Jul 15, 2009

Family are The BEST!!



Weekend hr tu aku kuar jln2 dgn parents aku yg terchenta..since adk aku xde (die blaja kt uia Kuantan, skrg bkn musim cuti yeeaa) aku la yg jadi ank emas+kesygn+manja+special+tergedik (erk lebey ni)...


Since aku br je semggu keje, hr2 bgn kul 6am, kalo pose bgn kul 5am..huaaarrghhh!!!
Bile msk weekend jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeww...amek ko!! aku qada' blk tido2 aku yg xcukup tuuuu...wahahahaha..kul 10-11am br bgn...masyaAllah...ape punyerr ank dara la ni kannnnnnnnnnn..ngahahaha...

Hr Sabtu hr tu, aku bgn je tdo, aku tgk parents aku duk cbok siap2, pakai bj lawa2..aku blurr la plak kannnn, "dorg ni nk g mane??" ckp aku dlm ati....

Aku pn wat deekkkkk je la kannn..siap leh men2 tenet lg...tetibe ayh aku bising soh mandi cpt...Lg la blurrrr...almaklum la br bgn tdo..enjin2 kt otak aku ni blom fanazzz lg..huhu..


aku: nk g mane mak??

mak: g kenduri laaa..


aku: huh??kenduri?? pesal xckp??xtau pown..
sape kawen?? (haa bertubi2 aku 'tembak' mak aku..hoho)


mak: Heh, mak dh ckp mggu lps lg laaa..
cucu Sarimah kawen...


aku: aik...ble mase mak ckp??mane ade..ish3...
sape Sarimah??


mak: ade la mak ckp..tu la awk mak ckp xdgr..
Sarimah pelakon tu..kwn sekola ayh...ayh aku sekola kt SEMSAS dl


aku: ade ek??hehe...
erm xknl la sape tu..(pelakon veteran..umo die skrg da 60++)


mak: g la siap cpt..da kul brape ni...

aku: *br terhegeh2 nk g mandi..lalalala*




Dlm kul 1 gak br gerak dr umah..huhu..
Kenduri ni dorg wat kt dewan Felda Jln Semarak kt KL nuunnnn...Kalo time2 weekend ni, name KL tu opkos la jemmmmm kannnn...

Sooo smpi kt dewan tu nk dkt kul 2pm...Ramai gak manusia dh name pon kenduri kawen kan..apola..

Sesmpi je ayh aku trus carik kengkwn die...fuhhhhh syok plak tgk org tue2 ni jmpe kengkwn...hehe..meriah je...
Almaklum la jarang jmpe..ade yg lame xjmpe...

:: kwn cr gak, makan wajib juge yeaa...masing2 da lapo ni..hehe..ni la my beloved parents..mmuah2.. ::

p/s:: food yg D'Felda ni msk mmg sedap..sedap sgt..huhu..


Sbnrnyeee tn rmh utk wedding ni membe sekola ayh aku. Sooo ramai la kwn2 sekola die dtg..ade setgh tu x pnh jmpe since abes sekola...korang bygkannnnn da brape belas/puloh taun x jmpeeee...tp leh knl lg muke...dasyat dorg ni...


:: aku lupe lak nk amek gbr time dorg tgh peluk2, excited glerr jmpe membe lame..huhu ::


Alumni sekola ayh aku ni plak sgt2 laaaaaa aktif....dorg mmg cr blk seme ex-students sekola tu...
Kalo ade pembaca2 blog aku ni penah sekola kt SEMSAS, Pahang ni,
sile la komen aku..bley aku knlkan kowg dgn pengerusi alumni...huhu...

We ol lepaks kt dewan tu smpi kul 5pm..biasa la kan laki ble da jmpe membe, tmbh2 membe yg lame glerrr or payah glerr nk jmpe...mule la teringt nostalgia lame la, borak psl biznes la..mcm2...sonok tgk org tue2 reunion..huhu...cano la aku agaknyeee da tue sok jmpe kengkwn...huhuhu....

Fatotnyeee majlis abes kul 4pm..tp tn rmh mmg da mtk permission dgn org kt Felda tuh extend smpi kul 5++pm....Fenat dh aku nengok katerer2 tuh kemas2 meja, makanan seme, tp weols xreti2 nk bgn...hahaha...pehtu asek mtk air je..letihhh borak2...haussss woooo....
Dh aa xdpt amek gbr dgn Sarimah tuuuu sbb time die ade aku dgn mak aku g smyg kt surau..adeh...ble blk je dewan dorg kate Sarimah da blk..hurm...xlarat agaknyee..org tue kannn...xpe la...xde rezeki..
Dlm kul 5 lebey tu br la seme reti nk bgn...ish3...

