Oct 6, 2016

Short Vacation to PD

Assalamualaikum...


Weekend lepas dak encem bawak kitorang bercuti ke PD...ikut sekali trip opismet dia....geng technician aerospace...saja dorang nak buat family day...tak ramai pun...dalam 7 orang je...campur spouse + anak² ada la dalam 20+....


Bertolak dari Bangi awal pagi...plan asal nak keluar rumah pukul 8am...tapi aku malas lah nak cecepat sangat....haha~  kitorang siap breakfast nasi lemak kat rumah mertua...sebab mertua aku tolong buatkan nasi lemak untuk trip ni...se-tong dia masak! siap teh tarik...pun se-tong! pfft!


Udahnya pukul 10am baru keluar rumah...kahkah! orang lain semua dah sampai pantai, dah start BBQ! πŸ˜


port melepak, BBQ and mandi laut kat Pusat Sains Marin, UPM....takde la lambat sangat sampai....dak encem bawak lajuuuu...tapi semua orang duk menunggu nasi lemak....alolo~ 


Lepas set-up food segala, semua tukar baju mandi...dah lama tak mandi laut oiii....teruja! haha~  Zafirah dah tak takut dengan laut....lagipun laut kawasan ni cetek...walaupun mandi agak jauh ke tengah tetap jugak cetek...paras lutut je!! gambar tak amek sepanjang mandi sebab tak sempat! henpon semua simpan dalam beg...dah habis mandi baru tengok fon....kihkih


Zafran je takde baju mandi....ku pakaikan je dia seluar pendek biasa...baju tak pakai...pampers pun bukak...haa berendam lah dalam air laut yang kotor tu nakkk! eh kena masuk ke tengah sikit baru air tak berapa kotor...kalau takat main² ombak memang geli oke!πŸ˜‘


Beberapa jam kemudian...


hangus dah muka memasing....air laut pun dah suruttttt πŸ˜


Aku tak pakaikan sunblock pun kat Zafirah...tak terfikir lak...ala hitam kejap je...nanti putih la balik....bukan tiap minggu pi mandi laut pun...huhu~


bila apak jaga anak πŸ˜‘


dah penat mandi, memasing lapar! sebelum tu kemain payah ajak makan....dah puas mandi baru ingat nak makan...hehh~


Dalam pukul 1pm++ gitu baru gerak pi hotel pulak....dorang prefer stay kat Corus Paradise Resort, Port Dickson....

kenapa pilih situ?? 

sebab agak murah dengan bilik yang luas compared hotel lain....kitorang stay bahagian apartment...bukan hotel Corus tu....sebab anak dorang ramai, tu yang pilih apartment Corus...daku follow je...janji anak aku seronok main² dengan anak² orang lain....hehe~


ni lah rupa apartment tu...ada 1 bilik (katil Queen and single), ruang tamu, dapur and balkoni...boleh la amek angin laut dari pagi sampai malam....Zafirah seronok melepak kat balkoni...berangan! hahaha~


Kemudahan dalam bilik yang pihak hotel sediakan:
πŸ‘‰ cerek letrik
πŸ‘‰ cawan kaca / mug
πŸ‘‰ sabun basuh pinggan + sponge
πŸ‘‰ sabun mandi jenis buku x2
πŸ‘‰ water heater
πŸ‘‰ air condition (bilik tidur sahaja)
πŸ‘‰ kipas siling (ruang tamu)
πŸ‘‰ Sofa (ruang tamu)
πŸ‘‰ coffee table (ruang tamu)
πŸ‘‰ tong sampah (kat dapur)
πŸ‘‰ alas kaki (depan toilet sahaja
πŸ‘‰ TV + ASTRO (basic channel)
πŸ‘‰ fridge 1 pintu (with freezer)
πŸ‘‰ rak kasut


Segala maknek toiletries termasuk lah sabun mandi, shampoo segala tu sila bawak sendiri dari rumah kayy! memang tak disediakan dalam ni...towel pun sama....kalau boleh bawak la 2-3 lai towel...kang nak mandi laut, swimming pool takkan bercampur² lak kan dengan towel mandi?? err aku geli nak campur²...dasar OCD! haha~  iron pun sila bawak sendiri...eeii stress betul takde iron...


