Jun 29, 2010

Jum Shopping di Bandung!!

Korang pernah pergi Bandung??

aku....

tak pernah =(

Menurut saudara mara dan kawan² terdekat yang pernah ke sana, dorang cakap tempat tu best!

best sebab boleh S.H.O.P.P.I.N.G!!!

Orang perempuan ni memang pantang pergi tempat² yang digelar 'shopping paradise', memang tak cukup luggage nak angkut barang...Silap haribulan terpaksa sedekah sikit kat orang sana sebab terlebih muatan...hohoho~

Pagi tadi, elok aku layan mata yang bagai di-gam (setan main tarik² la tu), dapat lak emel dari kawan aku yang mejanya cuma beberapa inci di sebelah aku...(-_-")




Tuuuuuu dia...terus terpelanting kaooo setan² yang duk gayut² kat mataku tadi...miahahahaha~

alaaa benda ni lebih kurang sama macam iklan nuffnang yang Nota Cinta from Coffee-Mate tu....cuma yang ni kita kena main game...wow!!

Gimana caranya dong?!!


Step 1

Klik link ni--> Yuk Shop Till Drop!



Step 2



:: Sila pastikan anda berumur 18 tahun ke atas...takkan la pihak MAS nak bagi budak sekolah rendah pergi shopping kat Bandung kannnnn~ ::







Step 3



:: Silalah baca instruction dan terms and condition baik² *aku tak baca pon terms dia..malas ye..malas...sekian! ::






Step 4


:: aaaa shopping la korang sampai lebam!! weeeee~ *alangkah nikmatnya kalau dapat shopping macam ni...tadahhhhh je beg..* Tapi jaga² dengan hanger kosong tu kalau amek hanger tu kena tolak 50 poin...huh! rugi²~ ::






Step 5


:: Inilah markah saya!! meh challenge meh..wakakaka~ ::






Step 6


:: Isi je lah details uols then lengkapkan slogan itu...slogan lagi oke kut dari mesej cinta...ngee~ ::







Step 7


:: Ajak kawan ramai² main game ni!! yeehaaa~ ::




Selepas tekan 'submit now'..............aku dapati..........

*****

********

***********

**************

*******************

*************************

*********************************

*************************

 *******************

**************

***********


*****


:: dem!! saja la tu nak suruh aku main banyak kali...tak tahu la berapa point yang aku perlu dapat untuk melayakkan aku pass! hehh takde masa la pulak nak mengadap menatang ni je...huhu~  ::




Tarikh tutup adalah pada 11 July 2010...Kalau tengok kat web rasmi MAS pun memang ada iklan shopping ke Bandung tu...huhu~






Apa laghik....cuba la!! Kalau ada yang menang sok sila kecoh² di blog anda...buleh aku kirim barang...hehehe~






P/S:: Seronok pulak aku buat iklan free ni...huhuhu~

P/S:: Cute gak kan watermark aku tuh bila dah tepek kat banyak² piccas macam tu...ngee~ *_*

23 comments:

Lya Colours said...

tuh la jeles btol tgk watermark tuh
huhuhuhu

sue PINK said...

JOM PI BANDUNG?? NAK TAK..HEEEEEE...
cantik watermark yana..su wt sendiri je lah..hihi

syirakhalid said...

insyaallah sy akan pegi soon... ;p
tp tetap nak terai jugak game ni.
thanks 4 the info dear!

syahira ariff said...

wahhhh!!
game shoppping!!
i like dis
nak try la main
thanx for sharing sis
=]

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
pi bli satu! tehee~




:sue PINK:
nakkkkk! tp skrg nan ado bajet =(




:syirakhalid:
ur welcome...nk pi nnt bgtau leh kirim²..hehe~




:syahira ariff:
try jgn tak try ^_^

POSH76 said...

sis pun masuk mana taw ada rejeki nak ker BANDUNG hehe

DuniakuAbstrak said...

"shopping kat bandung murah giler, byk pilihan syurga barang2"..member aku ckp..hehe..

y@n@ M!B said...

:POSH76:
betul³ mana tau kn..cuba je..hehe~




:DuniakuAbstrak:
haha kwn aku pn aytnye lebey kurg gitu je =)

dotblogspotdotkom said...

ini kerjaan kamu ye ye... datang office... main gem.. nak kene kamu nih... huhuhuuh

niesz said...

wakaka..game rupe nye..niesz br nk kirim kain batik dr bandung..hahaha..

ribena.illina said...

mmg cntek watermrk tu
jeles2
nk jugakkkk
tlg beli leh sis?
hahaha~

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, SILA GOOGLE TAJUK-TAJUK SEPERTI DI BAWAH INI:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

lionteen said...

try lg..
bg menang..
besh shoping kat bandung..
hehe

NiZaM Limited said...

wahh..shoppingg..
abesla kalo bwk bini ke bandung tu..abis pokai nnti..ahaks..

JULYA said...

tahun lepas pergi bandung..tapi tak sempat shoping pon.mau ikutan kontes donk

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
haha bukan selalu pown ^_^

y@n@ M!B said...

:niesz :
sila jgn kecewa ye ..hehe~

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
bak duettt nnt sis bli..ngee~

y@n@ M!B said...

:Fakeh:
thanks 4 da info =)

y@n@ M!B said...

:lionteen:
mals nk try byk kali...tp nk menang...hehe~

y@n@ M!B said...

:NiZaM Limited:
bini lak suka bwk laki pi shopping..bank bergerak la katekan..huhuhu~

Welcome2Bandung.Com said...

We offer Budget Bandung Hotels, Bandung Holidays, Bandung Vacation, Bandung Shopping, Bandung Packages, Bandung Tour, Bandung Transportation at www.welcome2bandung.com

Ms and Mr Red Ribbon said...

hi, saye leh wat perkhidmatan tour guide kat bandung. sewa homestay pon dalam harga sangat sangat berpatutan. sila layari blog saye untuk info...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015