Dec 9, 2016

Jus Qalbi Al Ehsan Pencuci KOLESTROL

Assalamualaikum...


Sebut kolestrol jangan korang fikir orang gemok je tau....orang kurus kering pun boleh ada kolestrol kalau tak reti jaga pemakanan harian....


Fakta! 
di Malaysia, setiap 1 jam, 6 orang rakyat Malaysia terkena serangan jantung dan strok 
- Sumber Kementerian Kesihatan Malaysia -


Tu dia awal² entry dah bagi fakta bagai...haha~  Jangan memain dengan kolestrol ye...sebab ia mengganggu saluran darah kita....pi lah check darah at least setahun sekali...ambil berat dengan kesihatan...badan nak pakai lamaaaaa


Untuk korang² yang ada masalah kolestrol, ni aku nak suggest satu produk hebat keluaran muslim tempatan....


JUS QALBI AL EHSAN


Apa ada dalam  Jus Qalbi Al-Ehsan ni? yaa ada 5 bahan utama iaitu:

๐Ÿ‘‰Bawang Putih - berfungsi membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah. Selain itu mengelakkan penyakit serangan jantung dan mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser

๐Ÿ‘‰Halia - membantu menghadamkan makanan dan membuang angin yang terdapat di dalam usus kecil dan usus besar

๐Ÿ‘‰Lemon - Vitamin C dan baik untuk usus

๐Ÿ‘‰Cuka Epal - Mengurangkan adar kolestrol, membantu penghadaman dan beri tenaga

๐Ÿ‘‰Madu Asli - Menguatkan jantung, buah pinggang dan badan, Menghindarkan badan letih dan lesu.


More, Jus Qalbi Al Ehsan ni boleh diamalkan tak kira usia! TUA dan MUDA both boleh makan....no hal! ambil sesudu pagi dan susudu sebelum tidur malam....masa perut tengah kosong...means before meals lah....


Selain merawat kolestrol jahat dalam badan, Jus Qalbi Al-Ehsan juga ada banyak kelebihan lain. Antaranya ialah:

๐Ÿ’•mencuci dan membuang kolestrol 
๐Ÿ’•merawat masalah saluran jantung tersumbat 
๐Ÿ’•mencegah kompilasi jantung 
๐Ÿ’•menyingkirkan toksin dalam badan 
๐Ÿ’•melancarkan peredaran darah 
๐Ÿ’•menurunkan tekanan darah tinggi 
๐Ÿ’•melancarkan sistem pernafasan 
๐Ÿ’•menghindari penyakit strok 
๐Ÿ’•mencairkan lemak 
๐Ÿ’•mengurangkan serangan gout 
๐Ÿ’•membuang angin dalam badan 
๐Ÿ’•mengatasi masalah selsema 
๐Ÿ’•meningkatkan daya pemikiran dan minda 
๐Ÿ’•melegakan sakit-sakit badan dan sendi 
๐Ÿ’•kaya dengan vitamin C (mencantikkan kulit) 
๐Ÿ’•menurun dan melangsingkan badan 
๐Ÿ’•menambah tenanga 
๐Ÿ’•meningkatkan sistem immunisasi badan 
๐Ÿ’•melancarkan sistem penghadaman 
๐Ÿ’•kesihatan yang berpanjangan 
๐Ÿ’•mengurangkan risiko asma dan semput 
๐Ÿ’•melegakan selsema



Jom tengok antara tanda-tanda Kolestrol yang tinggi:

๐Ÿ˜ฑSering berasa kebas-kebas pada kaki.

๐Ÿ˜ฑTimbul bintik-bintik putih (biji kolestrol) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.

๐Ÿ˜ฑMudah letih, penat dan cepat mengantuk.

๐Ÿ˜ฑSering berasa sakit kepala.

๐Ÿ˜ฑArteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.

๐Ÿ˜ฑKaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.

๐Ÿ˜ฑSenak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. Ini menunjukkan kadar kolestrol anda terlampau tinggi.


Jadi, jika anda mempunyai tanda-tanda seperti ini, cepat-cepatlah lakukan pemeriksaan doktor dengan segera. Sebaiknya lakukan lab Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolestrol anda.


Kalau korang tersinggah ke MAHA, Maeps Serdang tu, pi cari HALL D, booth D18...haa kat situ ada jual Jus Qalbi Al Ehsan dengan harga kaw kaw murah! jimat banyakkkk! berbaloi tau...


eh tester pun ada kat sini! kot la korang nak rasa dulu kan....yelahh biasa produk kesihatan ni rasa dia memang meloyakan...haha~  tapi jus Qalbi ni dah dicampur madu so rasa dia takde la pelik sangat....mungkin madu tu dah cover rasa pelik bahan lain...hehe~  tak caya pi la try sendiri....tekak kita lain² kan....


kawal KOLESTROL...baru sihat!! ✌


Untuk pembelian, either korang terjah MAHA, atau refer details bawah ni k:

Algae Park Sdn Bhd 
No.80A, Jalan Renang 13/26 Seksyen 13, 
Shah Alam. 03-5511 4366 
HP: 017-7300366 & 017-3730366





Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nak try la

mOoN IzzaN said...

banyaknya khasiat...

Nadia Johari said...

sedap sangat..dh beli sebotol untuk mak ayah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015