JUJUR, aku tak berapa kenan stay resort ni....bilik kotor...lantai berhabuk, cadar berkarat....more, parking dia ya ampun sesakkkk! waktu malam kitorang tak keluar pi memana...dinner dalam bilik je...risau kang stress takde parking...erm


this would be my first and the last lah datang sini...hurm πŸ˜‘



kids dan air memang tak dapat dipisahkan...asyik la nak berendammmm je anak dara sorang ni....Zafran tengok je kaklong penakut...dah pakai pelampung pun penakut!


ramai gila orang masa ni...tu yang Zafran duk tepi je tu...risau aku tah bakteria apa ada dalam pool tu....better paranoid than sorry


pemandangan belakang pool...


Sementara tunggu orang lain datang untuk makan....since kitorang yang menyimpan segala makanan dalam bilik kitorang, makanya port dinner berkumpul kat bilik kitorang je...kemain riuh bebudak main lari², main zombie²...elehh tengah ramai orang berani la korang yee main hantu²....kang memasing dah balik bilik, suruh papa teman jugak nak tidur...ceh!


Dinner kitorang menghabiskan saki baki makanan siang tadi...banyak gak lebih....nasi lemak ada lagi suku periuk and surprisingly masih suam!! teh tarik pun ada balance lagi...pun masih suam!! ya Allah penuh kasih sayang mertua aku masak agaknya tu yang elok suam lagi makanan walaupun dah seharian! syukur! πŸ˜˜


BBQ pun ada banyak lagi lebih, sosej, mihun goreng, ikan (3 ekor), nugget...malam tu kasi perabih kan semua! takmo bazir²....Alhamdulillah licin gak....


Malam tu semua tidur lena....penat sangat lettew πŸ˜


Esoknya, pepagi dah bangun....papa beli brekfast kat luar, makan dalam bilik...setel breakfast sambung berendammmm....pi laut pulak...yeyy!


Zafran duk tepi je kay....mama takde mood nak basah² kan baju....


tapi mama bagi can awak main pasir...jangan masuk mulut oke!!


Check-out pukul 1pm....ingat nak pi rumah terbalik....tapi orang lain takmo...dorang nak makan mee udang kat mana tah...aku tak kenan mee udang...dak encem lak bukan makan udang...so balik je lah...!


alolo letih yeee...kihkih
k tu je kisah short vaccay to PD...
tata!














IKLAN:



Rahsia suami makin sayang πŸ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! πŸ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
πŸ’• Pudarkan jeragat degil
πŸ’• Kecutkan jerawat
πŸ’• Hilangkan parut
πŸ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
πŸ’• Hilangkan bintik hitam
πŸ’• Cerahkan kulit kusam
πŸ’• Baiki tona tak sekata

πŸ€” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
πŸ€” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
πŸ€” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! πŸ˜˜



Terima kasih sudi membaca! 

6 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum yana...seronok bercuti walaupun sekejap jer kn...:)

eima said...

MMG PUAS KORG MANDI MANDA EK .. SMLM MANDI PG2 ESOKNYE MANDI LAGI HEHEHE

Fazleyatul Aini said...

wei betol lah kotor kan laut dia
masa msia day hari tu aku p pd jugak
bawak askar2 aku mandi laut. stay kat bayu beach. hoih kotor gila dengan hampas2 kayu dalam laut tu. tak sampai 5 minit mandi terus naik. gatal2 badan hoih

Reen Johari said...

Tengok gambar yang 1st skali buat Reen terus tersenyum melihat aksi si kecil. Comel. Paling comel waktu gambar yang duduk dalam bonet kereta. Hahahaa Sangat comel. Salam ukhuwah sis! :)

adianiez AIDA said...

da lama tak holiday kat pd, yana.
sebab dekat beno. keje pun kat situ. tak moh la :) ha ha ha...
alahai, aprtment x ok la plak ekk.
hmmm tq la sebab inform.
org lain tak salah langkah :)

Wawa Yusoff said...

aku tak tahan tengok gambau ujang jaga anak. hahaha. kejam letak anak dalam bonet. cute je pulak tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015