Jun 4, 2015

Bermalam Rumah Rosdi

Assalamualaikum...


 saja duk depan matahari supaya muka nampak glowing dan putih berseri....kahkah! :p


Rosdi ni kawan sekolah dak encem...tah macam mana TERborak kat fb dengan dak encem....pastu banyak la tanya memacam kat Rosdi since kitorang pun memang nak ke sana....and tah macam mana jugak Rosdi pun ajak tidur rumah dia....dia kata rumah dia dekat dengan Bath....and memang dalam itinerary kitorang nak pi Bath so alang² gitu....boleh la menyinggah²....again nak highlight, untunggggggg sewa kereta....senang nak ronda² UK...  :)


haa lebih kurang gitu lah sinopsis macam mana kitorang boleh tersesat pi rumah Rosdi pulak....haha~  kat Malaysia takde pun nak jumpa², lepak rumah orang tu...dia dah duk London baru nak terjah rumah dia...amboi sangat! :p


Daripada Stonehenge kitorang terus gerak pi rumah Rosdi...dalam 30 minit perjalanan tak silap....


Scenery sepanjang perjalanan pi rumah Rosdi pun cantikkkkkkkkkkk sangat! banyak lalu kawasan pedalaman...kiri kanan hutan, celah² rumah orang...memang takde highway...takde bangunan macam town London...jalan kampung je....tapi bersihhhhhh! dengan senibina rumah yang very the english style...jakun sangat! hahaha~


sebenarnya nak highlight tumbuhan kuning kat depan tu....macam rumput kaler kuning dari jauh kan? tu sebenarnya sunflowers kot....banyak gilerrr dorang tanam kat sini...sepanjang perjalanan memang sesepah ladang sunflower tu....tak sure dorang proses untuk apa....  :)


speed limit jalan pedalaman is 50 miles per hour...kat sini meter dalam kereta pun guna 'batu'....bukan km/h....kalau kat jalan² pedalaman wajib ikut speed limit sebab kamera ada di mana²....kat highway aku perasan dorang selamba je bawak macam pelesit tak follow speed limit...Alhamdulillah takde kes saman menyaman sepanjang kitorang driving kat sana...hihi~


ni lah Rosdi...mekasehhhh tumpangkan rumah siap masak sedap² bagi kitorang sang musafir yang kebuluran makan...semoga semakin murah rezeki korang sekeluarga...and all the best untuk ko punya study! ^_^


Kitorang duk rumah Rosdi satu malam je...esoknya tu pepagi buta dah keluar...sebelum pukul 8am tak silap dah gerak balik London....tak sempat singgah Bath sebab risau jem kat London nanti...office hour memang selalu jem...ingat KL je jem?? haha~  cuma orang sini berhemah sikit laa bawak kereta...takde nak rebut², tukar² lane sesuka hati, hon² sana sini....hihi~


till next entry...tata! (^^,)



************************************************************************************


IKLAN


Free gift terbaru: MAKE UP BAG!!
limited stok!
wassap segera untuk pembelian! 
harga kasih sayang untuk korang  :)





Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya travel

idzwa kamaruddin said...

best nyer lahaiiii..

aizamia3 said...

takde perkataan lain selain dari best.. ;)

Diana Rashid said...

siap ladang lagi ye...kalau sini tanam bunga matahari sebab cantik je..kalau kat sana dia buat apa yana?

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
terik yer matahari
semua gambor mata asik mengenyit sajork he3

eima said...

nak lagi ....

Puteri Beribiru said...

haaaa bunga matahari bebanyak tu untuk buat minyak kot!
kan ada minyak jagung, minyak bunga matahari,..
lagi satu maybe dorang buat kuaci? sunflower seed..

ite rasa laa..hehe

Siti Aminah Muhammad Imran said...

It's canola flower der...tanam utk buat minyak. ponah dongau canola oil kan? itu la die..

adianiez AIDA said...

aida ada few frens di london.
dok sana sebab belajar.
and sorang bisnes kedai makan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015