Dec 30, 2016

Bangi Wonderland, Best ke?

Assalamualaikum...


Isnin lepas, sempena cuti krismas, dak encem bawak kitorang satu family pi Bangi Wonderland....sebelum ni banyak baca bad review pasal tempat ni....haa meh nak cerita aku punya review pulak...pengalaman sendiri pi Bangi Wonderland...best ke tak?? hehe~


Kitorang datang dalam pukul 11am gitu...breakfast sesiap kat rumah....ramai gilaaaaaa orang! beratur beli tiket je dah berjela²...mujur tiket kitorang dah beli awal....ada kawan tolong belikan...huahua~  sampai² boleh terus masuk theme park...weeee!


First impression bila masuk dalam๐Ÿ‘‡


WOW!!!! Zafirah tazzabar nak mandiiiiiiiiiiiiiiiii


Kitorang banyak main kat bahagian kolam kekanak je...babies pun boleh mandi kata bahagian ni....tinggi air paras betis orang dewasa je...insyaAllah tak tenggelam...๐Ÿ˜


haa jenis tak takut air tu boleh la tunggu bawah 'baldi' besar tu...bila air dah penuh dalam 'baldi' tu nanti SPLASH!!! boleh massage belakang sekali ๐Ÿ˜


More, kawasan ni banyak gila slides....ada tinggi, ada rendah...pilih je mana kenan...Zafirah tu macam biasa memula je takut, seram...bila dah sekali try, tak reti pulak nak berenti...lotih omak eh turun naik tangga hoii~


Zafran pun ku hangkut sekali main slides...anak laki kena berani mencuba! gayat?? campak tepi pliss ๐Ÿ˜


apak² lah paling layak bawak anak² main slides banyakkkkk kali...semoga selim! ๐Ÿ˜


Ekceli untuk pastikan perjalan korang turun slides tu smooth je, korang kena pakai attire khas untuk mandi...jangan la pi pakai t-shirt cotton dengan seluar cotton...memang ler korang tersekat kat tetengah slides...ahaha~  pastu posisi badan kena baring...bukan duduk...oke?


A video posted by Azfar Roslan (@ujang9897) on
slides ni paling banyakkkkk kali kitorang naik...sebab takyah panjat tangga tinggi²...hehe~


ni bahagian kolam yang ada ombak...ada masa² tertentu je dorang pasang ombak tiruan tu...kuat oii ombak kat sini! haha~  tapi best! kalau duk atas pelampung tu lagi layan....pelampung kena sewa...RM15 (2 lobang)...kitorang tak sewa sebab dah habis stok...kahkah~  ramai orang okeh! sangat ramai....


A video posted by Azfar Roslan (@ujang9897) on
slides 'meriam'! haha~  velocity air yang menolak korang macam peluru meriam tu...tak pasti sakit bontot ke idak...aku tak naik...tengok je...kehkeh~


Ada banyak lagi slides menarik dalam ni tau! untuk kekanak 3 tempat je boleh main....untuk adults ada banyak...so bagi aku berbaloi laa datang sini....cuma kalau datang with kids terbatas la sikit kau nak try slides yang extreme²...macam kitorang ni haaa...duk melayan anak naik slides, tak sempat nak mencuba slides lain yang extreme...tapi aku tak kisah...yang penting anak happy...sampai taknak balik kaooo!! grrr~


Cafe juga ada disediakan kat dalam ni....outside food not allowed ye...so kalau lapar beli je lah food dalam ni...harga agak pricey...standard theme park lah kan....tapi taste boleh laa kot...aku hari tu beli french fries je...erm bekas kecik RM5 kaoo! french fries lak kocik halus, pendek....tak cantik macam fries McD pun! herm~  patut rupa fries tu biar la padan dengan harga....my two cents!✌


ATM TAKDE! so make sure prepare duit sesiap! bukan boleh keluar masuk pun....๐Ÿ˜


Surau ada disediakan....bersebelahan dengan bilik persalinan....so tak perlu risau nak lepak lama² sampai tempat ni tutup...kau mandi, solat, makan semua kat situ je sesiap...balik rumah tidur je...bahahaha~


Jom pi Bangi Wonderland!

Bangi Wonderland Themepark & Resort 
No 2 Persiaran Bangi Avenue Bangi Avenue 
43000 Kajang Selangor 


For ticketing price boleh refer sini ๐Ÿ‘‡
Website Rasmi: Bangi Wonderland 
Facebook: Bangi Wonderland 
Instagram: OfficialBangiWonderland


Terima kasih sudi membaca! 

5 comments:

Aty_Fared said...

kau ni..bagi lah rega ticket sekali..tak yah aku klik link lain dah..hahaha.. seb bek ko cakap besh..adik aku belajar kat bangi tu.. so kekadang terpikir biler nak gi bangi boleh gi tempat ni sekali..adik aku cakap tak besh.. ate..dah ko pulak bujang2 mana nak lepak tempat macam ni kan..tuk bebudak..ni kire heaven sangat dah ni.. hahaha..btw thanks sharing..

eima said...

kira best la ye .. klu tgk dr luar mcm tak besh hahaha ....
nanti boleh bw anak ...

Cik Puan Eka said...

best jugak eh. Ingat kan dari luar nampak biasa je kahkahkah

Hidayah said...

Okies. Macam best je.. ble la masuk wishlist next theme park nak terjah nih... tq bg byk info.. hiks.

Last baca kat fb mmg kena kecam kaw kaw je tmpt ni..

dorsett pink said...

Tak sempat lagi nak pegisini padahal sekakang monyet jer dari rumah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015