Jul 6, 2009

Aku da keje..horeyy2 (sambilan je..erk!!)~~





Alhamdulillah, setelah sebln lebey ckit aku nganggur...FINALLY!!!! dpt gak aku keje..wpn sambilan je..huhuhu...tepuk tgn utk diri sendiri..ewahh!!

Last week, hr Selasa aku g intebiu, pehtu selang 2 hr dpt fon call soh dtg lapor diri hr ni..excited glerr aku time tu smpi xdgr jwtn ape yg di offer...hohoho...
Erm..aku dpt keje kt Jab. Perangkaan (dept. of Statistics) kt Presint 1, Putrajaya, as a Perangkawan..Skrg dorg tgh byk projek so agak ramai gak staff sambilan yg dorg amek...

Tpt aku keje ni leceh sket tpt parking die sbb die antara bangunan kerajaan yg terawl siap..basement parking mmg ade, tp tu utk staff yg ade sticker khas cemtu..So aku terpaksa la park tepi2 jln je kn...



So pg td aku mmg gerak awl dr rmh, wpn putrajaya tu dkt glerr dgn umah aku, tp aku riso xdpt parking..huhu..aku kuar rmh dlm kul 7am td. Tp panas2 enjin dl dlm 10 mnt...lalala~~

Smpi sane dlm 7.20am cemtu sbb byk gak kete kt area sg ramal and highway serdang-kajang tuh..Jangkaan aku mmg tepat!!! Blum kul 8am parking mmg agak full. Naseb jmpe parking kosong dkt ngan area Jab. aku keje ni...huhu..Pehtu aku g keje pakai sandle je..cam xkuasa lak aku nk pakai high heels..saket kaki woooo...adesss...Tp aku bwk je la spare kasut high heels tu. In case la pengarah ty ke, ade event pape ke, meeting ke..mane la tau kn...




Mase aku smpi tu, ade la jmpe sorg dak ni, sambilan gak..name die ifa..hehe..xde nebes sgt kn sbb ade geng. We ol diberi kad utk dipunch, pehtu kna isi borang pengakuan yg aku trime jwtn tu dgn ati yg terbuka..ngeh3..


:: ni la kad aku utk dipunch2 hr2..huhu ::



Ghopenyeeeeeee ramai gak staff sambilan yg dtg lapor diri hr ni..ade la dlm 10 org td..sowg je laki..huhu..cian die..Tp we ol kna keje len2 department (unit), len2 floor...So xdpt la aku nk meneruskn silaturrahim dgn dak2 yg aku da knl tadiiii..adoi la..

Ade sorg akk ni satu unit dgn aku gak, demografi dept...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii meja aku dgn die...mak aiihhhhhhhhh..jauhnyeee beza....
Sbnrnyeee meja aku yg jauh..dorg g campak aku kt hulu mane tah..waaaaaaaaaaa..rase sgt terasing..isk..Dh la aku ni bkn seorg yg peramah sgt, payah btol nk komunikasi dgn owg len...isk3...



Tp since aku msk keje td, aku x diperknlkn pon dgn pengarah dept. aku..hurmm..felik2..
Aku kna keje together2 dgn pn. Su...comey akk ni..hehe..die gred 41, same ngan aku gak, so nk kate die manager aku pn xleh aa sbb gred kitowg same..wahaha..cumenyeeeee die senior and aku ni junior...lalala~~
opkos la aku akn respect die kn sbb pengalaman die da byk...

Die kate hr ni mmg xde keje nk bg, dh aa meja aku xde pc..adeh laaaaa...tah pape sgt..haish...aku pn bc la bk2 psl perangkaan yg ade ats meja tu..naseb gak aku xpnh dgr psl demografi, perangkaan (statistic) yg dorg wat ni, xde la bosan sgt aku nk bc bk tebal2 tuuu kannnnnnnn...Aku keje kt unit statistic kematian...kekekeke..sile la gelak kalo klaka


:: ni la meja aku..bk tu ks posing..br nmpk aku ni rajen..ngeh3 ::



:: ni lak kerusi aku..seyes selesa kerusi ni..haha.. ::



:: aku x nafikn mmg bosan keje on da 1st day..sowie pn. Su..huhu.. ::


:: ni la lunch aku td..cam xde selera lak nk mkn ns xde geng sbnrnyee..waaa ::



:: Selain bk2 pasal statistic (dorg keluarkn bk2 ni utk dijual), aku bc gak mjlh Anjung Sari..hehe..kebetulan mmg ada sekotak kt blakang meja aku, so amek je lerrr..mjlh2 ni sbnrnyeee da xpakai, tp dorg syg nk jual @ buang..ish3.. xkesah la janji aku bley bc dpd duk tercongok xwat pape..aku lupe bwk bk cite aku..ingtkn byk keje..skaliiiiiiii..haaa amek ko!! ::



Erm..utk 1st day ni aku xleh nk komen byk sgt psl keje sbb mmg xknl lg environment tpt ni cane..yg PASTI!!! staff2 kt cni xsombong..seme ok2 je..peace!! \/(^_^)

Pehtuuu kt cni ramai staff pompuan..felik btol..haha..
yg laki2 cam tenggelam jeeeee...ish3...


K lah..papepon aku harap kengkwn seme dpt doa kn aku success and hopefully dpt la keje yg aku idam2kn (engineering)...jasamu dikenang...

p/s:: aku nk g tgk wayg mlm ni ngan dak encem..cite Ice Age..arap maap la kalo bhs@ayat aku utk n3 ni mcm berbelit and sukar difahami sket..nk cpt g tgk wayg..lalala...pas blk keje td trus bli tiket beb!! jgn jeles...ngahaha..mentang2 alamanda tuh dkt dgn opis..ish3..





Sekian...
tata..titi...tutu...












10 comments:

amza said...

salam tuan rumah:

Tahniah kerana dah dapat kerja, semoga tabah dalam menghadapi dunia baru.

JS said...

tahniah2

y@n@ M!B said...

:amza & JS: tenkiu2..hehe..^_^

PHIRDOTE said...

Congrat2..keje ajin2
star clap#! :D

y@n@ M!B said...

:phirdote: tenkiu2..join clap2..oyeah2..^_^

dodonut said...

moga rezeki ko dpt keje engineer..then leh lanje aku slalu!!!stuju??meh aku doakan OK!

Kojack de Alloohaa said...

woo..tahniah..!!
lalalala..hari2 kerja..

y@n@ M!B said...

:dodonut: aku mmg dh agak ayt 2nd last tuh..cetttt..

naseb ko da lame jd kwn aku..haha..
sile la doa..mane tau doa ko yg makbul..lalala..^_^

y@n@ M!B said...

:Kojack de Alloohaa: yeahh keje smpi lebam..huhu..^_^

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) said...

hai..boleh saye berkenalan??hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015