Thennn...destinasi seterusnyaaaaaa ialah........
rmh macek aku kt Ampang...we ol g smyg Asar kt c2. Pacek aku dr Segamat pn ade dtg gak. So kire kumpl kt Ampang dl...

Then gerak g umah pacek aku kt Gombak lak..area2 uptown Danau kota nunnnnn...hoho...
Die ajak dinner kt umah die..

Tujuan dinner kt rmh pacek aku is utk jmpe dgn sedara2 belah mak aku yg dtg dr Indon..ar
wah nenek aku pure Indon yeaaaa..so aku ni kire ade mix indon jugak laa...wahahaha...vangga2!!

Aku pnh la jmpe dorg ni time aku form 3..mase tu arwah nenek aku idup lg..mak aku saje a ajak g visit kg kt Indon (Kampar) nk ks generasi batch aku ni knl dgn sedara2 kt sane..

So skrg kire da 9-10 taun gak xjmpe dorg..windu2...wpn bkn seme org2 kg aku tu dtg mesia, tp dpt jmpe dgn adk pada arwah nenek aku pon jadi la...
Tgk je muke die, berdegup jantong aku..tetibe jd windu glerrrrrrr dgn arwah uwo (gelaran bg nenek)...muke dorg cam lebey kurg je...isk...

"Moga uwo ditempatkan bersama2 golongan org2 yg soleh & solehah...aminnnnn..."

:: dr kiri-- mak E, aku, mak Onga, Uwo ochiok (adk pada arwah nenek aku), mak and udo Tina ::


:: Gbr dgn si licik copia ni mmg 'wajib' amek yeea..huhu..kecik2 da ske posing2..ish3..naseb tomey..hoho.. ::


:: ni la makanan2 masakan org2 Kampar, Indonesia...kalo kt mesia, maybe kedai2 yg ade mskan Padang ade lauk2 cenggini ::



Time makannn seme x hengat dunia..yg mane kunun2 dlm proses diet pown melantakkkk gak..haha....sbb lauk2 die sgt sedap and mmg payah nk jmpe kt mesia...pehtu bkn seme org terror msk lauk2 ni..tp mak aku bley je nk msk2 kannnn...heh3...


:: ni la antara lauk2 yg sukar dpt kt mesia kecuali dua yg bwh tu..huhu...ompok tu mmg mskan org Kampar..xtau la kalo ade yg pnh dgr..die ikan msk dgn ape tah..tp rase die pedas+masam+manis...haaa..imagine2..sedapppppp..nyumm..nyumm ::


Pas makan seme jd ular sawaaa...ish3...naseb aku mkn sepinggan je, xde la mls sgt nk gerak..huhu..


Then we ols pown borak2 la kannnn dgn sedara2 yg dtg tuuu, ty kaba, cite mcm2...dlm kul 10++pm cemtu br blk sbb seme da ngantok..kekenyangan...hoho..

Weols juge ade plan utk g visit kg di Kampar next year..maybe raya skali kt sane..mesti ramai glerrr sedara2 kt sane yg weols xknl...adoiii...cedey2...


**Pada uwo ochiok, moge2 uwo sehat sentiasa (die blk Kampar semlm, xtau kul brape). Yana syggggg sgttttt2 dgn uols...tp xde rezeki utk kenal lebey rapat sbb terpisah dgn sempadan dan laut..huhu...moge2 kite dpt jmpe lg yeee...maybe dpt raye skali nnt.Trimas sudi dtg Mesia...mmmuaaahh2!!!!**


p/s: fuhhhhhh payah btol nk haplod 1 n3..3-4 hr br leh publish....ish3...mcm xde ms sgt lak nk on9 skrg....adeh la....













5 comments:

y@n@ M!B said...

testing..
bismillah...^_^

Rina said...

Salam..

Yana!! hehe.. oo, bloghopping eh? cane le jumpa blog org? dr cik dodo ye? =)

anyway, skang ni keje katne? hehe.. org kat ukm, jd RA.. =D

Kojack de Alloohaa said...

woohhoo..bestnya..!!

chipsmore said...

sarimah yg belakon cite madu 3 tu ea?? ;)

y@n@ M!B said...

:Kojack de Alloohaa:
ape yg best?? ^_^


:chipsmore:
ontah la..xknl sbnrnyee..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015