Jul 20, 2016

Tukar Debit Card Sebelum 1 Januari 2017!

Assalamualaikum...


Minggu lepas kecoh kat facebook pasal kena tukar debit card....ada yang dapat SMS dari pihak bank, ada yang dapat surat etc...aku memang tak dapat info pape lah kan dari pihak bank....mujur member opis dapat sms dari Maybank....so dia lah yang bagitau aku kena tukar debit card...katanya semua bank dah upgrade cip untuk kad, nanti kad² yang lama dah tak boleh pakai....gituu~


Untuk korang yang blur macam aku jugak, nahh aku attached kan kenapa kena tukar debit card selewat² nya sampai akhir tahun ni....start 2017 semua dah upgrade cip baru and yang lama memang dah tak boleh guna termasuk lah untuk withdraw duit kat atm! pfft!




Jumaat lepas aku pi tukar debit kad Maybank...mujur ramai yang masih cuti raya...so tak sesak sangat bank...Alhamdulillah lancar je urusan...


Lepas tukar kad tak perlu pun nak pi atm untuk tukar² pin number sebab dah buat sesiap masa kat kaunter....bukan orang kaunter yang setkan pin number kita, tapi kita sendiri set kan pin number...maybe sebab tak ramai orang so staff tu bagi je kitorang setting pin number sesiap kat kaunter...senang kerja...


Isnin lepas lak tukar debit kad CIMB...cimb area opis aku ni peak hour ke bukan memang sentiasa lengang! hahaha~   datang pepagi dalam pukul 9.30am gitu...kul 10am dah setel...


aloo rindu kad lama....kenangan ni weii...silap la suruh orang tu pi buang kad lama ni...mujur lah sempat snap gambar kenangan....huhu~  eh dari zaman belajar aku guna kad ni...dah lebih 10 tahun pun....bukak akaun cimb pun sebab duit ptptn masuk bank ni....dah bengkok² pun kad...tapi tetap berkhidmat dengan baik...tenkiuu kad! will mishu! T__T


Masa tukar debit cimb ni staff bank yang tolong setkan pin number...so aku kena pi atm untuk re-set pin number sendiri....


Untuk online bankin pulak (cimbclick), ikutkan lepas tukar kad baru, cimbclick korang tu dah tak valid tau...so korang just log in cimbclick macam biasa, nanti akan dapat arahan untuk key-in nombor kad baru korang tu and password....password lama cimbclick korang tu lahhh...bukan password baru oke! jangan salah key-in lak...


Lepas key-in tu setel dah update online bankin...kacang putih je weii....Maybank2u takde lak mintak update² nombor kad baru....hihi~


Tapi since aku tolak duit insuran thru debit card, so aku kena update dengan agen insuran nombor kad yang terbaru...kalau tak kang sangkut payment bulan depan...tak pasal dapat surat warning daripada insuran kang...huhu


Bukan insuran je tau, if korang ada buat payment bulanan apa² melalui debit card better update dengan orang yang korang buat urusan tu nombor kad baru korang oke!


debit card baru....shine like a diamond! aww! ๐Ÿ˜


ouh TIADA CAS dikenakan untuk tukar debit kad baru...FOC jeeee...maybe kalau nak custom gambar lain atas kad ada cas lah kan....aku malas nak custom²...jimat masa, jimat duit! haha


NEW UPDATE:
Kalau malas pegi bank atau takde masa (takkan nak amek cuti semata nak tukar kad...sian korang!), boleh tukar thru online je...contoh guna Maybank2u....


Cara-cara: 
1) Login M2u > Home > Card Management > ATM/Debit Card > Masukkan alamat > Request TAC > Masuk TAC >Done .


Kad korang akan dapat dalam tempoh 14 hari bekerja. .


Bapak senang!!ffuhh


Selamat menukar kad baru korang!










IKLAN:


Rahsia suami makin sayang ๐Ÿ˜

kulit berseri BEBAS JERAWAT! ๐Ÿ˜

EPHYRA SKIN NANO ADVANCED REPAIR SERUM, RM68

Kelebihan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ~
๐Ÿ’• Pudarkan jeragat degil
๐Ÿ’• Kecutkan jerawat
๐Ÿ’• Hilangkan parut
๐Ÿ’• Anjalkan & tegangkan kulit wajah kendur
๐Ÿ’• Hilangkan bintik hitam
๐Ÿ’• Cerahkan kulit kusam
๐Ÿ’• Baiki tona tak sekata

๐Ÿค” Hanya sekali sapuan pada wajah ~> nampak terus kesan kulit jadi tegang & fresh + GLOWING!! .
๐Ÿค” CEPAT MERESAP + TIDAK BERMINYAK dengan teknologi Nano yang dipatentkan dari Swiss
๐Ÿค” Gabungan Arbutin + Glutathione + Vitamin C + Pure Vitamin E + Willowbark yang sememangnya memberi kuasa maksimum pencerahan kulit secara selamat dan berkesan seawal 7-14 hari.



READY STOCK YE KORANG!

More, ada FREE GIFT menarik sementara stok masih ada! ๐Ÿ˜˜





Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Fazleyatul Aini said...

oh malasnya nak bank tukar kad
mungkin patut amik leave 1 hari, bawak mak ayah aku sekali tukarkan kad diorang sama haha

Yana Libra said...

lecehnyeee..huuhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

kena amik cuti gamaknya ni..huhu

Nadia Johari said...

kena pergi tukar jugak la nampak gayanya..

Nyamuk Terbang said...

ha'a memang semua bank kena tukar kad baru...kiter pun baru jer gi tukar...

Liyana said...

xleh update pakai m2u.. baru buat... huwaa... nampaknye kena p kaunter gak....

adianiez AIDA said...

aida da selamat tuko.
mr.asben lom lg.
hadoi la. sib baik x boleh wakilkan tuko kad.
if not surely aida yg kena tuko kan. hu hu hu...

Jleezzz Leezzz said...

Semua kad bank kena ke

Enter YourName said...

Cimb bleh buat mcm m2u x?

Yana MIB said...

yeee SEMUA BANK kena tukar kad! :)

cactaceous opuntia said...

Boleh share tak cimb mane yg xramai tu...hihi

Yana MIB said...

cimb scott garden jln kelang lama :)

luka amigo said...

i'm really enjoying this article and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. by author ide bisnis camilan unik dan murah dari tahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015