Apr 16, 2015

Happy 1st Birthday Irdina Maisarah!!

Assalamualaikum...


Ahad lepas kazen aku buat besday party anak sulung dia yang ke setahun....buat kat rumah mak dia kat Melaka...gigih aku pergi sebab terbayang makanan² yang bakal dihidang...muahaha   boleh kata SEMUA menu yang disediakan kazen aku buat sendiri! ye...sendirian berhad! no katering²...pheww gigih oii!! ^_^


Majlis start pukul 3pm...sebelum pukul 3pm aku dah belasah laksa....aku yang request makcik aku buatkan laksa sebab tetibe teringin laksa...eh makcik² aku semua sporting....aku suka ngorder macam²....dah siapa suruh dorang masak sedap sangat! sedap jugak la aku ngorderrrrrr jeeee....asal ada family reunion mesti tanya menu apa dorang masak...pastu request sesuka hati tekak nak makan apa....haha  maceh mak onga! lebiu to the moon and back! ^_^


 last preps sebelum nyanyi²....yang pakai dressing ala² princess siap crown tu lahhh birthday girl!! eh backdrop tu ponnnn kazen aku deco sendiri....bukan takat backdrop jeeee...kek besday, kuih muih, nasi tomato eh macam² lah dia buat sendiri! kecuali pavlova tu je dorang beli kat kedai...hamaigaddd apesal rajin sangat??! ♥♥♥


Nyanyi time!! nampak tak anak siapa posing paling drama??? -.-'


Zafirah ni memang tau sekarang...suka nak menguji keimanan aku....asal pi tempat orang ramai lahhh dia nak memekak, melalak! behave sikit tak boleh ke?? haihh  especially time dia tak tidur siang...makin menjadi² drama! orang dah suruh tidur dalam kereta taknak! grrrr~  *urut dada*


 tiup bunga api...haha   tu memang bunga api pon! tapi khas untuk birthday celebration lahhhh...edible katanya...tapi idok ler kitorang makan benda tu hoihh....since Irdina kocik lagi tak reti meniup² so kakyong Aisya lahhh tolong tiupkannnn....Zafirah tengah tantrum so dia kena duk tepi je....hahaha~ 


 Irdina Maisarah


Aisya Syakira


 bebudak ni selamba je calit² krim kek pastu jilat...huhu~  nasib la majlis sedara²....kalau orang lain punya majlis bikin malu mama je oii~  :p


see! dia ratah krim je....sabo je lerr....


Lepas asar kitorang gerak balik....kat rumah membungkang! esoknya kerja oii....perlukan rehat secukupnya untuk bangun pagi di hari Isnin...hahaha~


k tu je nak cerita....Happy 1st birthday dina mok cayang!! semoga membesar menjadi anak solehah yang berjaya dunia akhirat...aminnn  ♥ ♥







p/s:  mood update blog kelaut sekarang...bukan takde benda nak cerita...tapi malas nak menaip fikir ayat apa nak tulis...haha  ampunnn! :p


Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

Allene typicalmommy said...

zafirah manja semacam je ni... ehhh...

Fazleyatul Aini said...

comelnya besday girl

Hamelia Hamid said...

happy bsday..wah gigih betul depa...

ieza ashaari said...

Zafirah nak adik tu. Hihi.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
manja zafirah ni kan3

Syafik Kamaluddin said...

comel princess birthday . hehe

eima said...

LAAAA PTT LA ... KO DAH LAMA TAK UPDATE WEI ...

SELALUNYE KAN ....
klu zafirah ngade lebih sikit tu ..... dan ko plak mood blogging merundum itu bermakna zafirah bakal dpt adik ... hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015