Apr 24, 2015

Laser Warzone, Wangsa Walk

Assalamualaikum...


korang pernah main laser tag?? sejujurnya aku pun tak pernah main...kahkah! :p


Weekend lepas aku teman dak encem 'berperang' sesama bloggers kat cawangan terbaru Laser Warzone, Wangsa Walk....ni bukan first time dak encem main laser tag....tapi first time bertemankan bini dan anak....hewhew~


Untuk korang yang tak familiar dengan area Wangsa Walk (macam iols), Laser Warzone ni terletak di tingkat 2...berdekatan dengan wayang and bowling...senang cite korang cari je signange macam ni....korang akan masuk dalam kawasan games arcade (Cobay Kids)...alaa game yang kalau nak main kena masukkan token tuuuu....lupa pulak nak snap gambar keseluruhan kedai....ngee~


If korang tak pernah main dan tak reti main laser tag, jangan risauuuuu sebab sebelum start game akan ada briefing daripada marshal bertugas...dia akan explain details mengenai cara bermain, rules segala...tak faham boleh tanya je abang ni....malu bertanya sesat jalan...giteww~  :)


medals...siapakah yang bergelar juara??? sila teruskan membaca...hehe~


oke now jom tengok macam mana rupa tapak permainan laser tag ni...





ooo gini rupanya....aku pun first time tengok! hahaha~   susunan bongkah² untuk korang menyorok tu sebijik macam paintball....cuma game ni ko tembak orang guna laser....bukan guna paint....paham?? :)


More game laser tag ni fully indoor....tak perlu risau dengan cuaca panas terik, hujan ribut, muka jadi hitam legam....no no no...tapi part ketiak basah ai tak berani jamin...kalau korang jenis main lemah gemalai, tak berlari, jalan lenggang kangkung tembak orang pun kena tak kena insyaAllah ketiak tak basahhhh....TAPI kalau korang main bersungguh² (macam laki iols) siap membongkok, meniarap, berlari, mengelak dan pelbagai aksi 'berperang' semata² nak tembak orang untuk dapatkan high score, jangan kata ketiak je basah....seluruh badan kau akan lenjun akibat bermandi peluh....pfftt!


Let the best team wins!! ♥


TIPS untuk main laser tag...pastikan korang pakai baju berwarna gelap...hitam is better! sebab dalam 'bilik berperang' nanti lampu malap² je...bila pakai baju hitam susah la 'musuh' nak nampak bayangan korang lalu ditembak tanpa belas! gituu konsepnya   :)


Untuk team lain yang menunggu and mereka² yang tak main macam iols boleh tengok aksi peperangan thru skrin yang disediakan kat belah luar bilik...macam tengok cctv je pon....haha  :p


Ada 6 team semuanya yang bertanding...satu team dalam 5 orang ahli gitu....each team akan fight each other...and the best team with the highest score wins! gitu ter-speaking pulaks! :p


Daripada pukul 12pm menunggu sampaiiiiiiiiiiiiiiiii lahhh pukul 6pm baru habis game! ada anak² dah mentido, ada yang tantrum (anak iols ler teww) sebab kepenatan....and the winner goes to


*drum roll*




TEAM 5 aka team dak encem!! yeyy~   tak sia² bermandi peluh, sakit kaki segala....champion akhirnya...Alhamdulillah...hilang gak stress aku melayan Zafirah tantrum...haha~  :)


gambar ni amek sebelum game start...ingat nak poyo je...sekali bebetul champion kooo...miuhuhu~   syabas team 5!!  ^_^


Harga adalah seperti yang tertera....


Aku highly recommended korang yang nak berjimba² dengan kengkawan untuk cari kelainan sikit....instead of tengok wayang atau main boling pe kata korang main laser tag pulakkkk...kalau diberi peluang memang aku nak main....tapi dak encem tak bagi dengan condition aku sekarang ni...sokayyy next time pun bolehhhh...insyaAllah   :)


Facebook Laser Warzone:
Instagram:

Call:
03-4131 0006




Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Umie Artoqiemie said...

ade pingat lagi hahaha

Julia Johari said...

adeh yaya ada jemput julia ke sini main laser tag...tp suami plak OS ermmmmmmm xd sapa nak jaga Qi...nangis baca entry huwaaaaaaaaa tahniah to asben yana well done team 5

Liyana said...

jgn kata lasertag.. paintball pun x pnh main ahaks

Nyamuk Terbang said...

mcm best tapi jauh sangat la pulaksss

ieza ashaari said...

Patut muka mcm stress je ritu. Huhu.

m4zs said...

Way bestnye yana next akk nk join blh ke hihi

::EIDA:: said...

finally kuar gak entry ye. tabah dan kuat taip semula. heeee ~ tahniah team 5, team hubby ida jugak hihihi

Yan Ty said...

alahai bestnya , xberkesempatan nak join ritu...

hazman fadzil said...

Aku aritu pun dapat invitation tapi tak free la pulak... kalau tak boleh layan game laser tag nie.Nampak macam simple tapi boleh buat semput woo....

Diana Rashid said...

wah..siap dapat pingat ye...

eima said...

YEY TAK SABO NK JUMPA ADIK ZAFIRAH .... HEHEHE DAH LAMA KO TAK UPDATE ,....AKU DPT AGAK NAPE JD LAGU TU ... HEHEHE

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. hehehe akak pregnant ye? sebab tu tak main? hehehe salam perkenalan. tu sheila dgn suami interframe gambar suami akak hahahhaha ;p

Syasya said...

Bestnye

adianiez AIDA said...

best!
aktiviti lasak gini mr.asben aida pun gemar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015