Dec 9, 2016

Jus Qalbi Al Ehsan Pencuci KOLESTROL

Assalamualaikum...


Sebut kolestrol jangan korang fikir orang gemok je tau....orang kurus kering pun boleh ada kolestrol kalau tak reti jaga pemakanan harian....


Fakta! 
di Malaysia, setiap 1 jam, 6 orang rakyat Malaysia terkena serangan jantung dan strok 
- Sumber Kementerian Kesihatan Malaysia -


Tu dia awal² entry dah bagi fakta bagai...haha~  Jangan memain dengan kolestrol ye...sebab ia mengganggu saluran darah kita....pi lah check darah at least setahun sekali...ambil berat dengan kesihatan...badan nak pakai lamaaaaa


Untuk korang² yang ada masalah kolestrol, ni aku nak suggest satu produk hebat keluaran muslim tempatan....


JUS QALBI AL EHSAN


Apa ada dalam  Jus Qalbi Al-Ehsan ni? yaa ada 5 bahan utama iaitu:

👉Bawang Putih - berfungsi membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah. Selain itu mengelakkan penyakit serangan jantung dan mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser

👉Halia - membantu menghadamkan makanan dan membuang angin yang terdapat di dalam usus kecil dan usus besar

👉Lemon - Vitamin C dan baik untuk usus

👉Cuka Epal - Mengurangkan adar kolestrol, membantu penghadaman dan beri tenaga

👉Madu Asli - Menguatkan jantung, buah pinggang dan badan, Menghindarkan badan letih dan lesu.


More, Jus Qalbi Al Ehsan ni boleh diamalkan tak kira usia! TUA dan MUDA both boleh makan....no hal! ambil sesudu pagi dan susudu sebelum tidur malam....masa perut tengah kosong...means before meals lah....


Selain merawat kolestrol jahat dalam badan, Jus Qalbi Al-Ehsan juga ada banyak kelebihan lain. Antaranya ialah:

💕mencuci dan membuang kolestrol 
💕merawat masalah saluran jantung tersumbat 
💕mencegah kompilasi jantung 
💕menyingkirkan toksin dalam badan 
💕melancarkan peredaran darah 
💕menurunkan tekanan darah tinggi 
💕melancarkan sistem pernafasan 
💕menghindari penyakit strok 
💕mencairkan lemak 
💕mengurangkan serangan gout 
💕membuang angin dalam badan 
💕mengatasi masalah selsema 
💕meningkatkan daya pemikiran dan minda 
💕melegakan sakit-sakit badan dan sendi 
💕kaya dengan vitamin C (mencantikkan kulit) 
💕menurun dan melangsingkan badan 
💕menambah tenanga 
💕meningkatkan sistem immunisasi badan 
💕melancarkan sistem penghadaman 
💕kesihatan yang berpanjangan 
💕mengurangkan risiko asma dan semput 
💕melegakan selsema



Jom tengok antara tanda-tanda Kolestrol yang tinggi:

😱Sering berasa kebas-kebas pada kaki.

😱Timbul bintik-bintik putih (biji kolestrol) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.

😱Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.

😱Sering berasa sakit kepala.

😱Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.

😱Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.

😱Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. Ini menunjukkan kadar kolestrol anda terlampau tinggi.


Jadi, jika anda mempunyai tanda-tanda seperti ini, cepat-cepatlah lakukan pemeriksaan doktor dengan segera. Sebaiknya lakukan lab Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolestrol anda.


Kalau korang tersinggah ke MAHA, Maeps Serdang tu, pi cari HALL D, booth D18...haa kat situ ada jual Jus Qalbi Al Ehsan dengan harga kaw kaw murah! jimat banyakkkk! berbaloi tau...


eh tester pun ada kat sini! kot la korang nak rasa dulu kan....yelahh biasa produk kesihatan ni rasa dia memang meloyakan...haha~  tapi jus Qalbi ni dah dicampur madu so rasa dia takde la pelik sangat....mungkin madu tu dah cover rasa pelik bahan lain...hehe~  tak caya pi la try sendiri....tekak kita lain² kan....


kawal KOLESTROL...baru sihat!! ✌


Untuk pembelian, either korang terjah MAHA, atau refer details bawah ni k:

Algae Park Sdn Bhd 
No.80A, Jalan Renang 13/26 Seksyen 13, 
Shah Alam. 03-5511 4366 
HP: 017-7300366 & 017-3730366





Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

Anum said...

nak try la

Munirah Izzan said...

banyaknya khasiat...

Nadia Johari said...

sedap sangat..dh beli sebotol untuk mak ayah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015