Mar 13, 2015

Anak Membesar...Cabaran pun Besar...huuu

Assalamualaikum...


Masa hari aku cuti jaga Zafirah hari Selasa lepas, aku terjangkit jugak mendemam...so basically Zafirah yang jaga aku...bukan aku jaga dia...harhar...yelah aku boleh bantai mentido pastu biarkan dia main sorang²....sian anak mama...sori lah mama memang tak larat sesangat....badan mintak rehatttttt je...mujur la dia memang tak kisah main sensorang...bukak cite kartun, dia selongkar menan² dalam almari, setel! haha~  pastu bila dia nampak aku celik mata laju² ajak main sama²...adehh


Walaupun mama diserang demam kerja² household tak tinggal okeh! pagi tu sempat mendobi, kemas rumah siap mop bagai...pheww *kagum dengan diri sendiri*  pastu dah penat melampau terus pengsan...hahaha tah pape...yelaa ai dah biasa pi kerja hantar anak pi taska...bila jadi housewife (walaupun sehari dua) macam kelam kabut, blur²....lagipun time cuti je dan nak setelkan kerja² mendobi, mengemas segala...jangan lah kondem ai sangat...uols awal² jadi housewife takkan terus perfek kot kan?? *tetibe nak emo...harhar* :p


oke kembali pada meninggalkan Zafirah bermain seorang diri *amboi ayat buku!*  macam² lah aktiviti dia buat...yang aku TAK SEDAR! dah kata pengsan kan? anak aku conteng muka aku pun memang tak perasan...mujur dia tak buat...kalau bebetul dia conteng muka mama memang seminggu aku mc kot...kahkah~


By the time badan aku dah kebah sikit aku ajak dia berkemas segala mak nenek menan² dia semua...pastu suruh dia baca buku pulak! asyik main mainan je...belajar membaca pulak kayy!! punya banyak buku kat rumah tu cantik lagi sebab jarang bukak...ngeee~


Pastu waktu malam demam datang balik...so aku membungkang lagi...nasib lah papa and uwo dah balik...ada la orang lain duk layan Zafirah...lega sikit hati aku....huhu~


Keesokan harinya pi kerja macam biasa....Zafirah pun aku hantar taska macam biasa....tengok rumah kemasssss je...Zafirah susun sendiri buku² yang dia dah selongkar dalam kotak...gooooooood girl!! nampak rumah kemas so oke lah kan?? apa benda yang mencabarnya?? hahaha~


Time balik kerja petang tuuuu...petang kelmarin (Rabu)....tah macam mana masa naik tangga mata ni terpaku kat satu sudut....aku menjerit dalam hati je...kaki ni laju melangkah ke sudut tuuu dengan harapan apa yang aku nampak cumalah ilusi semata  T_T




nampak tak apa yang tak kena dengan cadar buaian berendoi ni??? tak nampak??!!! ini bukan ilusi...ini REALITI!! *nangis lagi*


omg! sejak bila pulak ada hulk berak atas tu?? T_T   Zafirah pi letak pen kaler² atas ni....pen tu pulak TAK BERTUTUP! ada banyak lak tu pen atas tilam....hadoii nasib lah bukan semua kaler meresap dalam cadar tu...buatnya semua??? T_T


Aku pandang Zafirah kecik besar kecik besar je dari jauh....nasib baik dia tengah tak sihat...baru balik skool, baru bangun tido lagi...takkan nak marah² kan?? kesian lak...so aku bebel² manja je laaa...


"mama dah pesan tutup pen² ni kan...ce aimy tengok cadar ni habis kotor..."


dia angguk² je dengar mama bebel....dengan muka inesen sambil kunyah vitamin C ko ghase sanggup lagi ke aku nak sambung membebel??? tak sanggup weiiii!!! kesian oke kesian....mujur anak sendiri....kalau anak orang lain memang dah kena halau keluar rumah...muwahahaha! >_<


lama gak aku bertapa kasi otak aku boleh pikir dengan rasional balik....kalau tak memang dah buang cadar ni....hahaha  sumber side income aku ni oiii! :(


Ramai kengkawan FB komen bagi idea macam mana nak hilangkan kesan dakwat ni....mekaseh atas idea korang...appreciate sangat! semalam aku dah rendam dengan pre-wash dari cosway....pastu sampai hari ni aku lupa nak tengok oke ke idok cadar tu...kahkah   tak tahu la kenapa semenjak dua menjak ni letih ya hamat! balik kerja je nak baring, nak tidur...adoii  tengok la balik kerja hari ni aku gigihkan diri tengok nasib cadar aku tu...huhu~


ouh tu lahhh pen kaler² yang aku maksudkan...aku memang bagi je Zafirah main conteng² kertas dengan pen...setakat ni paling teruk pun dia conteng badan dia dengan teko uwo je...tak pun conteng menan² dia....kahkah   lagipun pen ni water base...senang nak hilang...tapi bila kena cadar tu....senduuu  T_T


k tu je nak cerita...bye! (^^,)




**********************************************************************************************


IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran!





Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

betoi2

Afidah Azmi said...

Dia nak buat corak la tu.Mungkin dia tengok kosong sangat kot..hehehe
Sabar Awak.Kerenah anak yang suatu hari nanti kite boleh ketawa sorang2 bila ingat balik kan.hehehe

eima said...

aku recommend basic H shaklee ...kompom hilang ... byk bj2 alisha kena marker pen ... kembali cam baru .... minah kecik tu cam aimy jugak suka buka tudung pen tapi tak tutup balik .... lempar plak dlm bakul bj mama tak berlipat ..ko rasa pe jd ...kah kah

Dkna Abza said...

tahniah zafirah.. bakal jadi kaklong #ehhh

Chekgu Azrine said...

Penat ada isi ke tuh...hehe..

Neway zafirah cerdik tu..sel2 otak sdg berhubung katanya..

emalin mohd said...

Macammana dah hilang ke? Boleh try Basic H macam eima cakap atau kalau bubuh cuka atas tu hilang x?

Yan Ty said...

Pandai la nanti menulis dia.. Whee bakal jadi kakak dah...

Mrs Little Voice said...

biasalah budak2 kalau dpt pen....hhehhe

Diana Rashid said...

Dia test je tu...
memula letak pen dulu..esok 2 kalau mama ok,tak marah zafirah try conteng pulak...ekekekek

idzwa kamaruddin said...

tak tau nak gelak ke nak nangis sama..hehehe..ehh tergelak pulak...

takpe laaa pejam mata dan cakap sel otak anak tengah berhubung..hahaha...pastu pegi tibai ujang arr sebagai ganti..ehh..

tiga lalat said...

Salam. Hee anak dah membesar.

Hafiz Rahim said...

Mula2 tengok gambar tu aku ingatkan design dia memang dah gitu. hahaha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
he3
sendu jugaks iols nengok he3
bebudak ni bila ibu marah mesti dok wat muka blur tak bersalah tu kan3 :P

MissNadia said...

anak N habis conteng semua benda.. sabar je la huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015