Jun 9, 2010

My Water Moments

Aku suka pergi jalan²...bukanlah sekadar berjalan kaki di mall atau halaman rumah, *apakah* tapi pergi melancong atau bersuka ria dengan kawan²...Bila tengah enjoy tu sudah semestinya akan mengambil gambar bagi mengingati setiap detik yang telah dilalui...

Tapi........

kalau holiday di tempat yang ada air....?? contoh sungai ke, laut ke, aksi mandi hujan ke...erk~ *oke abaikan contoh nombor 3 tu (-_-") *

Bukan sebarangan kamera boleh direndam dalam air *sigh*


Masa kecik-kecik dulu takde kamera digital..semua guna kodak..Ada sekali tu aku tersalah pegang, habis terjatuh dalam air...laut...muka aku jadi pucat takut ayah marah...huhu~   Kamera tu bukan setakat rosak je, tapi memang tak boleh nak guna langsung! gambar² yang diambil pun rosak..rugi je...terpaksa beli kamera baru T__T


Masa di kolej pula aku berjaya membeli sebiji kamera (guna duit PTPTN..teehee~). Kamera digital yang biasa² je...Sekali bawa pergi Sungai Congkak...kununnya nak amek gambar tengah mandi...rasa dah cukup berhati² time tu...letak elok elok kamera atas batu.. tengah sibuk mandi........... pelepuuppp!  baik punyerrrr kamera tu landing dalam sungai....Hantar pergi kedai sebab ada warranty lagi...tapi memang dah takde rezeki kut...kamera tu dah tak boleh pakai sangat...asyik rosak je setiap kali nak ambil gambar T_______________T


Sekitar tahun lepas, aku pergi holiday dengan family aku kat Tenggol Island....pemandangan darat dan laut nya tersangat lah cantik....


:: Airnya hijau...awww~ ::




:: Ada peluang untuk belajar diving...err perasan tak gambar tu macam kelabu?? hurmm~ ::




Mungkin aku akan dapat menggambarkan saat² aku berendam di dalam air dengan lebih menarik sekiranya aku memiliki sebuah kamera kalis air.....

seperti......




Sony TX5!!!! *wink²*   ^_^


Dengan menggunakan kamera Sony TX5, mungkin tak perlu risau kamera kotor bila time makan BBQ ketika berkelah sebab kamera boleh dicuci terus dengan air...weeeee~






Tak perlu juga risau untuk sentiasa menjaga kamera takut hilang sebab terpaksa letak jauh dari tempat mandi...



Juga tak perlu risau kamera akan rosak sekiranya ingin mengambil gambar ketika berendam di dalam air...\/(^_^)




Selain daripada water proof, terdapat juga pelbagai jenis 'proof' lain pada kamera Sony TX5 ni...Ada shock-proof, temperature-proof and dust-proof....HUH! kira agak kebal juga la kamera ni kan...awww! *_*    Bukan setakat function je yang hebat, rupanya juga begitu menawan..anggun, ayu meletops! weewwiittt~ 



 :: Kalau ai menang kan, ai nak yang kaler shocking pick tu tau...dari jauh boleh nampak...hahaha~ (ada niat untuk riak di situ..astaga~) ::



Funtion lain yang terdapat pada Sony TX5 ialah seperti berikut::

♦ 10.2 Mega Pixel T Series 4x Optical Zoom Cyber-shot (Green)

♦ Water-proof (up to 3 meters)

Handheld Twilight

♦ Intelligent Sweep Panorama

♦ "Exmor R" CMOS Sensor

BIONZ Image Processor

♦ 25mm wide angle Carl Zeiss® Vario-Tessar lens

♦ Standard retail price RM 1499.00



Menarik bukan?? korang....dah beli ke??muehehe~

Untuk maklumat lanjut boleh klik je iklan Sony yang tergedik² keluar dalam blog aku ni atau klik saja di link berikut

http://www.sony.com.my/product/dsc-tx5


http://www.nuffnang.com.my/blog/2010/06/07/my-water-moments-with-sony-tx5/


Selamat berendam!! \(^_^)/


29 comments:

niesz said...

syok nye...skuba2!!hihi..xpnh lg ade experience cam tu..mau2!

Lya Colours said...

saya paling suka waterfoollllll
hihi
laut takut nk mandi la
sbb skrg pantai kat tempat saya ni ada buaya
huhu

cha said...

kalau jatuh dlm air tak pyh susah2 kan

oh i dh lama tak buat entry project alpha huhu

y@n@ M!B said...

:niesz :
jum gi pulau jum..wee~ ^_^

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
laut ada buaya??bahye nye..mandi kolam kt rmh je la..ngee~

y@n@ M!B said...

:cha:
pe lg..kali ni buat lg..hehe~ ^_^

POSH76 said...

cantiklah gambo dlm air tu....kalu I pun mau kaler PINK jugak hehe

POSH76 said...

cantiklah gambo dlm air tu....kalu I pun mau kaler PINK jugak hehe

POSH76 said...

cantiklah gambo dlm air tu....kalu I pun mau kaler PINK jugak hehe

POSH76 said...

cantiklah gambo dlm air tu....kalu I pun mau kaler PINK jugak hehe

lionteen said...

beshnyeee...
rindu nk blk ganu..
mndi pantai..
hehe

y@n@ M!B said...

:POSH76:
uish tetibe byk lak komen..hehe~

pink seksi..awww~ =p

y@n@ M!B said...

:lionteen:
pi la ajak famili bercoti..besh! =)

aziera.illina said...

alaaaaaaaaaa nakk la cmera gni
tp zra nk nikonnnn
heee~

syahira ariff said...

semoga berjaya sis
best tau pakai kamera kalis air
biasanya kamera ni bukan setakat kalis air,malah tahan lasak
sesuai untuk sis,tehehehe

*lamer rasanya tak terjah bl0g sis
agak bz kebelakangan nie
=]

JULYA said...

kat mana pulau ni.nak g.dah lame bercita2 nak g skuba.wuuuu.mahal gak cam ni.kite tgh pk nak bli cam biase or yg gedabak cam photographer tu.

y@n@ M!B said...

:aziera.illina:
nikon tu kena bli dslr tuh..hehe~

y@n@ M!B said...

:syahira ariff :
tenkiu...

ecece tlg promote skali nmpk..huhuhu~ =p

y@n@ M!B said...

:JULYA:
kt terengganu..gi la memang best! =)

dotblogspotdotkom said...

bila la plak pacek nak p bercuti nih....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

lain kali kalao nak bercanda gitu ajak l0lly sekali b0leh ?

ekeke

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
hehe pi la ajak my luv..=p

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda :
lorr ofkos la buley...tp tggu dpt camera dl yeh...lalala~ ^_^

Fitrihadi.com said...

woo heavennya mandi laut... good luck for the contest..all the best :)

y@n@ M!B said...

:Fitrihadi.com:
hehe tenkiu² =)

meo_jiwang_karat said...

erm nak bagi kat gadis pujaan ati lah... :D

meo_jiwang_karat said...

erm nak bagi kat gadis pujaan ati lah... :D

meo_jiwang_karat said...

erm nak bagi kat gadis pujaan ati lah... :D

y@n@ M!B said...

:meo_jiwang_karat :
watpe bg kt org..baek guna sendiri..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015