aku taski sama dulu jom lah kita gathering...ehh! ๐Ÿ˜


kbai~











IKLAN:


Jom cuba!






Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

Rozita Abdul Rahman said...

tahniah kakak.. semoga terus berjaya!

eima said...

tahniah semoga terus berjaya ye

Mila Ahmad said...

tahniah zafirah dpt tempat ketiga. cayalarh doktor gigi tu semoga tercapai cita-cita tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015