Oct 27, 2016

Menu Terbaru di Pretz n' Beanz Cafe @ Jalan Telawi, Bangsar

Assalamualaikum...



First time jejakkan kaki ke Cafe ni....asyik baca review orang je kan hah kali ni aku sendiri nak pi merasa food and drinks yang ada kat cafe ni....yummeahh!


Pretz n' Beanz Cafe ni ada banyak cawangan dalam KL...yang aku pi ni cawangan Bangsar....


 deko dalam kedai yang simple tapi cozy!


Sampai² terus mintak menu, nak order lunch...yaa LUNCH! kebetulan pulak tak breakfast pagi tu...so memasing tengah kebuluran! hahaha~  order untuk kids dulu sian dorang lapar sangat...mulut asyik cakap lapar, nak makan, lapar...eh kesian pulak dengar...


Pastu staff bagitau kids eat for free...apa?? FREE!!! biar betul!


gosok mata banyak kali baca promotion ni....eh betul laaa...tak tipu!! banyaknyaaaa pilihan! ๐Ÿ˜


ku order Kid's Pretzel Pizza for Zafirah + coklat milkshake...air TAK free tau! food je yang free...ngee~


makan share² dengan Akiff...tu pun tak habis! oii sikit je tu tau! apadaa korang ni


 air yang aku order, Chocolate Milkshake (RM14.90), Caffe Mocha - cold (RM12) and Mean Green (RM13.50)


Untuk food, kitorang saja order menu² terbaru dorang...saja nak jadi orang terawal merasa and review menu baru tu...kehkeh~   jom cekidaut!


 Spaghetti Marinara - Meatball (RM17.50)


 Pretzel Tower with varieties of dipping sauce!! omg yang ni memang wajib order oke!!

๐Ÿ‘‰Mini Tower - 6 mini plain pretzels @ RM19 (choice of 4 dipping sauce)
๐Ÿ‘‰Regular Tower - 12 Mini plain pretzels @ RM35 (comes with 9 dipping sauce)


Sedap! sumpah sedap! suggestion aku, order dipping sauce flavor cheddar cheese, Nutella, Satay sauce and Tomato Salsa...terbaik wehh!


The famous Pretzel Pizza...yang ni pun menu wajib bila datang sini...haha  dasar raksasa semua benda aku nak order! lol~  ada banyak toppings boleh pilih...yang ni kitorang order topping Tom Yam Seafood...RM16.50 untuk saiz 7" dan RM24.50 untuk saiz 10"...


 Mini Pretzel Platter...nama je mini tapi aku rasa macam besar je...haha  standard saiz kot...makan sorang memang boleh kenyang tau....yang dalam gambar ni kitorang order flavor Chocolate Cookie Crunch, Cinnamon Sugar, Poppy Seeds and  Parmesan Cheese...sedap dan mengenyangkan! Alhamdulillah


Small Basket - 4 mini pretzels @ RM12
Big Basket - 8 mini pretzels @ RM24


makan sampai pejam² mata...menikmati sangat! ๐Ÿ˜


Filled Pretzel...ada banyak jenis filling untuk korang pilih...yang ni kitorang pilih filling sweet potato (RM8.50)...sedap gila kot! baby pun boleh makan ni...lembut sangat texture roti...tak pernah terfikir untuk jadikan sweet potato as filling dalam roti...oke now dah dapat new menu untuk bekal Zafran...yeyy!


Lastly, sebagai penutup haruslah kena ada dessert...


 Macam² dessert ada ikut selera memasing


Pilihan aku ๐Ÿ‘‡


Volcano Chocolate Cake with Ice Cream (RM10.50)...ya ampunn sedap nak arwah! dah la memang pencinta coklat....makan pulak dengan eskrim vanilla...meletup² rasa dalam mulut kaoo...tak cukup order 1 oke! kahkah


Actually ada banyak lagi PROMO yang Pretz n' Beanz buat sekarang ni....haaa meh aku nak cerita promo apa yang ada....๐Ÿ˜


๐Ÿ˜ฑ World Cake Day 
(18-26 November 2016)
- Free a slice of cake when purchase a cup of coffee

๐Ÿ˜ฑ Gimmick
(11 November 2016, Friday, 3-5 pm)
- Join Membership at RM10 and get a Free RM10 Cash Voucher
- Mini Cinnamon Pretzel + Caffe Latte or Cappuccino @ RM11
- Mini Cinnamon Pretzel @ RM1 (Members ONLY)

๐Ÿ˜ฑ Free Halloween Cupcake worth @ RM6.90 (Members ONLY)
(22 - 31 Oktober 2016)

๐Ÿ˜ฑ Pokemon Game
(November - Disember 2016)
- Flash us your "Zubat", "Pidgey"& "Weedle"
FREE mini Pretzel with a min spend of RM10 
(Mini Cinnamon Pretzel)

- Flash "Ratata", "Jigglypuff", "Nidoran Female", "Pikachu"& Oddish"
FREE selected Filled Pretzel with a min spend of RM20
(Sweet Potato / Apple Cinnamon / Pepperoni Beef / BBQ Frankfurter)

- Flash "Charmander", "Bulbasaur", "Venonat", "Growlithe", "Poliwag", "Clefairy", "Dodou", "Gastly". "Diglet' & "Dratini"
FREE selected 7" Pizza with a min spend of RM30
(Ala Caprese / Chicken Bolognaise / Pepperoni Beef )


T&C Applied ye korang...jadi mohon baca t&c dulu sebelum redeem apa² ๐Ÿ˜


Bukan takat tu aje, Pretz n' Beanz juga menyediakan perkhidmatan katerer!! wow!


Professional catering for ANY occasion...pasni bos buat meeting boleh la order makan² dari Pretz n' Beanz...baru la tak ngantuk dalam bilik meeting! muahaha~


wajah² kekenyangan...burpp! Alhamdulillah...worth visiting ai tell yu!!


Address: No. 9, Ground Floor, Jalan Telawi 2 Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur (waze je)
Operation Hours: 7.30am to 12am (Sunday to Thursday), 7.30am to 1am (Friday, Saturday and every Public Holiday), CLOSES on Monday
Contact: +603 2201 9026
Email: pretnbeanz@pretznbeanz.com



More info pasal menu, promo etc, korang boleh visit their Website atau check out their Facebook and Instagram.





Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nak cuba la

eima said...

wahhh harga not bad tapi mls nk pi jauh ... hehehe

Ishak Ismail said...

Haaaa pizza tomyam tu best. Serius! X der kat tempat lain

careno said...

Bebudak tu nasib baik nak jugak mkn.. kalau x jenuh paksa si Akiff tu...

mrs kayrul said...

Alahai jauh la plak tempatnya

Diana Rashid said...

Ok..kat sini tak de kot..hhaha

Diana said...

Kene cuba ni!! Erk.. nasi goreng patayya ada tak? ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Feverat anak bujang.. gi mana-mana ini yang dia carinye... kalo kedai ni ada... boleh le pegi..๐Ÿ˜

Mila Ahmad said...

kita tengok macam nak arwah heiii sedapnya...nasib jauh kalau dekat terjah dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015