Jul 8, 2009

Malu bertanya sesat Jalannnn~~



Msk ari ni kire br 3 hr aku bekerja..1st time keje dgn govt, kt Putrajaya lak tu..B4 ni keje private company je, pehtu building kecik2 je...yg kt Putrajaya ni, building besar2, byk dept, struktur bangunan lak seme same je..Mmg leh sesat aa bg yg x familiar cam aku....

Wokeysss.... aku nk story sket kisah aku g keje pg td..hehe..
Sila jgn ketawa atau senyum...kerjasama anda amat dihargai...mekaseh!!!



Aku kuar rmh awl td, kul 7am, panaz2 enjin 10 mnt pehtu trus... vrooommmmm...tkt jem cam semlm..tu yg kuar awl..

Smpi2 td aku park la kete aku kt tpt parking yg aku kureng familiar (cni ade byk tpt parking tp asek full je). Aku bajet park kt tpt ni dkt sket nk g jab aku. Pehtu kuar kete je aku mcm agak lost sbb xjmpe lak jln nk g jab aku keje ni haaa (kt C6)...Aku tau ikut jln jaoh je, tp sbb xmo maluuuuu and fenattt aku pose hr ni, aku pn men redah je ikut mane org len g..haha..bile lg aku nk explore tpt ni kannn...



Kunun2 aku nk nek la lift yg t'dekat dgn parking area tuuu..tp kna msk kt basement parking..
da smpi basement, aku pn poyo je jln straight cam tau je lift tu katne..kebetulan lak blakang aku time tu ade la sorg mamat ni..aku pn jln la slow2 sbb nk ks die pintas aku, leh aku follow die.nk ty segan..hik3..tapiiiiiiiiii die xmo lak pintas aku, die ikot je blakang aku..haish...
Maka xdpt la nk meng'cover' yg aku ni da sesat sbnrnyeeeee. berpusing gak aku jln cr lift..hoho...naseb mamat tu xensem, xde la malu sgt..ngahahaha..

Last2 die pn tego aku...


mamat: br keje cni ek??

aku: (smbl kontrol maluuu) a'ah, ari isnin ari tu start...

mamat: owh..tgkt brape ni??

aku: tgkt 4...



Kebetulan mamat tu pn keje kt tgkt 4 gak..so aku pn follow je la dieee.....

Sesmpi jeee kt tgkt 4.............................................................................

aku rase cam felik je tpt tu..cam xfamiliar sgt....die pn bukakkn pintu utk aku. tp aku xmsk, aku duk je kt luar...die tgk aku cam felik jeeee die pn ty...



mamat: cni kan??

aku: eh bkn..len ni (muke konpius)

mamat: ni la tkgt 4...

aku: erm..len je ni..bkn cni... (fenin aku time ni. pale aku pusing2 tgk keliling kut2 la mamat tu yg slh level)

mamat: awk jab. cni kan??


aku: erm..sy jab. perangkaan...(tetibeeeee br la aku t'sedar yg aku da slh blok!!!!!wahahaha)

mamat: jab. perangkaan C6 dik..ni C7...

aku: (dgn muke yg tebal--naseb xde owg len time tu) oooo blok sebelah ni je kn?? sore mesti mau kontrol macho..ayt pn musti canteq wpn tau da slh

mamat: aah...awk trn kt lobi, kuar ikut pintu utama pehtu jln trus je..senang ckit....

aku: ok2...(lajuuuuu je aku tekan lift nk trn cpt..ish...malu2)



Tapiiiiiiiiiiiii time mamat tu tgh explain2 kt aku ade la macek2 mane tah br smpi floor tuh..die pn bgtau kt macek2 tu yg aku da sesat....waaaaaaaaaaaa...macek2 tu senyum je laaa kannnnnn...haha...siot je

Smpi je lift aku trus msk dlm...x hengat lak td aku ckp tenkiu ke x kt mamat tuuu..rasenye aku ade ckp tenkiu kt die..huhu...nk cpt 'blah' sbb maluuu sgt..hehe..tp kalo xckp tenkiu tu sowie la ye bang klu die bc je blog aku lalala



::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

*Suasana dlm opis plak*

Bangunan2 kt Putrajaya ni mmg sujuk. Blom msk pintu utama lg da rase angin air cond cam kt new zealand lak...nape new zealand?? haaa sbb aku pnh g sane so aku tau lerrr cane cuaca kt sane..lalala...

Hr ni aku bwk laptop sendiri, broadband sendiri..tu dpt on9 tuuu..hohoho...
lg pn bosan glerrr sbb xde keje..keje2 yg nk kna wat mmg kna gune pc, tp dorg kate aku nyer pc dlm proses..xtau la ble leh dpt..


Ade sorg akk ni tgh pregnant, tp bln dpn br die cutiii...mampuih laaaa aku nk melangok smpi bln dpn kannnnnnnnnnn utk tumpang meja & pc akk ni...naseb ade laptop w'pn x canggeh and lembab glerrrrrrrrrr...janjiiiiiiiiiiiiiiii..xbosannnnnnnnnnnnnn...




Mcm biase la kn..sesmpi je meja, aku musti sarung sweater...glerrr sejukkkkk..maken lame duk cni, maken sujukkk...sweater aku ni yg paling tebal aku bwk dr rmh..tapiiiiiiiiiiiii x ilang gak sujuk...adessss...dh aa pakai bj kurung kain bj kurung mmg sgt sujuk yee sbb kain die nipis





Mule laaaaaa cik 'resdung' ni
menyerang...haish...
aku bersin berfuluh-fuluh
kaliiii...
nek segan lak aku dgn akk2
kt unit aku niiiee..adesss...
naseb ade sowg je staff laki,
so xde la malu sgt bersin kuat2 pownn... lalalala...~~~







Erm...tu je la story mori aku pownn...hak!! nk men game kt fb lak...slmt bekerja pada yg bekerja and slmt blaja, pada yg still stdy laghik...daaaaaaaaa











6 comments:

aleena said...

hikhik..

selepas ini silalah bertanya:P

y@n@ M!B said...

:aleena: huhu..tu la. aknku cube ringan2kn mulot ni..adeh..^_^

Mangkuk.com said...

salam tuan tanah....ahaks aku dah baca entri kamo terlupa lak nk tglkn komen..so aku kena la jelajah balik semula...erhm tu la lain kali tny jer..wat pe nk malu2...kalo da sesat tu lg la malunyer..... mmg btl la kalo malu sst jalan....selamat bekerja.ape kerja kamo di jab tu??

y@n@ M!B said...

:Mangkuk.com: hehe..btol3..
erm..keje sbg perangkawan..^_^

dodonut said...

ha..aku harap ko akan jumpa laki tu balik..sure ko akan malu and teringat kisah tu KAN..jahat nya aku WARGH!!!

y@n@ M!B said...

:dodo: ko mmg jaat..

xjmpe dh kut sbb die kt jkr,
aku jab. perangkaan..
wpn blok sebelah2...tp...
tpt ni besar and ramai owg..huhu..
hr ni aku park tpt len lak..
xmo dh park tpt tu..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015