May 28, 2009

1st MeeT!nG

Pejam celik, pejam celik, dh sebln rupenye aku keje kt Dexalon Sdn Bhd ni. Best keje kt cni, wpn larik bidang tp byk mende br yg aku blaja. Rase penuh gak la ilmu di dada bkn di kepala..huhu..Hari ni aku nk cite sket pengalaman aku g meeting dgn pihak authority (BOMBA). Ni 1st time g meeting since aku keje kt cni..so, excited tu cam agak t'lampau sket..hoho..mane taknyeee letih siot duk opis jek.dh aa staff 4 kerat jek, xde life langsung..aaaaaaa...



Sebenarnye aku dgn membe aku ni ade assignment kna wat, sifu ayt bombastik die manager la kitorg bg utk evaluate pencapaian kitorg selama keje kt c2..die soh anta assgmnt tuh esok (Jumaat) kul 3pm.die bg assgmnt tu Semlm (Rabu, kul 3pm), so kitorg ade 3 hr utk siapkn assgmnt tuh dgn jaya & cemerlangnyee.tapiiiiiiiiiiiii tiru nenekrock..hehe...tetibe sifu aku neh g running simulation keje yg company aku wat lak kt comp kitorg, kalo takat satu projek je xpe, ni smpi 3-4 projek serentak die wat simulation, abes lembab glerrr tahap palestin dh jadiknyee comp kitorg neh..nk bukak autoCAD pn kna tggu smpi sejam...waaaaaaaaaaaa..... Agak tension gak aa wat keje, sket2 hang, nk gerak mouse pn tersekat2 korg paham x msg yg aku nk smpikn?? rase nk baling je comp tu kt dinding...aaaaa dusshhh!!

Pehtuuuu, td one of our director, Mr. Victor dtg opis die dtg opis ni ble ade hal2 penting je..die kate dorg sifu & directors kna attend meeting dgn BOMBA kt cyberjaya kul 11.30am. So si victor ni ajak kitorg join skali, nk ks kitorg exposed ape presentation yg kna wat utk BOMBA time meeting ni.. Fuhhh aku dgn membe aku ni bkn men happy lg dgr dpt g meeting, bkn ape, kitorg nk kuar dr opis tu..tu jekk..haha..nk amek fresh air, jmpe org2 br kut2 la ade engineer mude yg ensem2..gataiiiii!!
So dgn muke gilang-gemilang nyee kitorg pon ikut la sifu kitorg g meeting. kitorg gerak dlm kul 10.30 sbb xtau sgt tpt die katne, tkt sesat tp xsesat pon, senang je cr balai bomba tuh..




::gbr kete dorg je dpt amek, sbb segan nk snap2 gbr dpn org ramai..kui3..::




::yg bj biru tu sifu aku, yg len2 tu otai2 fire engineer..hehe..::



Pas meeting, kitorg g mkn kt hentian bas cyberjaya tuh, kt restoren Hassan mamak..Pehtu aku kenal la ngan sorg amoi ni, cute, die engineer gak, name die sue..hehe..die pn g meeting dgn BOMBA gak, tp die engineer dr company len tp wat projek yg same (korg nk tau ke projek ape??projek carrefour kt sek 11 Damansara..) die ade fb, so sape2 nk knl dgn die leh add die kt fb aku..die single lg...hoho..
wokeh back to da point ske bg info lebey2 la aku neh, aku g lunch dgn sifu aku and seme otai2 engineer yg len..syok beb sbb xyah kuar duet sendirik...wakakakaka...burok perangai..

Pas mkn kitorg balek la opis balek..sambung blk perjuangan kitorg utk siapkn assgmnt yg sifu bg...chayouk2!!!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pas blk keje plak, aku g tgk wayg ngan dak encem, cite Terminator 3, kt alamanda...besh gak aa cite die. aku x follow yg b4 ni nyer tp aku phm gak jln cite die, mcm ala2 transformer pn ade gak, tetibe ramai robots2 pehtu bley tkr2 rupe..kdg2 konpius "aku ni tgk cite transformer ke terminator??"



tp td naseb baek ade membe2 bley tlg blikn tiket, fullll glerr wayg...penuh dgn manusia xkn robot lak kn..apola..almaklumla org br dpt gaji...ahaks!!jeles lak aku..ish3




Tp pape pon cite die best sbb aku xtdo pn dlm wayg...lalalala...

Sekian..aku nk tito..skrg da kul 12.11am...nite2 seme!!Salam...


1 comment:

JS said...

heh..kena tambah ram la gamaknye...tak pun suh boss beli pc baru...hhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015