Mar 5, 2015

Pisang Goreng Cheese Terbaik di Sg. Tua

Assalamualaikum...


 kemain jauh cari goreng pisang kan...haha~   ni time aku pi family day kat Huda's Haven....on the way tu macam lapar...memula ingat nak beli air je....kat resort boleh makan....dah kata family day kompemmmm lahhhh banyakkkk makanan! kan? haha~  sekali nampak signage goreng pisang cheese...dak encem risik² dulu nak tengok berbaloi ke idak...then dia kata macam banyak portion...harga RM5...aku pun suruh je la dia beli...


Masuk je kereta...


omgeeee terbeliak mata aku nengok isinya... 




BANYAKNYA CHEESEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!! @_@


Tak menyabar nak ngappp tak tunggu sampai resort...dalam kereta jugak terus belasah!! rebut² makan laki bini...wohoaa! Zafirah aku bagi seketol je, pastu dia makan slow² sambil melopong tengok makpak melahap penuh girang...macam baru first time jumpa goreng pisang kekdahnya...kahkah~  sedap oiii...memang first time pun jumpa pisang goreng cheese sesedap niiii....pisang goreng dia rangup...dengan cheese and coklat syrup yang meriah...hamaigaddddd musnah dietku...ehh! :p


Time dah habis family day, on the way balik Bangi ajak dak encem singgah lagi gerai ni...hahaha eh kena la singgah! kang teringat², masuk mimpi, ngigau²...macam la dia sanggup nak patah balik Sg. Tua daripada Bangi tu kan? hahahaha~


Tapi masa balik, goreng pisang tu dorang baruuuu goreng...so taknak mulut melecur makan panas² aku tunggu sampai rumah baru ngapp!


and walaupun cheese dah cair.....



masih TIDAK mengecewakan...i'm a happy customer!! saya doakan rejeki makcik sekeluarga terus melimpah ruah...terima kasih membahagiakan perut saya walaupun hanya 2 kali... #muahciked ♥ ♥ ♥


Terus terang aku cakap, pisang goreng cheese yang ni adalah yang thorrrbaekkkk yang aku pernah jumpa setakat ni...serius wehh...kat Bangi bersepah je orang jual goreng pisang cheese...tapi takkkk sesedap and semeriah yang kat Sg. Tua ni...haihh untung laa orang Sg. Tua kannn...ai jeles tauu!! even kat uptown Jalan Reko tu pun tak semenggah je goreng pisang cheese dorang...


Kalau area sini dorang bukan letak goreng pisang dalam polisterin macam ni...dalam bekas plastik transparent, kecik je bekas tu...so portion pisang pun ciputttt je...ada la dalam 4-5 ketul....ce ko tengok yang aku beli kat atas tu ada lebih dari 10 bijik goreng pisang hokayyy!!! beza kannnn...? pastu kalau kat area Bangi ni dia punya cheese tu lahaiiii macam nak taknak je letak! coklat pun sama....tapi harga RM5 jugak!! grrr~


Korang suka makan pisang goreng cheese?? tau tak kat mana lagi yang mabelessss macam kat Sg. Tua ni?? share please!! macehhh~  (^^,)






p/s:  korang sebut goreng pisang ke pisang goreng?? lol~  :p


Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Nurul Aziz said...

La dekat sangat ni dgn rumah.. depan tu trafik lite kg bendahara kan.. Tk pernah singgah, sbb mcm apa kelas la dekat dgn rumah.. Haha.. Klw tahu bnyk cmni ptg karang boleh la try beli.. :)

nor nazliana said...

tgk dah menyelerakan

kehidupan sihat said...

memang thorbaik pisang goreng cheese dia..

kadang beli kt tempat lain cheese kurang,pisang lak tak best..

ada sekali beli kat depan petronas au2 kl pun memang thorbaik..berbaloi beli..

salam kenal liya :) & jempyt ke blog nana

SYANI said...

HARI2 LALU GERAI NI OTW BALIK RUMAH TAPI TAK PULAK NAK BERHENTI SINGGAH. PASNI KENA SINGGAH & TRY SENDIRI..

Nurzakiah Hanum said...

wow sedapnya

hazman fadzil said...

Tempat lain aku tak pernah cuba lagi....tapi pernah la rasa kedai yang agak femes " The Gorpis" kat area kota damansara - insta dia pun dah cecah 11k siot....cubalah kalau pergi area sana nanti yea

idzwa kamaruddin said...

benci la aku baca entry nie...

huwaaa nak jugakkkk...grrrr....

kat sini 5 ketul RM8 tahuk? mati!

Suhaiza Shamsudin said...

rumah kiter kat belakang tu jer ... selayang mulia ... tp x pernah try pon ... lepas2 nie kene singgah jugak la ... salam kenal :)

Diana Rashid said...

kalau dah namanya ada cheese kena la letak cheese tu banyakk..ni letak seciput cheese lepas tu nak ngaku tu pisang goreng cheese..mana aci gitu..

! Arjunakirana ! said...

alamak... bila masa makcik nie buka gerai pisang goreng cissssss... aku yang hari2 lalu pun tak nampak nie... woooooo...

patutlah tak pernah nampak... sebab aku pegi keje pukul 7am... balik umah pukul 9mlm..... gagagaga petttaaakkkk.... sabtu ahad tak keluar rumah pulak... siot jeeee...

okey nanti nak pegi lah... nak membuncitkan perut nih

emalin mohd said...

Sedap sangat rupanya... Gabungan terbaik menggoda selera untuk yang nak berdiet

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
melampau cheese dia yer he3

Yana MIB said...

tetibe lak ramai kenal gerai makcik ni..lol

Puteri Beribiru said...

pisang goreng la der..goreng pisang tu perbuatan..hahah ajar BM tetiba pahal kan..

btw mungkin pisang goreng cheese ni sedap kalau tak pakai cheese murah kot. kite kena ritu rasa dia awkward gilaaaaa..

mummyzakwan said...

ni kawasan umah saya je ni...hari2 makan...jangan mara.....

mummyzakwan said...

memang sedap hingga mejilat jari....balik kj mesti singgah beli..anak2 suka sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015