Jun 21, 2010

Entry Tertunggak Sukarelawan Yayasan Salam Malaysia

Korang pernah dengar ke?? aku tau pun dari kawan aku, Su...dah lama kawan aku ni mintak aku buat entry ni..aku peram je dalam draft...udahnya lupa...sampai la hari ni...tak baik aku nih..huhu~

Korang klik aja kat link ni oke untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai yayasan salam-->Yayasan Salam Malaysia..

Actually, sukarelawan² yayasan salam ni ada buat program yang diberi nama MY OLE-OLE.

Program My Ole-Ole sangat memerlukan bantuan dan sokongan orang ramai untuk mengumpulkan barangan keperluan bagi komuniti yang memerlukan sempena Hari Raya AidilFitri dan Deepavali nanti.

Jadi kalau korang pergi menjejakkan kaki di mana² hypermarket Giant kat area selangor dan KL ni, korang akan nampak banner My Ole-Ole kat pintu masuk dan pintu keluar.

Berdekatan dengan banner tu pula akan ade beberapa sukarelawan yang berlegar-legar bagi pamplet..Silalah berikan senyuman anda yang paling manis oke..sedih dorang ni kalau orang buat sombong dengan dorang...Kalau kawan aku ni pula jenis yang cepat touching, udah ilang mood terus dia nak buat promotion tu.....ish³ kesian taw -_-

Tak salah pun nak senyum kan walaupun tak suka dengar dorang promote² ke, tapi tolak lah dengan cara yang elok...kita orang Malaysia kan ada budi bahasa ^_^




Sukarelawan² ni tak harapkan korang bagi barang² yang hebat dan mahal² belaka....janji uols ikhlas sedekah...then kalau nak sedekah pun baik bagi barang yang tahan lama..cam biskut...beras etc etc...

"tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima"  tak gitu?? *wink²*.

kat bawah ni jadual sukarelawan² yayasan salam menyerang Giant...weeee~



Promosi di Giant utk Hari Raya & Deepavali
  • Masa: 10 pagi hingga 7 malam.




BULAN
TARIKH
LOKASI
Jun
6/6/2010
Giant Kota Damansara
27/6/2010
Giant Bandar Kinrara
Julai
11/7/2010
Giant Kelana Jaya
25/7/2010
Giant Shah Alam
Ogos
1/8/2010
Giant Kota Damansara
8/8/2010
Giant Bandar Kinrara





Korang boleh lah serahkan barang² tahan lama yang nak disedekahkan tu di meja dorang nih..Senang cite time shopping kat Giant tu beli la lebih sikit, pehtu letak sikit atas meja dorang ni...idak lerr susah korang nak tolak trolley nanti kan...muehehehe~

Jika ada sesiapa yang berminat untuk menjadi sebahagian dari sukarelawan, boleh lah hubungi nombor yang tertera di kaca TV bawah ::


Alisa (012-266 6571)

atau

Rozi (017-6504377)




Selamat berkhidmat kepada masyarakat... Assalamualaikum~ \(^_^)/






20 comments:

cikCEPET said...

alaa..
kt kedah tade ag...

sob.sob.sob :(

meomib said...

erm, kat ne cik yana menyorok dlm gmbr nie?

tangkap gmbr ek?

insya-Allah... same2 kite hulur bantuan

Irine Nadia MaRceLLo said...

kenapa giant melaka x tersenarai.haihh...nmpk sgt dengki.huhuhu

sugar2 kapas strawberry said...

nk derma....tp giant kuantan xde eh

syirakhalid said...

erm..giant yg berdekatan dgn tmpt sy pun takde jugak...camno...?

y@n@ M!B said...

haha nampak gaya readers saya suma duk jaoh² nih..huhu~

dorang buat kat selected Giant je kut ^_^

Mr feckry said...

insya allah kalau gua jumpa gua akan drop sikit. Tapi gua memang tabik lu orang ni

jane said...

wa....siyes aku ketinggalan bab2 gini babe

JULYA said...

kat seremban idak le pulak ade ye...klu boleh suh ler kawan kamu tu mari ke seremban.baju2 lame bnyk ni.tp stil leh pakai lg

y@n@ M!B said...

:Mr feckry :
tenkiu bro..really appreciate that! =)

y@n@ M!B said...

:jane:
hehe ko dah baca ni kire ko tau gak la =)

y@n@ M!B said...

:JULYA:
nanti sy cuba sampaikan kt kwn sy tu ye ^_^

POSH76 said...

besar pahala tangan yg memberi...yg penting ikhlas...nanti kalu pi leh singgah ni

POSH76 said...
This comment has been removed by the author.
syahira ariff said...

ini bagus,kerja kebajikan
tp kn kalau promotion suh beli barang,awal2 lagi saya larrikksssssssssssss
hehee

cik pink said...

hai semua..wat mase ni yayasan salam just bekerjasama giant area kl n shah alam je dulu..insyaallah ade rezki lebih kami akan usaha untuk seluruh negeri di malaysia..sape2 yang berminat boleh daftar sebagai sukarelawan di www.salam.org.my....jika ade aktiviti sukarelawan kamu semua akan dipanggil..insyaallah..

papabear said...

July nanti kat Shah Alam... boleh check this out :)

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
haha klu soh bli brg pon sis larikss..tp tgk brg gak..klu best pe slhnye bli kan kan kan =p

dotblogspotdotkom said...

2² belum kawen lagi ke?..huhuhu... nnt pakcik kol.. ajak tgk wayang kat SAC Mall..huhuhu

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
haha penyalahgunaan tenet sungguh pacek nih =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015