Oct 18, 2016

Gathering Mak-mak Gojes!

Assalamualaikum...


Sabtu lepas, 15 October 2016, geng GBSB buat gathering kat Taman Botani, Putrajaya...ekceli dah banyak kali dorang ni buat gathering...aku je jarang gila nak join...eh rasanya ni baru 2 kali kot aku join gathering dorang...tu pun sebab kali ni dorang pilih lokasi dekat dengan rumah aku....tu yang boleh join tu...mohon jangan kick aku leave group tau admin! sebab jarang turun gathering πŸ˜


Dalam itinerary, berkumpul kat taman pukul 9am...tapi heh biasa lah dugaan mak² nak kejut anak² bangun awal pagi bukan lah sesuatu yang mudah...huhu~  aku pun sampai lewat...tapi bukan lah sebab aku bangun lambat! anak² aku dua² jenis senang bangun pagi tapi dak encem cakap malas datang awal...nanti kena tunggu orang...hahaha~  asalnya dia takmo ikut....dah dia pun bangun awal hari tu siapa suruh kan....kena paksa ikut sekali...bahaha~


geng gojes kalau buat gathering WAJIB ada potluck! terer kome masak oii!! sedap² pulak tu...aku mampu bawak teh tarik je se-tong...tu pun mertua yang tolong bancuh....tak gheti bancuh sendiri....kang tak sedap maluuuuuu πŸ˜


oke sedikit description gambar ikut nombor:

1. pot luck 1st batch....sandwich telur, kerabu megi, roti apa tah lagi tak ingat...sedap semuanya!
2. pot luck 2nd batch....nasi goreng owerly (special made), mee goreng, mihun goreng, keropok etc etc (tak ingat! haha)
3. pot luck 3rd batch (dah nak tengah hari baru dorang sampai...ceh!)...nasi lemak, roti jala + kuah kari etc etc...aku tak merasa yang 3rd batch ni sebab perut tengah kenyang lagi...pastu semua orang cakap sedap sedap...eh nyesal pulak tak makan!! T__T


Mood Zafran hari tu baik kemain....elok pulak dia duk diam² atas riba rara...macam tau² je dalam perut orang tu geng boboy jugak...amboi~


 sekumpulan mak mak kelaparan! hahaha~


 meriah oke! total yang join dalam 14 orang members! campur spouse dan anak² lebih 30 orang jugak lahhh! pheww~  mujur kawasan lapang, nak buat bising pun tak risau ganggu orang lain...


hashtag little heart for cancer....abaikan entiti seketol pakai baju merah tu...tak paham aku macam mana dia boleh terselit tetengah jelitawan² ni... πŸ€”


 pastu si mimi bawak banyak gila goodies untuk anak²...omg! terbaikk sangat!


 memang enjoy lah bebudak dapat belon kan....siap ada yang terbang² masuk tasik...oh myyy! seketol tu rm5 pulak tu...pheww~  moga makin murah rezeki ko and family mi! πŸ˜˜


pam pun dia bawak sesiap! pfft!  apesal canggih sangat ko mi?! aku pun tak pernah terfikir nak bawak benda² ni semua kalau gathering kat mana²....huhu~


Bukan tu je dia bawak....ada lagi props untuk photoshoot!! cekidaut!


πŸ‘‡



 gambar ni pun si Mimi amek guna kamera dia! cun wehh! dah selamat jadi DP facebook...weeee! πŸ˜πŸ˜


belakang tabir photoshoot! terbaikk ahh photographer...! Mimi yang pakai blouse putih tu...tengah panas terik kot time ni...πŸ’ͺ


 sekumpulan mak-mak gojes! dan apak-apak jugak! hehe~  thank you husbeng² melayan karenah bini bergathering, tolong jaga anak sementara mak-mak menjemah...lain kali ikut lagi gathering kayyy! hahaha


Walaupun jarang join gathering, tapi bila jumpa dorang ni macam jenis jumpa hari²!! tak kekok langsung! borak², bergurau macam dah kenal lama....eh memang dah lama pun aku kenal dorang...tapi borak² pun thru facebook je lahh...duk komen² status and gambar² dorang...tu jee...


Ada jugak yang first time jumpa...tapi serius macam dah selalu jumpa....punya rancak menjemah....tu aku sayang sangat group ni! perkenalan hanya di alam maya, tapi boleh jadi rapat sampai macam ni sekali....thank you so much admin sebab tubuhkan group ni!!


yaa semua ni bloggers...kategori blogger mak-mak...haha~   dulu memang semua aktif blogging...now semua dah sendu...termasuk lah haku! kahkah~  tapi Alhamdulillah, group ni ditubuhkan BUKAN untuk blog semata....bukan untuk dapatkan job, pi event merata...tapi lebih pada ukhuwah, sharing info, knowledge mak-mak, kekeluargaan etc....semoga ukhuwah kita terus terjalin, terus positif sampai bebileeeee! amin!


 dalam pukul 1pm gitu kot baru kitorang balik...tu pun bila anak² ramai yang dah tantrum...waktu tidur dorang kannn...haha~


 on the way balik singgah bagi makan ikan jap...saja bagi bebudak seronok...eh makpak budak pun seronok pe baling² roti πŸ˜



Antara geng gojes yang sempat selfie!


Till we meet again korang! sekali join gathering terus ketagih nak join next gathering wehh!! insyaAllah, ada jodoh kita jumpa lagi next time! buat la dekat² area aku lagi tau....hehe~


FYI, keahlian untuk group ni dah ditutup! admin saja limitkan bilangan ahli....senang nak control...ngee~


k tu je nak cerita...daaaa~












IKLAN:


Jom cuba!


JAMU MODEN, SKINBAR & SERUM SKIN NANO!





Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Amanda Suria said...

Comey2 semuanya..best even small gathering

eima said...

happening ....

tak kisah pun dah ttp sbb ai tak berminat nk join .... peace yo

ameris said...

yana kena salu join gath gojes..
akk ritu ada hal,, mmg x sempat nak pegi.

CikNaa said...

yeay! akhirnya yana ketagih dengan GBSB gathering..kehkehkeh.. tQ so much tau join.. sedap teh tarik..

athirah hassin said...

bestnya gathering ^_^

Nory Zoulkefle said...

syoknya kumpul ramai-ramai camni...tp part nak kena bangun awal yang lemau tuu..hahahaha

Rozuan Ismail said...

cantik kawasan taman botani putrajaya

hi kak yana. lama x dengar khabar. wan baru je nak start blogging balik

mrs kayrul said...

Next gathering..ke mana ke kita?..hihihi

Allene typicalmommy said...

kan... ketagih dah... sbb masing2 semua ok mcm dah lama kenal

Reen Johari said...

Meriah...! Bestnya.. Bukan senang nak buat gathering.. Lebih2 lagi sekarang banyak ibu2 yang bekerja.. :)

umie shahidah said...

Syiok giler gmbo byk..sume clear.. wow sgt ni.. kite nk jgk jmpe yana... nnt ye..insyaallah gathering2 akan dtg..haha..

admirenaa said...

meriah nyee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015