Dec 9, 2016

Jus Qalbi Al Ehsan Pencuci KOLESTROL

Assalamualaikum...


Sebut kolestrol jangan korang fikir orang gemok je tau....orang kurus kering pun boleh ada kolestrol kalau tak reti jaga pemakanan harian....


Fakta! 
di Malaysia, setiap 1 jam, 6 orang rakyat Malaysia terkena serangan jantung dan strok 
- Sumber Kementerian Kesihatan Malaysia -


Tu dia awal² entry dah bagi fakta bagai...haha~  Jangan memain dengan kolestrol ye...sebab ia mengganggu saluran darah kita....pi lah check darah at least setahun sekali...ambil berat dengan kesihatan...badan nak pakai lamaaaaa


Untuk korang² yang ada masalah kolestrol, ni aku nak suggest satu produk hebat keluaran muslim tempatan....


JUS QALBI AL EHSAN


Apa ada dalam  Jus Qalbi Al-Ehsan ni? yaa ada 5 bahan utama iaitu:

πŸ‘‰Bawang Putih - berfungsi membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah. Selain itu mengelakkan penyakit serangan jantung dan mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser

πŸ‘‰Halia - membantu menghadamkan makanan dan membuang angin yang terdapat di dalam usus kecil dan usus besar

πŸ‘‰Lemon - Vitamin C dan baik untuk usus

πŸ‘‰Cuka Epal - Mengurangkan adar kolestrol, membantu penghadaman dan beri tenaga

πŸ‘‰Madu Asli - Menguatkan jantung, buah pinggang dan badan, Menghindarkan badan letih dan lesu.


More, Jus Qalbi Al Ehsan ni boleh diamalkan tak kira usia! TUA dan MUDA both boleh makan....no hal! ambil sesudu pagi dan susudu sebelum tidur malam....masa perut tengah kosong...means before meals lah....


Selain merawat kolestrol jahat dalam badan, Jus Qalbi Al-Ehsan juga ada banyak kelebihan lain. Antaranya ialah:

πŸ’•mencuci dan membuang kolestrol 
πŸ’•merawat masalah saluran jantung tersumbat 
πŸ’•mencegah kompilasi jantung 
πŸ’•menyingkirkan toksin dalam badan 
πŸ’•melancarkan peredaran darah 
πŸ’•menurunkan tekanan darah tinggi 
πŸ’•melancarkan sistem pernafasan 
πŸ’•menghindari penyakit strok 
πŸ’•mencairkan lemak 
πŸ’•mengurangkan serangan gout 
πŸ’•membuang angin dalam badan 
πŸ’•mengatasi masalah selsema 
πŸ’•meningkatkan daya pemikiran dan minda 
πŸ’•melegakan sakit-sakit badan dan sendi 
πŸ’•kaya dengan vitamin C (mencantikkan kulit) 
πŸ’•menurun dan melangsingkan badan 
πŸ’•menambah tenanga 
πŸ’•meningkatkan sistem immunisasi badan 
πŸ’•melancarkan sistem penghadaman 
πŸ’•kesihatan yang berpanjangan 
πŸ’•mengurangkan risiko asma dan semput 
πŸ’•melegakan selsema



Jom tengok antara tanda-tanda Kolestrol yang tinggi:

😱Sering berasa kebas-kebas pada kaki.

😱Timbul bintik-bintik putih (biji kolestrol) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.

😱Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.

😱Sering berasa sakit kepala.

😱Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.

😱Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.

😱Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. Ini menunjukkan kadar kolestrol anda terlampau tinggi.


Jadi, jika anda mempunyai tanda-tanda seperti ini, cepat-cepatlah lakukan pemeriksaan doktor dengan segera. Sebaiknya lakukan lab Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolestrol anda.


Kalau korang tersinggah ke MAHA, Maeps Serdang tu, pi cari HALL D, booth D18...haa kat situ ada jual Jus Qalbi Al Ehsan dengan harga kaw kaw murah! jimat banyakkkk! berbaloi tau...


eh tester pun ada kat sini! kot la korang nak rasa dulu kan....yelahh biasa produk kesihatan ni rasa dia memang meloyakan...haha~  tapi jus Qalbi ni dah dicampur madu so rasa dia takde la pelik sangat....mungkin madu tu dah cover rasa pelik bahan lain...hehe~  tak caya pi la try sendiri....tekak kita lain² kan....


kawal KOLESTROL...baru sihat!! ✌


Untuk pembelian, either korang terjah MAHA, atau refer details bawah ni k:

Algae Park Sdn Bhd 
No.80A, Jalan Renang 13/26 Seksyen 13, 
Shah Alam. 03-5511 4366 
HP: 017-7300366 & 017-3730366





Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nak try la

mOoN IzzaN said...

banyaknya khasiat...

Nadia Johari said...

sedap sangat..dh beli sebotol untuk mak ayah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015