May 30, 2009

Lunch @ Cheng Ho



:: tu gbr Cheng Ho kut..huhu..::


Skrg da mule cuti sekola, 2 mggu. Aku pn br tau semlm cuti sekola da mule, macek aku yg ckp sbb die dtg tdo rmh aku smpi ari ahad (esok). Almaklum la kn da lame tgglkn sekola, mane la nk tau bile cuti sekola w'pn mak aku tu cikgu, tp aku xamek tau gak ble die coti..hoho

Macek aku ni dr Segamat, die dtg sbb esok kitorg kna attend kenduri kawen jiran aku ni haaa a.k.a ketua kg seksyen 8
So rmh aku skrg ni mmg meriah dgn manusia sbb ramai dak2 kecik..hehe..best2!! Pehtu pg td dorg g visit kubur nenek aku kt area blakang KTM UKM tuh, xingt lak name tpt tu..ngeee...aku x g sbb mls mslh pompuan

Then time lunch lak mak aku bg idea yg sgt beshh, die ajak kitorg mkn kt restoren Cheng Ho restoren amy search kt Wangsa Maju tuh..

Da lame sbnrnye kitorg teringin nk g mkn kt sane, tp mase br2 bukak dl, ramai glerr org smpi kna beratur. Waktu mlm lak tu, dh aa tgh lapa. xkuasa lak nk beratur kn, tu yg xjd g..isk...So skrg, da alang2 sedara-mara aku ade kt rmh, mak aku pn dgn baek atinye nk lanje aku pon ade hulur sket k kitorg g la mkn kt c2.kitorg g dlm 12 org td..xramai pn org mase kitorg smpi, maybe dorg g shopping dl, da mlm br g mkn kt c2 kut..hehe..(assume je)


:: dalam kete, otw nk g Cheng Ho..hohoho ::
:: dr kiri, kinah, sofiya, yana ::


:: Kitorg order set ns puteh & 7 dishes ::
:: ns puteh ni 2 round beb, asek tmbh2 je..seme "phirana" nii..hoho..(naseb b'fast mkn roti canai je, tu kebulur seme) ::


:: Ni Lai chi Kang macek aku order, aku xrase pon tp die kate sdp..huhu.. ::



NI LA DISHES2 NYEEE...NYUMM..NYUMM!!


::dish utama, of course la ikan..(xingt name ikan ni dgn msk ape..hoho..)::


:: ade aym sweet sour, telor (msk ape tah), tauhu (pon xtau msk ape), TOM YAM seafood (slurrpp!!) & kangkung belacan ::


:: Dish yg last i.e desert..tembikai & tembikai susu (dlm menu kate mixed fruit, tp xde la mixed sgt pown..hmm) ::



So kesimpulan die, food kt cni kire ok la..aku bg 3 STARS!! Tp ni cume pendapat aku, len org len la citarasa kn. Lgpn aku kureng puas ati dgn service die sbb agak lmbt. Maybe sbb staff xcukup ramai kut pehtu xde lak amy search kt c2..ngeee...tapiiiiiiii pada sesapa yg xpnh g lg restoren Cheng Ho ni sila la g....


:: heh entefrem gbr kazen aku neh, tomeyyy & nakalzz!! ::

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pas mkn kitorg g rmh kazen aku kt Ampang, solat2, pehtu g plak rmh pacek aku kt Danau Kota.kt sane dpt mkn lg, tp kitorg mkn kuey teow je sbb da kenyang sgt mkn kt Cheng Ho tuuh...fuuhh..mmg hr famili btol hr nii..ahak!!besh2!!

Pastuuuuuuuuuuuuu...pas Asar tu kitorg pon balek aa rmh..kt rmh kitorg mkn popiah cheese jek utk dinner..sdp & mengenyangkn jugeeee...sape2 nk recipe bley msg aku..hehu..

Ni la kisah aku utk hr ni..c-ya in da next post...

ROGER & OUT!!


5 comments:

JS said...

bape rat suma? huhu? mesti mahal ni..

p/s :oh popiah cheese!!! oh popiah cheese!!!

y@n@ M!B said...

hehe..nk tau g la mkn kt sane..^_^
nk ke recipe??soh aa umi awk wat..hoho..

penulis cyber said...

uish...
sedapnyer...
:D

JS said...

mahal sgt tak mampu :(

p/s:nanti wat entry pasal recipe tu..ngan gambar sekali..gambar ikut step..(klu berani la...lalalala)

y@n@ M!B said...

JS: wah cabar nmpk..bereh beb..akn ku buat entry tu nnt..ngeh3..tggu org ramai dtg rmh br bley wat sbb nnt xde sape nk abeskn..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015