Apr 10, 2013

Bila Anak Mendemam, Blog Juga Join Mendemam~~

Assalamualaikum

Lama betul aku menyepi...
Zafirah demam..
dah 3 hari...
temperature tak surut²...iskisk~



Biasa lah orang ada anak, bahan bercerita semua pasal anak...
kalau anak tak sihat....blog pun tak sihat...EH!  :p
tapi betul tau...
sayu je tengok Zafirah lembikkkk sangat!
daripada seorang yang hyper
bertukar jadi lembik memang satu perkara yang amat merisaukan!!

Daripada seorang yang ceria,
murah dengan senyuman,
bertukar jadi seorang yang moody...
itu memang tidak normal !!
sangat tidak normal !! hehh~



Dari hari Ahad dia demam...
tak tahu lah apa punca...
mungkin kena hujan??
mungkin cuaca terlalu panas??
mungkin berjangkit dengan orang keliling...?
tapi berjangkit dengan siapa?
sebab takde siapa yang demam!
hurmm~


nak tido pun tak lena...tak sedap badan gamaknya~  -.-'



Dua hari aku cuti...EL gitu...
padahal ada kerja yang kena siapkan kat opis...



Bila bawak keluar, nampak dia mula nak aktif...
tapi bila malam je suhu badan naik balik...
selera makan memang OUT!!
daripada seorang pemakan,
bertukar jadi seorang yang gila diet!
bila bagi makanan, dia pegang je...
sikit pun dia tak jamah...
bagi air manis, dia minum sikit...
yelah dia tak makan apa pun...
kandungan gula dalam badan dah hilang...
so mak aku suruh je bagi air manis...
bagi dia bertenaga...
dengan tenaga yang sikit tu lah dia malasak habis²an...haihh~
bila tenaga dah habis dia lembik selembik²nya...
bagi ubat pun taknak makan...
macam mana nak makan ubat kalau makanan lain pun dia taknak telan??
mak aku suspek mulut dia sakit...
atau tekak dia sakit...sebab tu dia taknak makan...  T_T


tapi sempat lagi posing comel time tido...ko mampu?? muahaha~

Hari ni aku pi jugak opis...
settlekan kerja yang tertangguh...
print report je pun...
lepas tu submit ke Bomba...
dak encem amek alih tugas jaga Zafirah...
tak sanggup nak hantar Zafirah pi taska dengan keadaan dia macam tu~  T_T
dak encem cakap, susu pun dia taknak minum...
huwaaa~  dah la tengah malam tadi dia muntah²...
banyak kot!!
perut kosong, tapi muntah²...
iskk~  apa lah sakit anak mama ni???


Ya Allah, kau jauhkanlah segala penyakit berbahaya dari anakku...sembuhkanlah dia...Sesungguhnya kau Maha Penawar segala penyakit~



bacaan suhu pagi tadi...tinggi hoiii!!!  T__T

oke tu je nak update...
aku nak bawak Zafirah pi pakar kanak²...
mungkin kena amek darah segala...
harapnya takde apa² infection
atau paling teruk sekali kena masuk sepital....
harap kawan² tolong doakan kesihatan Zafirah ye...
sedih ni....sobss~  T_T








p/s:  terima kasih mereka² yang sudi bagi tips² untuk turunkan suhu badan...aku dah cuba satu persatu... :)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ala cian dia

aizamia3 said...

moga dak Zafirah takde pape dan cepat sembuh hendakNYA..

cakap kat dak encem suruh mandikan dia bagi suhu badan dia turun..

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

semoga cepat sembuh..teringat anak kat umah pengasuh...br 2 hari hantar kat pengasuh..selama ni mil y jaga...semalam nangis sampai teresak2...kesian sagt

Nurul Aziz said...

Kesian kan kalau budak2 demam, rasa macam kalau boleh biarlah demam tu transfer kat kita yang besar ni je.. apa-apa pun, semoga zafirah cepat sembuh.. aktif macam selalu. :')

Penyapu Lidi Sdn Bhd said...

get well soon almy !!

Mooniqueen said...

anak MQ pun baru baik demam...Semoga cepat sembuh ye syg

Nurulhuda Abdul Latip said...

Moga kembali sembuh..anak akak pun batuk balik ni..

Rozuan Ismail said...

39.5.. tingginya.. 37 lebih skit je dah pening2

Cik Puan Fadli said...

smoga zafirah copek sombuh...domam x ok gak hari ke-7, silo poie ke spital okeh...soh doc amek blood test...musim dengue skang...

SweetLikeWhat said...

terseksa rase anak demam kan..rase nak meraung pun ade..huhu..sabar ye yana..mama kena kuat tau..auntie doakan zafirah cepat sembuh ye sayang..aminnn

ifa said...

Baik awk g cek cepat... Skrg musim sakit kuku mulut

Baiduri said...

get well soon zafirah..

CikNaa said...

nampak susut zafirah..sian nye dia..

Norhaizan hakim said...

Kalau anak kecik demam memang semua kerja tergendala. Teringat anak jiran yg masih terlantar di PICU..semoga zafirah segera sembuh dan tidak ada msalah yg serius!

eima said...

insyaallah takd e pepe tu ... mungkin tonsil bengkak tu that y suhu tinggi, tak de selera ngan muntah tu ...

lepas amik antibiotik insyaallah akan sehat balik ... jgn risau sgt lah cuma kena lebih perihatin ngan berhati2 la ....

Mrs.Farhana said...

cepat sembuh ye zafirah...:)

..::..aRe-Na..::.. said...

klu ank demam mmg mak2 x senang duduk kan....cian dia,smg cpt sembuh yer cayunkk...

hazman fadzil said...

Semoga Zafirah cepat sembuh.... dan kesihatan / rehat ko pun kena jaga sama tau....

Gadis said...

cian dier...

untie doakan moga cepat sembuh yer..
aminnn...^_^

azs yana said...

comel betul zafirah . get well soon ya :))

NinaAz said...

Comel baby

aDisH.sHidA said...

semoga zafirah cepat sembuh...

J.M.R said...

uiks..tinggi gk suhu tu..ni dmm nk tumbuh gigi ke apa?:-)

get well baby!

eika_jps said...

salam perkenalan....siannya zafirah...anak eika pn baru baik demam....rasanya pertukaran cuaca kot...hari tu kan panas membahang n skrang musim hujan...jgn kata budak2ja yang demam...eika pn dah mula batuk2...

jemput singgah blog eika yer

http://atikarafina.blogspot.com/

Aty_Fared said...

Alahai...kesian tngok muker moody zafirah.......runsing kan..hilang segala mud kite jugak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015