Jun 30, 2015

DEKORASI: Hiasan Tangga #Part 1

Assalamualaikum...


ni tangga rumah mak aku...ada satu kawasan mendatar...rasanya kebanyakan tangga rumah memang ada kawasan macam ni....memang tak pernah nak letak hiasan apa² kat tangga...maklum lah kurang kreatip dan kurang rajin...mihmih~   tapi entah kenapa makin lama makin boring tengok keadaan tangga yang kosong, sepi, pilu macam ni...menyedihkan.... *sori mak! jiwa ibu mengandung memang macam ni...*  :p


Ouh mak aku jarang gilerrr jejakkan kaki dia naik tingkat atas rumah....tak larat nak mendaki katanya....aku, dak encem and Zafirah and mana² sedara mara yang datang je duk ulang alik turun naik tangga....paling banyak gunakan tangga aku dengan Zafirah lah kot...kejap kang nak bawak turun baju kotor pi laundry, kejap kang nak amek baju Zafirah sebab dia dah tumpahkan air milo, pastu tertinggal henpon lah bagai...yaa penggunaan tangga dalam sehari memang agak kerap....setiap kali aku naik atas, Zafirah pun sibuk nak ikut....dia memang dah pandai turun naik tangga sendiri...takyah pegang tangan dia pun takpe...memang dah diajar dari kecik...tapi idak jugak fit fit badan ni....Zafirah sorang je fit...heran aku.... >_<


So baru ni macam teringat ada hadiah kahwin dulu yang memang ngam untuk jadikan hiasan tangga....aku tau ramai terasa dengan entry "Hadiah Kahwin" aku tu....saja aku tulis ayat bakar line gitu...kahkah  cari pasal namanya~  :p


But dun worry bebeh! tak mungkin aku jual or bagi orang lain hadiah² korang tuuuu!! sayang oiiii...memang ku simpan sampai sekarang...walaupun ada lagi yang belum bukak kotaknya....ngeh²  :)


err lupa pulak snap gambar proses² pemasangan...now dah ada assistant kecik yang boleh diharap memang seronok buat kerja² rumah....macam² dia boleh tolong walaupun kadang² tu lebih memenatkan bila dia tolong....hahaha takpe lahh....budak baru belajar kan? kita layankan aje  :)


So ni lah hasilnya lepas dah siap dipasang almari kecik!


assistant kecik aka model tetap Life 101  ^_^


baru laaa semenggah sikit tangga niiii....hahaha~  seronok turun naik tangga jeling² bunga plastik tu....ye bunga plastik je...tak sanggup aku nak bela fresh flowers...tak sampai seminggu mati bunga tu...kesian  :p


Surprisingly aku masih ingat siapa yang bagi hadiah rak kecik ni....kawan sekolah aku...kalau ko baca entry ni aku nak ucapkan mekasehhh bebanyak sebab hadiah ko dah banyak sangat berjasa selama 4 tahun aku kahwin....sebelum ni aku letak rak ni kat rumah aku....then penyewa aku guna....but now dah ada penyewa lain dia takmo rak ni....tak kisah la kan boleh letak kat rumah mak aku....bunga tu pulak makcik aku bagi....tenkiuuuuu~  semoga bertambah murah rezeki korang²  *muahciked!*


Buat masa ni aku tak tau nak letak apa atas rak ni selain bunga....aku cuma letak skinbar Ephyra dengan Nutrimoist je...tu je nampak sesuai letak atas ni....hahaha


Any idea?? (^^,)





************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)


SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)


Jommm lahh cantik berseri before raya!! ^_^






Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik

oshin said...

simple more better hihihi

Sasha said...

hai kawan lama haha im back haha. kemain zafirah. minah ni memang suka bergambar kan. ikut mama dia :p

ieza ashaari said...

Anak dara sangat dah zafirah.

Fazleyatul Aini said...

kalau rumah aku tak boleh ni
sume beso2 nak lalu sempit bleh bawak gaduh haha

aizamia3 said...

Kemain dak Zafirah.. slim gitu.. cer dak Nuha.. hehehe.. debab.. ;)

Puteri Beribiru said...

hiasan tangga yang simple tapi membantu jugak ah kiranya..
by the way, nape dak zafirah dah nampak such a big girl masa gambau first dia pose tu??huwaaa zafirah jangan cepat2 besar..kakak suka baca dan tengok keletah awak (walaupun hanya dalam alam maya)..huhu kakak ker??lulz~

eh eh motip sangat akak kan..nak letak skinbar Ephyra dengan Nutrimoist kat situ..menyempatttt je seselit promote..hehe

eima said...

amboi anak dara pandai posing

Diana Rashid said...

Tunggu zafirah ada adik nanti,tangga tu la yang dia suka panjat..hehh

Syazana Khairol said...

amboi modelnya comel sgt ni

mrslyna said...

Cantikkk dh bsr zafira rupanya

Surianti Ishak said...

apesal zafirah nmpk mcm dh beso sgt ni... cm ank dara u.. :-)
tq yana kasi idea utk hiaskan kt tangga tu... ekceli umah yan pn kosong jek...

Mrs Little Voice said...

Berseri2 pulak

chedacheyu said...

Simple but nice..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015