Jul 31, 2009

A.L.L.E.R.G.I.C




Alkisah bermula pada ari Isnin hr tu. Aku g la klinik Az-Zahrah kt Bangi pas blk keje, dlm kul 6 lbh cemtu dak encem pn haruslah ade tlg teman..ngeh3~
Jarang aku ni demam nk g klinik..xske mkn ubat..huhu...Tp kali ni aku paksa gak diri sendiri g klinik sbb riso H1N1 da menular smpi UPM!!! Slmt ber'quarantine' ye student UPM, tp staff kna keje..hua3...ciannnnnn kowg...lalala~

Smpi sane, ade lak kaunter saringan H1N1 kt dpn pintu msk tu..sape2 yg ada selsema @ batuk wajib pakai mask. Pehtu ada la die bg sapu gel ape tah kt tgn..mcm antivirus cemtu..huhu..Aku idak ler amek gbr time pakai mask tu kannn..ramai glerrr owg dlm tu..agak keseganan sket.....ngee~

Dak encem pn saket gak sebnrnyeee...tp wat2 sehat...ish3..die xmo pakai mask tu..apola..tp ble da berkmpl dgn org2 skt, otomatik kite pn rase xsehat gak..ciann dak encem..

Dlm 30 mnt gak aku melanguk dlm tu, br dpt jmpe doc...die bg 'Aspirin' and ubt selsema... (aku ada sejarah allergic dgn panadol & Ponston)


Nk dijadikn cite, sok pg time kt opis aku pn merasmikn laaa ubt2 yg aku dpt semlm...mlm tu aku just mkn ubt selsema je..time keje esk tu br aku mkn aspirin...pehtuuuuuuu...dlm kul 9.30 am cenggitu, mate aku da mule rase gatal2, pedih semcm jee....tgk cermin, bengkak da mule naek, merah2....adoiiiiii allergic lg la gamaknyee ni....

So terpaksa la aku mtk time off kt officer yg bertugas (xkn nk cabottt cemtu je kn).
Segan gak aku nk jln g kete, dgn mate bengkak...laju je jln, xpndg org pon..msk kete trus cr sunglasses...hoho...


:: huduh btol mate aku time ni..isk..cian aku ::


Aku g blk klinik Az-Zahrah tu...ingt nk mtk tkr ubt je, tp missy tu ckp kna jmpe doc gak..dorg kna update pape yg fatot....ade la dlm sejam aku tggu...still ramai gak org wpn g pg2....adeh...dugaan2....

Tp kali ni aku jmpe doc len...


doc: ni knp ni??saket ape??


aku: *smbl bukak sunglasses*
semlm sy dtg cni,
doc tu ade ks ubt aspirin,
tp sy allergic dgn ubt tu..
b4 ni sy mmg allergic dgn panadol and ponston....



doc: erm...antibiotic pn allergic gak??
(standard soklan doc ble cite psl allergic)



aku: ntah la..xpnh try lg..
xbrani nk try...huhu..



doc: erm camni la...
sy rase awk xleh mkn seme ubt demam.
Ade je ubt len sy leh bg,
tp kalo aspirin pn awk allergic,
sy xbrani la nk bg ubt len...
so everytime demam awk tepek je
ais kt pale @ minum air byk2...
mmg xleh wat pape sbb seme ubt demam
dlm kategori yg same
which is panadol and ponston....



aku: ooo cemtu ek..
ubt selsema ok plak ek?



doc: ubt selsema ni mengandungi anti-allergic,
tu psl awk xrase pape ble awk mkn...
awk truskn je mkn ubt ni..
x mengantok pon kn...
awk stop mkn aspirin and seme ubt demam..
nnt sy akn bg ubt alahan...
mkn 3 hr, 3 kali sehr,
pehtu stop...ok??


aku: ooo..ok3...
time kaseh ye doc..
(agak lega dgr explanation doc)


doc: same2...sile trn g farmasi ye
(fuhhh sgt berbudi bhs..
muke manis je...
senyum..huhu)




Aku xamek MC pn sbb mcm rugi je da dtg keje pg tu kn..so doc ks surat time off je bgtau aku rehat smpi kul 1pm...mcm keje half day la kn...
Sepnjg kt opis aku pakai je la sunglassess aku tuh..bile lg nk menggedik stylo kt opis..hua3...bia la org pndg felik janji aku selesa sbb mate aku mmg sgt bengkak time tu...isk...

:: haha..cukup la spek ni utk cover mataku yg bengkak itu.. ::

Esk tu pn mate aku bengkak gak..tp x truk sgt..mcm sembap (btol ke eja ni) je..



-END-




8 comments:

dodonut said...

ko kene ati2..kwn aku allergic truk smp masuk spital..moga cpt sembuh..nnt tak cantik time konvo..

y@n@ M!B said...

:dodonut:
erm..skrg da ok da mate aku..dun worry..still bley meng'vogue' kn diri time konvo..hoho..^_^

meo188 said...

samelah kite...

Kojack de Alloohaa said...

laaa..ssh ni..ubat demam pon alergic..haaa cba try koolfever..woohoo..mst bek demam pny la

chipsmore said...

selamat men vogue kan diri anda..hehe ;)

y@n@ M!B said...

:meo188:
same eh??huhu...

y@n@ M!B said...

:Kojack de Alloohaa:
coolfever tu yg tepek kt kepale tu kn??yg tu x allergic kut...hoho..^_^

y@n@ M!B said...

:chipsmore:
yezzer..wajib meng'vogue' kn diri time konvo..ngee~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015