Jul 23, 2009

Yasin VS Histeria?????


Ehem2...musti uols agak musykil kan tajuk n3 aku kali ni??huhu...
Nk tau pe cite di sebalik cite???? Truskan bc smpi abes ye...ni bkn cite suspen, merepek atau lawak...tp kisah benar...br je terjd tgh hr td dlm kul 12.45pm bersamaan hr Khamis (tarikh Islam x ingt...ish3)

Mule2 aku nk cite, ade sorg akk kt unit aku keje ni saket kanser ovari, kak Aimi name diberi (ewahh!!). Esok beliau akn menjalani pembedahan....umor akk tu dlm lingkungan 40an laaaaa. Skrg akk tu kt dlm wad sepital PUSRAWI, KL...cian akk tu...so tadiiiii, dept. aku ni (bhg. Demografi) ade la wat bacaan yasin and solat hajat utk doakan akk ni selamat pehtu utk sambut pose (nk pose dh kannn..cpt btol mase berlalu)

Tapiiii bacaan yasin tu hanya utk staff di bhg Demografi je, so wat kt dlm dept weols je la kannn...solat hajat br utk satu jabatan, so dorg wat kt surau besar sket, kt Blok C7 x silap aku...

Pehtuuuu...nk dijadikan cite.....time weols tgh nk bc yasin....mcm biasa la kannnn..ade mukadimah2, selawat2 seme...mcm tahlil gak la kannnn....

Thennnnnnnnnnnnnnnn....abes je bc Al-Fatihah.....tetibeeeeeeeeeeeee.............

huh!!! ni la part suspen nyeeee.....jeng3.....

*

**

***

****

*****

****

***

**

*

Aku terdengar cam ade org jerit2...aku agak blurrrr la tadi kannnn sbb nyeee aku xpnh tgk org histeria dpn aku.....so memule dgr tuuuu aku hengat bunyik hp ke (skrg kn ringtone seme merepek2 je, bunyi baby nanges pn ade), radio rosak ke....adeh....sengal gak aku ni kannn....haha....

Pehtu aku tgk seme bangunn...aku pon ape lg....da t'sedar org tu histeria ghopenyeee...angkt la bontot g jejauh sket....huhu...bkn ape, aku x pnh ade experience cemni...so aku xtau daya tahan bdn aku cane...mmg aku rase aku kuat....tapiiiiii selg bley elak, aku elak la kannnn....

Meremang gak bulu roma and segala bulu2 kt bdn aku ni (oopppsss tersenset laks...ish)...xlps2 mulot aku istighfar...Subhanallah...terkezzut sgt2...pehtu aku trus lupe ayt ape yg fatot aku bc bile dlm situasi cemtu...terkezzutttt la katekann.....sape2 yg pnh mengalami tuuuu maybe akn paham laaa perasaan aku time tuuuu....

Last2...aku bc je surah yasin yg ade kt tgn aku tuh, pehtu bc Al-Fatihah...janji ade gak ayt Qur'an aku bc kannnn...selesai bc, barula rase tenang sket ati aku....tp akk td tu still jerit2 lg...aku xnk la cite detail2 kannnn...wpn uols xknl akk tu, aku pn xbrape nk knl akk tu, tapiii xperlu la aku nk aibkn die.....uols phm2 je la cane situasi owg yg kna histeria ni.....Nauzubillah.....

Then, ustaz yg ketuai bacaan yasin ni xbrape nk arif sgt bab2 mengobat org histeria...so dorg pggl ustaz dr bhg. len....dlm mase tggu ustaz ni, akk tu mcm da senyap.....
Tapiiiiii bile ustaz tu msk je bilek tpt akk td diletakkan, trus die jerit blk...fuhhh...dlm ati aku ckp, "hebat btol ilmu ustaz ni, br tgk muke die da jerit...Subhanallah..."

Ekceli, selain aku, ade la gak org len yg 1st time tgk org kna histeria ni...so kami ramai2, together2 merasa seram aa....hik3...

