Mar 6, 2015

Celebrate Birthday Kat Taska

Assalamualaikum...


Setiap akhir bulan, setiap bulan memang ada birthday celebration kat taska Zafirah...sebab lain budak lain tarikh birthday nya kan? tu senang sambut sekali akhir bulan...so memana budak yang terlibat tu parents kena la sediakan apa²...nak sponsor kek ke, goodies bag ke, makanan berat ke...tak kisah! janji sponsor something...gitu...


Untuk Zafirah dia cuma terlibat dalam celebration bulan Februari lah...sebab dia lahir 14 Februari...kalau anak kau lahir bulan 10, so tunggu lah akhir bulan 10 baru ada celebration untuk anak kau...paham?? huhu~


Masa umur Zafirah setahun, aku mintak mertua buatkan mihun goreng...kahkah  ai is menantu bertuah...mil aku pulak susah menolak permintaan anak menantu...especially benda melibatkan cucu...dia okayyyy je...pukul 7am dia terpacak depan rumah hantar sebekas besar mihun goreng...pheww~   maceh mak! lebiu to the moon and back! ♥ ♥


Bila Zafirah turns 2 years, aku decide nak buat sendiri je...malas mintak tolong mil masak²...atas persetujuan laki bini, kitorang decide bagi nugget je...hahaha~  kerja senang kan? lolz~  bangun pukul 6am, aku goreng dalam 2 peket nugget...pheww~


This year Zafirah turns 3! dah boring bagi food je...aku decide nak bagi goodies bag pulak...lagipun tahun ni celebration semua ala kadar je...so ada lah bajet lebih nak bagi goodies bag kat taska...40 goodies bag semuanya!! sebab ada 40 bebudak kat taska....eh 40 orang ni dari kategori babies sehingga lah umur 3 tahun tau! 4 tahun dah transfer pi tadika pulak...giteww~  untuk teachers idok ler aku bagi goodies bag...nak buat apa teacher nak goodies bag?? hahaha~   mujur lah kat Bangi ada kedai jual barangan borong...air kotak RM15 tapi dapat 24 kotak...sekotak tak sampai seringgit pun...wohoaa!


Papa tolong packing² goodies bag malam sebelum majlis...eh selain air kotak kitorang bagi jugak la benda lain...semua beli kat kedai borong je...kalau korang duk Bangi mesti tau kedai tu...dekat dengan KTM UKM...kedai tepi jalan je...bukan rumah kedai tapi macam warehouse gitu...kalau aku buat kenduri kat rumah, ais batu pun beli kat situ je...memang berbaloi  :)


Hari yang ditunggu²....


alolo jelitanya anak mama pakai cheongsam...patutnya beli cheongsam untuk pakai during CNY...tapi aku lupa! kahkah~  so pakai untuk celebrate besday pun okayy lahhh! saja nak bagi dia happy pakai baju lelawa pi taska...hihi~  kemain seronok bangun tidur takde drama, terus segar bugar nak celebrate birthday ramai² kekdahnya...  ^_^


Awal² pesan kat teacher wassap gambar...nak tengok keceriaan anak bergumbira celebrate birthday ramai²....gambar bawah ni semua dari teacher....maceh teacher!  :)



ada 4 orang Februarians...tapi nampak tak siapa yang paling overshadow?? kahkah~  orang lain cool je...hahaha~


kena amek gambar sorang² tau pulak seram! hahaha~


kek Elsa sponsored by mama Adawiah (kawan Zafirah)...



Adawiyah yang pakai shirt kelabu tu...kek tu kongsi² 4 orang...kuikui~  :)




alolo teacher² comel sangat sampai kena tutup muka...kofkof~  ada jugak teacher bagi gambar ramai² tapi malas lak upload...tu untuk tatapan sendiri je lah...hihi~


Simple celebration...tapi meriah! pandai teacher deko²... :)


k tu je nak cerita...babai! (^^,)


**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥





Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

hazman fadzil said...

Dah jadi gambar gadis misteri pulak teacher taska tu....hehehe - tapi memang bezday budak memang sesuai menu nugget dan sosej la kan...makanan feveret diorang kan

syira yaya said...

Waaah,sedapnya kek..btw,happy birthday for zafirah :)

idzwa kamaruddin said...

sama la taska anak..setiap minggu ade je godie pack ade je jamuan bagai..

Allene typicalmommy said...

omey sngat zafira...

Nurzakiah Hanum said...

best la ek bersama kawan 2 dia

Diana Rashid said...

hahah..awatbila bergambar dia buat muka nyekhongen gitu..hahaha...

eima said...

Ni la yg budak2 tgu...si fahim dah x merasa dh ...die darjah 1 nomore dpt celebrate kat skool gitu ....huhu sian....over betuiaku ni


Zafirah ni cerdik betui org lain takut selamba je sengih2 . .dh pandai dah faham erti besday ni

Kak Mahh said...

Cantiknya kek frozen.

emalin mohd said...

Memang seronok anak-anak bercerita bila part sambut birthday ni. Lagi seronok bila dapat goodies bag tu.

Puteri Beribiru said...

nape tutup muka teacher? teacher pun nak popular please..!! haha
btw zafirah comelnyaaaa pakai cheongsam..alololo
dah besar pakai camtu kat rumah je nanti..haha

careno said...

Akiff punyer bln ni... kena sediakan utk 88 goodies bag... hambek ko... ni termasuk dr umur 3 hingga 6 tahun...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
lawak laaaaaaaa
gambor kena tapeh gitew kekdahnya he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015