Time ustaz tu tgh ubt2 akk tu, aku da xlrt nk tggu, nk dgr akk tu jerit2...soooo aku pn berambus....wahaha...saje je alasan nk mengular tuuuuuu...lalalala....
Ade gak pompuan2 len yg rase diri dorg xbrape nk kuat, disuroh duk kt belah luar dept.
Hr ni lak aku mmg ade appointment dgn org...so terpaksa kuar gak...pehtu blk opis da kul 3pm...haha...lebey2 lak kn....

Smpi2 aku ty kt akk kt unit aku ni, kak Ann, "ade solat hajat gak ke td??" ty aku...
"ade, dorg wat kt surau bawah ni je", jwb akk tu.....

Naseb gak ade solat hajat, kirenyeee xde la org pasan sgt kehilangan aku....ngeh3.....
Kak Ann ckp, ustaz tu abes ubt akk yg 'saket' td dlm kul 1++pm...pehtu solat hajat abes dlm kul 2pm....hehe...lame gak aku menghilang....ish3...bkn sengaja ye...terpaksa....da janji dgn org...huhu...

Pada kak Aimi, Yana doakn moga kak Aimi slmt jalani pembedahan, tabahkn diri kak Aimi, yakin pada Allah, insyaAllah semuanya akan selamat....

And pada staff2 Demografi yg len, byk2kan baca Manzil, Ma'thurat ke, ayt kursi ke, sebg pendinding diri...Mak aku pn da pesan soh bwk surah Ma'thurat dtg opis (mak aku mmg fobia sket mende2 ni) tiap pg time dtg opis bc...ye la, kite xtau bala yg akn dtg....Semua tu kuasa Allah...sebg hamba yg lemah, kite kna sentiasa berusaha, berdoa and redha dgn qada' dan qadar...insyaAllah semuanya OK!!

Adk aku bleh plak gelak ble aku cite psl pengalaman aku ni...siot tol!!xjd nk suspen..haha...adk aku ni da byk experience dgn makhluk2 halus lg ghaib ni...huhu...tp die kate die xpnh tgk org histeria, pnh tgk org kna rasuk je...lg manTOP kut...huhu...die kate histeria xde pape sgt..just kna kuatkn semgt je sbb mende tu bley jangkit2....Wallahualam....

p/s: blk keje kompom aku ajak dak encem rayau2 dl smpi mak aku blk keje...wahahaha...penakut gak aku ni sbnrnyeeeee...isk...fadan muke dak encem...hik3...jgn mara aaaa....~~~









11 comments:

lionteen said...

np yek tibe2 die hsteria?
time bc yasin lg tu..

y@n@ M!B said...

:lionteen:
ontah la..lupe nk ty die..haha..
biase la kn setan/jin ni rase panazz kut ble bc yasin..tu die serang mane2 org yg lemah semgt...
so sile bc ayt pendinding slalu yek..^_^

e f f a said...

hehe efa pon penah tgk tyme skola teknik klang dlu..histeria berjemaah ramai2 naik bus anta berubat..lawak pon ade...tp ape2 pon amalkan ayat kursi insyaAllah oke kan kan ;)
ala ta pe..sis ade dak encem..hehe

y@n@ M!B said...

:effa:
klaka eh??mcm expert je..relek..huhu..bagos3..
sis smpi skrg seram lg..
terbyg2 sore akk tu jerit2..ish..^_^

chipsmore said...

ohh...sy x pena tgok org histeria depan mata..huhu,,,

y@n@ M!B said...

:chipsmore:
bagos la xpena tgk..xbesh pon..huhu..

dodonut said...

ni ke post yg ko srh aku bc??
hm.aku tak penah tgk depan mata..tp kt matrik penah da kes smp ramai yg kene,berjangkit..sume org dpt cuti..HAHA..

y@n@ M!B said...

:dodonut:
a'ah..hehe..
aku pn xde la tgk muke akk tu.dgr sore pn da meremang bulu roma..huhu..
aku knl je akk tu...^_^
tp hr esk tu akk tu dtg keje cam biasa..felik gak aku..adeh..

Ariey said...

bykkan baca ayat kursi sekurang2nya dua kali sehari pg dan mlm syaitan mmg takut nk dekat org yg mengamal bacaan ayat kursi ni..

y@n@ M!B said...

:Ariey:
orait..nnt yana amlkan..biasenye bc skali je time nk tdo..^_^

Kojack de Alloohaa said...

ish3..sian akak 2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015